Jump to content

Dostavni mc2BB -rade007

154 replies to this topic

#21 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 13 September 2018 - 13:10

Znači SC je razlika, i na SRki je SC08, mada odlično čupa iz starta ali je krajnja žalosna. Ok vraćam LeoVince ZXR pa ću videti. Hvala na info.

#22 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 13 September 2018 - 13:26

E pa to ti je to,ja sam mislio da zxr-a imas gore.Brzine sa scom nam se poklapaju.Njemu je to max i brze od toga je tesko izvuci kad nema snage.Mjerio sam jednom 89km/h s njim,ali mislim da je gps poludio.

Danas opet shou sa tim gps-om.Na 108km/h mi pokazuje 97gps-a,dok na 120km/h pokazuje 99gps-a.

Isao je dacerovs probati sa svojim mobom i svojim skuterom.Njemu isto oscilira po 5km/h gore-dole,tako da opet ne znam nista konkretno.

#23 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,768 posts

Posted 13 September 2018 - 13:51

Ako merite na nekoj deonici gde ide elektro dalekovod onda GPS ume da brlja.

#24 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 13 September 2018 - 21:09

Probao sam na dvije razlicite dionice udaljenje 5km jedna od druge i situacija je ista,brljavi...

Nezz jel ima veze ali zadnjih mjesec dana nam je signal i internet u banani,ovdje kod mene,pa mozda to ima nekakve veze.

#25 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 24 September 2018 - 18:30

Ipak je i mc2 isao na meet,nasao sam vozaca.Ja sam vozio drag,posto mi je vozac oko 190cm i 100+ kg.

Ovo je utrka sa najbrzim 50cc sa foruma.Vozili su vozaci pribliznih kilaza.
Peugeot je od sf2freaka,nrg crni je Corectorov(Dajteh) sa dacerovsom kao vozacem.

Pa evo dvije slike nedaleko od starta:
Posted Image
Posted Image

I video draga:

I jedna u punom preletu 50cc oko 97gps-a nalovi na toj ravnici.

Ima jos par videa di vozac sa 20kg+ vozi moj skuter.Te mozete pogledati kad udete pod videe osobe koja je stavljala.

Poslano sa mog D5503 koristeći Tapatalk

#26 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,768 posts

Posted 24 September 2018 - 18:43

A đe kaciga bokte na ovom proletačkom

#27 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 24 September 2018 - 21:22

Ne treba kaciga za te bicikliće.Salim se,zaboravio valjda staviti...

#28 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 24 September 2018 - 22:28

Ala pržite te 50tke svaka čast....
A Ožujskocikl je najreprezentativniji.... :) koja mašina je na njemu?

#29 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 27 September 2018 - 09:29

Nisam stigao ni pogledati to vozilo od gajbe piva,pa ti nebi znao rec...

#30 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,768 posts

Posted 29 September 2018 - 07:15

Mala je razlika među 50-kama, dobro ste ih spremili svaka čast. Čak je i suher dobro namunjio pug-a, a zaista sam mislio da je sve samo priča.. Isto tako PJ se pokazao kao veoma konkurentan, na drugoplasiranom mestu, opet minimalne su to razlike.

Koliko m je dužina te trase na kojoj ste vozili ? 97gps-a na izlazu ?

#31 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 29 September 2018 - 08:08

Oko 400-500m bi rekao da je duzina trase.Nisam precizno mjerio.

Da,uspio sam 50cc naterat 97gps-a na toj relaciji i to je bas taj snimljeni dio.

#32 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 30 September 2018 - 09:55

Svaka čast, rezultati su za respekt. Ja nikad nisam ni pomišljao da pokušam 50ku naterati blizu 100tke jer sam bio ubeđen da je to nemoguća misija.

