Jump to content

MOJ automatic A- 3

697 replies to this topic

#481 marac031

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 118 posts
  • MestoOsijek
  • VozimRunner VX 125

Posted 12 September 2016 - 19:44

Po meni još jedna vrlo, ali vrlo bitna stavka su prednje VILICE, koje su na automatiku lošije nego one od bicikla malo ''kvalitetnijeg''(bicikl bubam od 250-300e), još dok sam vozio automatika i bavio se istim, zgražo sam se i zgražam se vilica, koje toliko lufta imaju, tako lagano se uvijaju, tako su mekane da je to užas.

Topla preporuka je nać BT vilice(25-35e, nisu više), i po potrebi skratit im štapove ako vam visina ne odgovara, te uz to obavezno stavit željezni most koji drži čvrsto čizme da se prilikom kočenja ne uvijaju-zakreću, kažem to jer je npr BT-ov originalni blatobran meni na APN-u bio skoro ništa, točno se vidilo kad bi se zakočilo pogotovo malo jače kako točak bježi malo u stranu.

Par slika na što sam mislio:
*Slike nisu moje

Attached Files

#482 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 12 September 2016 - 21:23

Evo da se javim samo, ja sam nedavo radio na devi disk, i uvijaju se i paioli devini štapovi bez mosta, moram to izraditi...

Druga stvar je ovo varenje koje planiraš po aluminijimskm čizmama, skoro je nemoguće uraditi a da se ne deformiše od temperaturnog napada, sa unutrašnje strane su čizme kalibrisane i rade posao u kombinaciji sa štapovima... ja sam radio nosač klešta od prohroma, može i od čelika samo izprojektovati. .

Daj poslikaj šta si sve kupio i dobio za 50e od belgrade distributera

#483 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 13 September 2016 - 09:13

Ovaj most je genijalno resenje za krutost kompletne konstrukcije , to se mora izraditi ...jos jednom hvala Maracu na upotrebljivim idejama ...svaki savet je dobrodosao ...kod Matica je na novom tipu vila cizma od gvozdjusine , ne od aluminijuma , pa mislim da nece biti problema sa varenjem , ili ce se izraditi pogodan nosac - selna od nekog gvozdenog masiva , videcemo kad dodje do toga ...ima nacina uvek da se resi ...

delovi su poruceni , jos nisu stigli do dobavljaca , rekao je par dana , pa mi ekspeduje , cim dodje poslikacu sta sam dobio za te pare ...

Al` dobro izgleda tocak sa vilama na maticu , ubio bi za ovo !

#484 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 13 September 2016 - 09:32

Ovo na slikama je odlično rešenje, samo se treba družiti sa strugarom da se lepo napravi nosač diska i ubaci u doboš felne. Prihvat kočione čeljusti se već lakše rešava.

#485 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 13 September 2016 - 10:40

Tako je Goggy, sve se moze resiti ...Nije mu lose resenje sa ovim imbusima za fiksiranje diska , prosvirao ih je kroz celu glavcinu , jedino ne znam da li ima mesta za pinjon ...ne bi se toga odrekao ...u svakom slucaju to je posao za dobrog alatnicara koji ce to uraditi najbolje sto moze i iscentrirati disk ....sve se mora odraditi majstorski ...na svu srecu imam dobrih majstora sa kojima se licno poznajem i koji ce sve uraditi po mom zahtevu , na ovome se ne sme stedeti ...

Kako bude odmicalo sve cu poslikati , mozda ce nekom ustrebati ...ocekujem delove do kraja nedelje , sve zavisi od dobavljaca ...

#486 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 20 September 2016 - 09:37

Delovi jos nisu stigli ...sve tako od danas do sutra ...neposlovno ...al` ajd` cekacu do kraja nedelje , pa, ako ne stigne , menjam dobavljaca , bar njih ima ...

Nego nevezano za ovo , kvar na Airsalmaticu ...mene mora svako gov** da strefi ...pa ko kaze da gremlini ne postoje ...

