Duže vreme sam tražio skuter po svojim zahtevima, pratio redovno razne sajtove sa oglasima.
Pošto nisam imao uspeha, a ni nekog većeg iskustva u kupovini i vožnji dvotočkaša zamolio sam mog dobrag drugara (koji inače održava motocikle) da ako izleti nešto vredno pažnje i naravno povoljno dojavi.
Tako je i bilo, drugar je za mene našao dva skutera Gileru Runer i Peugeot Speedfight2 koji su bili iste cene i oba solidnog stanja.
Treba se malo truda uložiti da bi bili pravi

Posle probe, pažljivog razgledanja i kafice uz ćaskanje o prednostima i manama izbor je pao na SF2.
Ispostavilo se da nisam pogrešio.
Evo kako je izgledao kada sam ga uzeo:

Naravno kada čovek ima ovakve drugare mogućnost za grešku je zaista mala. (Hvala Momčilo)
Posle sabranih utisaka usledijo je briskanje, pritezanje, istraživanje, učenje i sve ono sto pored vožnje ovaj hobi i čini lepim.
Između ostalog:
Otvorio sam auspuh jer je već bio pun ulja, ubacio novu ispunu u vidu staklene vune, mesinganu mrežicu uz samu perforiranu cev i ispolirao inox granu.
Stavio nov filter vazduha, svećicu, prekontrolisao signalizaciju i kočnice zamenio salu brzinomera..
Naravno skuter sam odmah preveo na sebe i pošto je sada bio tehnički ispravan registrovao ga.
Malo su mi ove nalepnice bile previše napadne pa sam ih smanjio na oku prihvatljivu meru

Bilo je tu i otvaranja fara i farbanja refleksne površi, i finog podešavanja karburatora uz savete Maria sa foruma, vožnji do obližnjih izletišta i gradova ,,,
Ma jednom rečju uživancija.

To bi u kratkim crtama bio moj skuter, nadam se da druženje sa njim i sa vama drugari tek sledi