#33 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 30 September 2018 - 23:56

Ide,ide. Bas smo jucer kod frenda slagali jednog runnera 50.Bio serijski variomat i Leovince TT,isao je 84km/h,ubacili multivar i ljubicasti,postelali rolicama 6.4gr da vrti 9200 i runner sad ide 107km/h po satu,odnosno oko 100gps-a.Karb je frend proslu sezonu stelao,pa to nismo ni dirali.

#34 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 23 February 2019 - 09:26

Dostavnjak ce postati BB.
Kupio sam apriliu sr150 za donora,pa masina ide na mc2.Masina pali,nekakvih prizvuka ima,ali se vjerovatno otvara,pa mi je samo bilo bitno da imam sve na kupu za swap.
Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

Molio bi moderatora da temu preimenuje u : Dostavni mc2BB -rade007

Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk

#35 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,768 posts

Posted 15 March 2019 - 07:35

View Postrade007, on 23 February 2019 - 09:26, said:

Dostavnjak ce postati BB.
Kupio sam apriliu sr150 za donora,pa masina ide na mc2.Masina pali,nekakvih prizvuka ima,ali se vjerovatno otvara,pa mi je samo bilo bitno da imam sve na kupu za swap.

Molio bi moderatora da temu preimenuje u : Dostavni mc2BB -rade007

u tebe i ne sumnjamo, evo teme u projektima.. srećno

#36 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 26 March 2019 - 07:41

Vrijeme je i da opravdam mjesto u odjeljku na forumu,hvala Mario.

Kod mene se dosta radilo,ali malo pisalo,pa cu se potruditi napisati sve u kratkim crtama.

SR-ka je ogoljena,dijelovi pospremljeni po kutijama,puno njih pobacano jer od plastika gotovo nista nema za iskoristiti.

Termogrupa je ubijena,klip izrisan,karike na preko 2mm zazora,nikasil potrosen do aluminija.
Posted ImagePosted ImagePosted Image

Radilica je Jasilova,gornji iglicasti se odma rasuo po podu kad sam ga izvadio,klipnjaca ima brazde,luft na donjem iglicastom.Sve je to povezano,bolcna klipa sa brazdama,ubijeni iglicasti,luft...
Posted ImagePosted ImagePosted Image

Na masini je bgm usis
Posted Image

Malossi delta kvacilo,koje je neki kreten zarezivao fleksom

Bilo je tu jos bisera,bolje da se ni ne prisjecam,odma me glava zaboli...hahah
Posted Image
Posted ImagePosted Image

Nakon sto je vecina raskopana i sortirana po kutijama,dolazim do dijela kad to sve treba staviti na papir i popisati sta od dijelova trebam.Ispalo je da je ova Aprilia jedan veliki kup smeca,od koje osim struje,bloka,felge i ovih nekih osnovnin dijelova za swap nemrem nis iskoristiti.

Tu sam se jedno dva tri dana borio sam sa sobom,ocu li krenuti u to ili bacam sve u smece i pusim lovu koju sam dao za donora?

Naravno odlucio sam ici dalje i sve sloziti po P.S-u i na novo.
Zovem,pitam,kombiniram,pa sam puno dijelova dobio za smijesne iznose,a vecinu i na poklon.Naravno mislim na ove dijelove koji nisu vitalni,njih cu sve nove.

#37 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,768 posts

Posted 26 March 2019 - 08:09

Cilindar prozevao kod izduva, tako i moji od deve i pug-a, mora biti da je odlična filtracija vazduha bila..

Eto provodnik sa bobine ti je spreman za modding, ta žutozelena radi posao za celih 400V..

Ne znam šta bih ti rekao, ja bi to bacio u smeće, ali ne pitam se ja...

#38 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,649 posts

Posted 26 March 2019 - 08:11

Bice to repektabilan skut kad sve slozis,u to nema sumnje.
Hoces ciniti nesto povodom usisa,siriti i ti blokove ili ici na neki optimum da ne moras kasapiti sve.
Koji je karb u opticaju,standard 20.5 ili nesto vece?