Vec neko duze vreme , ne secam se ni od kad , imam problema sa ler gasom , ne mogu da namestim , neravnomerno radi , ubrzava i usporava rad , sto je jako nezgodno na semaforu , moras drzati pod gasom , pa hoce da povuce kad ne treba , ili malo popustis , pa se ugasi ...to su simptomi fals vazduha , a znamo da kod 2 - T mora sve da dihtuje ...gde traziti kvar ? Pre oko godinu dana imao sam iste simptome , a zavrsilo se na skidanju i prepakivanju lamelarnog ventila ...ali to je sad u redu , to stoji dobro , sve je cvrsto stegnuto ...

Uz sve ovo , jos sam primetio zadnjih meseci pri kontroli nedostatak ulja u menjacu , ali kako sam dolivao , pojacano dimljenje na auspuhu ...aha - tu si , znaci semering sa strane reduktora ...pre par meseci otvorim dekl kvacila , svucem kvacilo , zamenim semering i sav srecan kao resio problem ...nalijem ulje , upalim , kad ono isto ? nestabilan ler gas , ne moze se podesiti , strasno dimi na auspuhu , kao da trosi 10 % mesavinu ...katastrofa ...ajd` treba mi za posao , nemam vise vremena da se zajebavam sa tim , terao tako par dana . prestao da dimi , znam sta je-potrosio ulje...povremeno dolijem po malo , al` nije resenje ...i tako dva meseca ...sve vrtim u glavi sta bi moglo biti , ma , nema sta osim semeringa i juce rastavim sve ponovo ...kad sam svukao kvacilo nadjem konacno uzrok !

Posted Imageupload image online

Malo ostecenje klizne staze semeringa u gornjoj zoni ...jasno se vidi crni trag gde je islo preko ostecenja ...samo da je radilica stajala drugacije okrenuta prema dole ja ovo ne bi primetio , nabio bi novi semering i opet bi se pitao kako nisam resio problem ...ovo je cista slucajnost ...nemam objasnjenja otkud ovo ostecenje , ja to nisam dirao od kako je masina bila slozena , sve je dobro radilo , a smatram da znam strucno da postavim semeringe...verovatno neki zaostali spen , ko zna sta je ...sad to nije ni vazno ...kako sam resio ? Najjednostavnije ...okrenuo sam novi semering kontra - feder prema unutrasnjosti reduktora i on sad gazi vise prema spoljnjoj strani klizne staze , taman iza ostecenja...moze to i tako , njemu je sve jedno kako je okrenut , vrsi svoju funkciju svakako ...

Eto , mora neki gremlin da se umesa , pa kako bilo ...

#487 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 20 September 2016 - 21:44

I sad radi na leru normalno?

#488 asanin

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 136 posts
  • MestoNis
  • VozimTOMOS

Posted 06 October 2016 - 22:21

Sutra mi stize ovo paljenje. :)

#489 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 07 October 2016 - 09:09

Videces , paljenje je EXTRA...samo stroboskop i nastelujes ga kako sam opisao i zaboravis da imas paljenje ...

Ni posle vise od tri nedelje nisam uspeo da sa beogradskim servisom odradim posao , navodno poslali su , ali se usput zagubilo , nista mi nisu javili , tip sa druge strane linije je bio krajnje neubedljiv , nezainteresovan , i uz malo ostriju retoriku sa moje strane rekao je da ce poslati ponovo, ali mi je opet bio nesto neubedljiv , ja sam rekao da cu se strpeti do kraja nedelje ...evo, kraj nedelje nista se ne desava , nista ne javlja da je ekspedovao , nista ne stize , izgleda da od toga nema nista ...ako u ponedeljak ne dode , ( a ne verujem ) najuricu ih na pasja kola i prekidam svaki dogovor sa njima i trazim na drugom mestu , a oni dobijaju negativnu ocenu na KP zbog nepostovanja dogovora i neposlovnosti ...jbg, do sad sam mogao sve to uveliko uraditi ...

