Cpi Gtr50 2005
Posted 01 March 2020 - 22:41
Iz nekog razloga ne mogu da stavim oglas u oglasnik.
Jos nisam sastavio vile zbog ulja, nadam se da ce sutra stici u prodavnicu.
Posted 03 March 2020 - 19:40
Posted 06 March 2020 - 23:00

Posted 07 March 2020 - 17:56
Teleskopi su bili malo tvrdji posebno kad sam ih probao alI ok. Sve dok ih nisam montirao na motor i testirao. Zbog opruga i malih rupa na krajevima plastika(oko 6 mm nasprem 10 i vise mm na kontri) koji se garantovano ponasaju kao neki reducirni ventili vile jedva da se pomeraju 2 cm pod mojom tezinom (oko 90 kg.) Danas sam upalio motor tako sto sam skino filter i stavio ruku na usis od karba. Drugacije nije mogao da upali. Provozao sam motor kroz ulicu i previse je tvrda prednjica tako da mi sledi ponovno rastavljanje. Inace motor ide ok do 50 km/h posle ga uhvati bas jako ubrzanje, nazalost kratka je ulica pa sam morao da usporim. Treba da nabavim drugi sat posto je originalan pregoreo inace cesta pojava kod stariji verzija GTR-a.
Piaggo opruga i skinuta sa motora.

Edited by Slave91, 07 March 2020 - 18:05.
Posted 07 March 2020 - 21:14
Posted 24 April 2020 - 12:14

U medjuvremenu sam naisao na Koso RX1N brzinomer i obrtomer. Ima i za temperaturu vode i jos dosta stvari. Bas te opcije sto mi trebaju da bih mogao da zameni originalni pokvareni. Sto se tice Koso instalacije ima jako puno podataka na internetu za razliku od originalne GTR50. Imam diagram od njega u service manualu ali se jako lose vidi. Dobio sam i magnet uz Koso, ali koliko sam skonto ima ih razlicitih tipova. Na magnetu ima dzek ali instalacija je presecena. Ne znam da li da probam na originalni magnet od motora da ga prikacim?

Edited by Slave91, 24 April 2020 - 12:15.
Posted 26 April 2020 - 10:09
Posted 26 April 2020 - 13:17
Posted 26 April 2020 - 18:31
Braon sa plavom prugom su obrtaji,čista braon je stalni plus,crvena treba da bude plus sa brave.
Tako je bar na koso db02r u,mada sam nailazio na druge sa istim rasporedom boja na zicama
Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk
Posted 26 April 2020 - 20:11
Evo ovako instalacija sa GTR50 tahometra.
-crvena - stalni napon
-svetlo siva - upozorenje za ulje
- braon - napon na kontakt
- plava - kratko svetlo
- tamno siva - levi zmigavac
- belo crvena - dolazi sa ECU-CDI ( kontam da je za obrtaje)
- crna - minus
- zelena crvena - Ovu jos nisam nasao za cega je?
- zelena - zavrsava se sa dzekom (u kojoj je crna - ) blizu glave (kontam da je bilo za termometar ali nemam deo od dzeka do termometra )
- tamno zelena - desni zmigavac
- zuta - dugacko svetlo
- crveno bela - ide do dugmeta na rucici sa satom na sebi, kontam za listanje originalnog sata
- zelena - zuta - za magnet ( od magneta do tahometra idu samo dve zice, zelena zuta i crna)

Na Koso satu imam sledece
- crvena
- crvena sa belom linijom
- zuta 2 komada
- zelena sa belom linijom - dva komada (racvaju se od jedne)
- ljubicasta
- plava
- zuta sa belom linijom
- narandzasta
- bela
- siva
- braon - dva komada
- braon sa belom linijom
- zelena

Posted 02 May 2020 - 21:12
E sad povezao sam:
- Stalni napon
- Napon na kontakt
- Levi, desni zmigavac
- Signal za dugacko svetlo
- RPM signal
Imam dva pitanja, jedno je u vezi termometra.
U fabrickoj instalaciji kod sata imam zelenu zicu koja se zavrsava blizu glave u jednom dzeku u koji ulazi masa. Od tog dzeka do termometra nazalost nemam kabel.
Mislio sam da povezem samo zutu zicu sa sata (koja po semi sluzi za signal za temperaturu vode) na fabricku zelenu, bez koriscenja zeleno/bele sa sata koja sluzi za masu.
Da li bi to radilo? Ili da provucem dve posebne zice signala temperature i mase od sata do samog termometra? I na koji nacin da pobezem sa termometrom?
Termometar mi je ovakav.

Drugo pitanje je u vezi brzinomera. Fabricki merac ima dve zice, od toga jedna je masa a druga je svetlo zelena/zuta koja ide do sata.
Na izlazu iz Koso sata postoji
- crna - masa sto ide do Koso magneta
- braon bela - signal brzinomera
- crveno bela - brzinomer +5v
Da li bi Koso sat radio sa fabrickim meracom ako bi braon/belu(za signal) sa sata spojio na svetlo zelenu/zutu sa fabrickog meraca?
Fabricki merac ima samo jedan magnet na disku.
Dobio sam i merac zajedno sa satom ali bez magneta.
Usput sam resio nosac za fabricki top i skinuo blokadu iz cevi od cilindra do topa. Treba jos nosac jedan da dodam. Drzace sam napravio od prohron flahova.

Posted 03 May 2020 - 05:53
-moraš koristiti originalnu koso sondu, koja je došla sa instrumentom, zato što je drugačija vrednost unutrašnjeg otpora
-mislim da idu dve žice do tog senzora i da se ni jedna ne vezuje sa masom, dakle fabrički nema izlaz ka masi
2. brzinomer
- koristiš fabrički čitač magneta koji si dobio, video sam ga na nekoj slici gore
- idu dve žice do njega plus masa, dve žice su za taj induktivni brojač impulsa, a masa je samo kao širm za eliminaciju smetnji od varnice motora, i mislim da se nigde ne vezuje, ili samo u jednoj tački, čini mi se da su i konektori tropolni
- magnete možeš da koristiš bilo kakave, bitno je da N - tj.č severni pol prolazi pored induktivnog kalema
- moguće je podesiti i za jedan magnet, ali je merene manje precizno
Posted 03 May 2020 - 13:35
Koja bi trebala da je minimalna razdaljina od magneta do induktivnog kalema?
Posted 03 May 2020 - 18:14
Posted 03 May 2020 - 21:59
Usput sam i podesio sat na 2 takta pa su mi obrtaji pali sa 4000 na oko 2000. Vec sam mislio da fali nesto sa motorom. Trebalo bi da uzmem novu gumu za usis posto je stara ispucala i fabricku kutiju filtera. Sa pecurkom ne moze se normalno ustelovati motor. I losije ide sad sa fabrickim nego sa rezonom.
Posted 04 May 2020 - 04:44
Posted 11 May 2020 - 07:36
Posted 12 May 2020 - 21:25
9 user(s) are reading this topic
0 members, 9 guests, 0 anonymous users