Zadnje dve- tri nedelje nesto kilavo ide , na startu lenj , tezak , krajnja jedva dohvati oko 50 po satu ...kad dam pun gas muce ko krava , a slabo ide ...znam sta je , al` treba odvojiti vreme ( celih pola sata ) i na kraju sam morao ...posto mi treba svaki dan po sto puta na dan , ovo sto se mora uraditi mora biti brzo - skracenim postupkom , za sat vremena Matic ide da zaradjuje... takva mu sudbina ...
To kad kilavo ide , slabo startuje , muce ko krava , znam sta je - zagusen izduvni kanal - kao pre godinak dana sto sam imao ...skinem glavu , na njoj i na celu klipa depozit braon boje u debljini od oko jednog milimetra, spustim klip dole i kao sto sam i mislio : izduvni se prepolovio , pun garezi ...posto nemam taj luksuz vremena da skinem auspuh i jos gore karb , ( koji se kod matica jako tesko skida i namesta zbog tesnog mesta ) , na brzinu iskonstruisem neki alat i ocistim kanal kako sam najbolje mogao ...svestan sam da bi bolje uradio da sam skinuo cilindar , ali nema se vremena ...
Glava , celo klipa i izduvni su ocisceni i sve je na brzinu smontirano , upalio od prve , dobio mali na glasnoci , prodisao , probna voznja pokazala da je opet onaj stari, dobio na startu i km sat pokazuje nesto preko 60 ...to je to - zavrseno ...
Eto sta je Matic , neunistiv , nista ne dobija , nista ne trazi za prvih 6 meseci ove godine ulog NULA , ( osim goriva ) poled na evidenciju , zapisana kilometraza 1. Januara 2014 do danas, nesto preko 3300 km ...za prvih 6 meseci nije lose...
Skuter, razmazeno deriste , trosi vise nego duplo od Matica , skupo ulje , skupe delove , od pocetka godine izmamio mi je skup auspuh , pa nimalo jeftin sprej za njega , sjebo je varijator , koji stize iz Kine i koji ce kostati...za prvih 6 meseci ove godine presao je oko 2000 km ...
Nema pravde kako u zivotu , tako ni u auto - moto svetu ...jbg ...
PS: Na Automatica imam samo jednu jedinu primedbu : zbog nedostatka alnasera i kurblanja po sto puta na dan uvek na istom mestu unistava mi levu patiku , vec koju za redom - napravi uvek rupu na njoj...dakle , Matic ne trosi delove , ali trosi obucu , pa to treba uzeti kao trosak kod odrzavanja , hehehe , mora uvek nesto ...
Pravni status mu i dalje isti - saobracajna jos kod onog matorog komsije , trazio ga , pa ga sad opet ne trazi , ja se pravim lud , ne dam ga dokle god mi ne kaze :ajde , bre silazi sa njega ...vozim na neku rukom ispisanu tablicu i saobracajnu , jednu - jedinu koju imam jos od nekog matorog Matica - kaisara od 1969 godime gde nista zivo ne odgovara ...skroz sam ilegalan , sta mogu ? A, matori zilav , jos mi i bolje izgleda nego pre , ni ne misli sa svojih 78 godina da ide kod Sv. Petra , ne znam kako da mu malo pomognem...
Edited by ALIEN SM, 01 July 2014 - 20:19.