#490 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 07 October 2016 - 11:11

Jbg Mišo, ima ih neozbiljnih.. Što lepo ne potražiš polovni sistem npr od nekog Pia, NRG nosi Brembo kočnice, provereno kvalitetno, sigurno će duže raditi besprekorno od nekog PRC.

#491 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 07 October 2016 - 11:45

A sta ti zapravo juris, mozda imamo mi u garazi?

#492 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 07 October 2016 - 12:03

View PostRazredni, on 07 October 2016 - 11:45, said:

A sta ti zapravo juris, mozda imamo mi u garazi?
Koliko sam ja razumeo, komplet, kočionu čeljust, disk, crevo i ručicu sa rezervarom za ulje i cilindar.

#493 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 07 October 2016 - 12:55

To je najbolje dio po dio uzeti.

Rucica sa rezervarom, ima iz svakavih, duzih, kracih, izbacenijih, tanjih, neke zahtjevaju rupu u volanu.

Crevo, ovisno koja duzina, aerox ima jako kratko, speedfight malo duze, gilera runner jos duze, a nrg jos. Ovako u grubo bez merenja ide sled.

Kociona celjust, sa brembom ces biti najzadovoljnji, ima ih mnogo, kao i plocica

Disk, 3 rupe, 5 rupa, razmaci su razliciti kao i precnici, 175, 190, 220...

#494 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 07 October 2016 - 13:04

Da, ja bih pre izabrao disk sa 5 rupa, veći je izbor, brembo kočionu čeljust svakako, a gore na volan šta ti najviše paše, samo svakako bih izbegavao kineze.

#495 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 07 October 2016 - 15:49

Ma, svaki sistem ce raditi posao , evo moj na kinezu za osam celih godina uz samo jednu zamenu plocica radi besprekorno ...sta god stavio bice bolje od ovih soljica za kafu koje ne koce nikako ...jedini uslov je da kociona klesta moraju da se nakace na desnu cizmu ( kad se sedne ) ...

#496 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 07 October 2016 - 16:21

Znaci dolazi u obzir piaggio free, uske vile, uzana alu felna 14cola, pinjon je levo a disk i klesta desno u pravcu voznje. Jedino sto free ima kocioni cilindar ispod prednje plastike a do njega ide sajla sa desne rucke.

#497 asanin

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 136 posts
  • MestoNis
  • VozimTOMOS

Posted 17 October 2016 - 09:57

Kazi mi ako znas da ne bi jurio seme, kako povezujem zice?
https://scontent-vie...ba2&oe=5896ACF6

#498 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 18 October 2016 - 17:23

Svaka cast sto si ga nalovio ....to je to ...ali unekoliko se razlikuje od mojega , moje ima samo dve zice koje izlaze sa namotaja , zuta i crna , kao kod svih tomosa i jasno je koja gde ide ...ovde kod tebe ima 5 ili 6 zica ...idi na MYRONS MOPED sajt , mislim da kod njih ima shema povezivanja ...

#499 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,751 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 18 October 2016 - 19:50

View Postasanin, on 17 October 2016 - 09:57, said:

Kazi mi ako znas da ne bi jurio seme, kako povezujem zice?
https://scontent-vie...ba2&oe=5896ACF6
Pokusaj da ne koristis linkove od slika postavljenih na socijalne mreze (facebook, twitter, itd).
Ti linkovi se generisu i nakon odredjenog perioda (par dana) prestanu da budu validni.

Ima opciju postavljanja slika direktno na forum.

#500 asanin

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 136 posts
  • MestoNis
  • VozimTOMOS

Posted 19 October 2016 - 20:07

Samo je tako izgledalo, iz namotaja idu dve zice, ali jedna je zuta i jedna crvena, ovo ostalo je visak. Mislim da znam koja gde ide, zuta ide na namotaje, a crvena samo na jedan namotaj koji se verovatno povezuje sa bobinom.

13 user(s) are reading this topic

0 members, 13 guests, 0 anonymous users