Sent from my SM-J610FN using Tapatalk

#39 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 26 March 2019 - 08:22

Mc2 je jos uvijek ostao u komadu,cekao je novog vlasnika 50cc masine.
Ja sam pribavio nesto od dijelova,pa krenuo i u lagano pripremanje.

Prvo sto je napravljeno je kupljen bocni nogar za mc2 nrg-a,odma sam se i raspitao za cijene dijelova,bar ovaj sto sam u prvom naletu kupovao i sto nisam htio iz vana narucivati.

Ideja je bila prvo sloziti nosac masine,da mi skuter bude mobilan kad se proda 50cc masina i da ga mogu pomicati po garazi i dvoristu.Nosac masine od zipa sp1 sam dobio na poklon,pa sam se bacio u mjerenja.

Odredjena je sredina bloka,to je spoj bloka na 50 i na BB masini,pa je tako povucena linija po podu po kojoj su se poravnali blokovu i ocrtale usice na podu.
Male crtice su 50cc blok

I kako to izgleda sa nosacem masine
50ccPosted Image

Evo i za BB blok,vidi se da tu treba stanjivati ovaj centralni dio nosaca da moze uopce uci izmedju usica.Ali tu je i drugi problem,masina je vise pomaknuta u desno.Posted Image

E sada kako napraviti masinu u centar,mc2 je jos sklopljen sa 50cc blokom gore,neke pocetne vrijednosti imam,nesto sam ocrtavao itd.Kog god sam pitao za neku konkretnu mjeru koliko masina mora u desno,svi imaju drugacije teorije i drugacije mjere.

Nista bacam se sam u racunicu koja je zapravo tako jednostavna da ne trebam visak,vaservage,pribijanje letvi za pod i ostale lude varijante koje sam cuo,naravno uz 100 puta skidanja i stavljanja masine.

Zavirio pod skuter i vidio da je centar rame na sredini sipke koja se serafi u ramu.Znaci sipka je 20.5mm sirine.Moja sredina nosaca i sredina rame je na 10.25cm.Tu mjeru sam zacrtao na nosacu i prenio je na sipkicu izmedju ruku.

BB blok poravnao sa onom linijom koju sam jos prije povukao po podu i odmjerio od lijeve i desne usice do crte

Imam 65mm sa lijeve strane i 57mm sa desne strane.Ispada da mi se lijeva strana poklapa i na dobroj je mjeri.Znaci potrebno je desnu stranu pomaknuti za 8mm ulijevo.To je zbroj razlike koliko je ta ruka fulana i koliko sirina mora biti uza.

Uzimam nosac,zapisujem mjere i idem kod kuma na varenje.
Odma me on pripremio kaze joj kak bus to izmjerio,kka budes znao jel bude to dobro,ja ti to nebum mjerio i slicne fore.
Reko kume,nemoj vodit brigu,tvoje je samo da zavaris,ja cu rezati i brusiti i sve ti pripremiti.Tako je i bilo.

Odrezana ruka
Posted Image

Skraceno za 10mm,jer sam jos dodatno selene stavio u blok,pa se jos malo promijenila ta mjera.Kum se ipak zainteresirao kad sam mu objasnio kako to najjednostavnije razmjeriti.

Evo,spremno za varenje
Posted Image

Povareno i pofarbano

Pa idemo vidjeti sta govori moja teorija o crti na podu i masini u centru.Mozda sad bude i jasnije sta sam ja tu tocno mjerio.

Dosta za sad

Slijedi: montiranje bloka na provjeru,rastavljanje mc2,slaganje hladjenja,novi dijelovi...

#40 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 26 March 2019 - 08:28

Mario- I kod mene sve osim bloka ide u smece...

Vlayco- Nece se blok siriti,mora se variti kod usice auspuha,jer su i to strgali,ali to budem sve napisao u slijedecim epizodama.

Ti gledas serije unaprijed na MS-u... ;)

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users