Jump to content

Peugeot Speedfight 3

58 replies to this topic

#41 T30D0R17

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 41 posts
  • VozimSpeedfight 3 LC

Posted 27 May 2020 - 21:05

Ovo je jedina slika koju imam sada, sutra ce biti opasne slike, ofarban, sve sklopljeno, gume namontirane, sutra pocinje igranje sa karburatorom i prenosom, trenutni setu:
Fabricki 50ccm kit, Technigas Next R, fabricki karburator sa fabrickim filterom vazduha i diznom 56 koja je isto fabricka ja mislim, Stage6 Pro variomat sa rolnicama od 7.5g imam i set od 8.5g, Stage6 prednja remenica, Stage 6 zvono kvacila, Stage6 centralna opruga Medium, fabricko kvacilo, fabricke remenice zadnje i fabricki primar i sekundar, malossi X-Special remen. Imam jos 2 dizne 58 i 62 pa cu i to zamjenuti kada nastelujem prenos. Sutra ce biti i video svega pa da se sve fino vidi i cujePosted Image

Sent from my SM-A105FN using Tapatalk

#42 T30D0R17

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 41 posts
  • VozimSpeedfight 3 LC

Posted 28 May 2020 - 15:03

Stavio sam kombinaciju rolnica 7.5g i 8.5g, i tako je najmanje vracao obrtaje pri ubrzanju i sve je bilo dobro, opet su bili ispali slideri nekim cudom al sam ih nasao i vratio, i onda je motor poceo usporavati, sada jedva navuce 60kmh i 7K obrtaja dok je prije isao 90kmh na 9.5K obrtaja, ne znam sta moze biti ako neko ima neki prijedlog za diagnozu ili nesto svaki savjet je dobro dosao

#43 T30D0R17

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 41 posts
  • VozimSpeedfight 3 LC

Posted 30 May 2020 - 19:23

Vratio sam fabricke rolnice i to je rjesilo problem, izgleda da mu nije odgovarala kombinacija rolnica 7.5g i 8.5g, vjerovatno nema snage da izgura takvu kombinaciju ili nesto tako, iako je ukupna tezina ista kao kod ovih fabrickih (8g) jedini problem je sto su fabricke dosta izlizane rolnice i imaju dosta flat spotova, i onda se prilikom ubrzavanja na odredjenim obrtajima osjeti da malo uspori kao da teze prebaci sto ima i veze sa remenicama, uzecu uskoro malossi rolnice od 8g pa cemo vidjetiPosted ImagePosted Image

#44 Branko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 172 posts
  • MestoBeograd
  • VozimAprilia Sportcity One

Posted 30 May 2020 - 20:05

Da li ista vidis na tim retrovizorima kada su ti tako zarotirani?

#45 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian Falcon 50R

Posted 30 May 2020 - 21:23

A da nisi ti promasio goleminu rolnice pa ti ispadaju slajderi? Ne kapiram kako mogu da ispadnu a kazes sa fabrickim ne ispadaju ?

#46 T30D0R17

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 41 posts
  • VozimSpeedfight 3 LC

Posted 30 May 2020 - 22:24

View PostBranko, on 30 May 2020 - 20:05, said:

Da li ista vidis na tim retrovizorima kada su ti tako zarotirani?
Da, normalno vidim sve, cak mi je ovako i lakse posto ne moram puno okom skretati sa puta ispred sebe da bih vidio sta se desava iza mene, a i sitnije sam gradje pa mi mozda i zbog toga odgovara.

#47 T30D0R17

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 41 posts
  • VozimSpeedfight 3 LC

Posted 30 May 2020 - 22:29

View PostDamjan66, on 30 May 2020 - 21:23, said:

A da nisi ti promasio goleminu rolnice pa ti ispadaju slajderi? Ne kapiram kako mogu da ispadnu a kazes sa fabrickim ne ispadaju ?
Ne, velicina rolnica je 16x13, remen je skoro nov, jedino sto mislim da je pravilo problem je podloska koja je bila izmedju prednje remenice i onog bushinga od variomata, izmjerio sam je i ona je bila negdje izmedju 1.5mm i 2mm, dok uz ovaj stage6 variomat dolaze dve male sajbice odnosno podloske debljine po 0.5mm, tako da sam ja tu vec postojecu podlosku smirglao dok se nije stanjila na 1mm i vise nemam problem sa ispadanjem slidera, jedino sto mi se cini da sam izgubio malo na krajnjoj brzini, ma da moram provjeriti opet izlaznost variomata da bih bio 100% siguran

#48 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 31 May 2020 - 19:37

Prva fotka je top!
Moze li se znati lokacija?

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

#49 T30D0R17

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 41 posts
  • VozimSpeedfight 3 LC

Posted 31 May 2020 - 22:23

View Postvlayco, on 31 May 2020 - 19:37, said:

Prva fotka je top!
Moze li se znati lokacija?

Hvala, uslikano je na brzinu, uskoro ce photoshooting pa ce biti dosta boljih slika, lokacija je napustena fabrika Celexa odnosno fabrika Incel u Banja Luci, ili kako mi to ovde zovemo Banjalucki Chernobyl.

#50 T30D0R17

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 41 posts
  • VozimSpeedfight 3 LC

Posted 04 June 2020 - 22:34

Evo jos malo slika😊Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

#51 T30D0R17

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 41 posts
  • VozimSpeedfight 3 LC

Posted 04 June 2020 - 22:47

E ovako, spominjao sam vec da sam imao problem sa variomatom, rolnicama, ispadanje slidera itd itd. E ovako, trenutni setup variomata je sledeci, 2 podloske zajedno debljine oko 3-4mm, variomat, podloska debljine oko 1.5mm. Sobzirom da su rolnice bile dosta izlizane odlucio sam uzeti druge, prvo sam uzeo 7.5g i posto je tu previse dizao obrtaje onda sam uzeo 8.5 grama pa je onda lose isao sa njima, onda sam kombinovao ta dva seta rolnica da bih dobio istu ukupnu gramazu kao na fabrickim izlizanim rolnicama (8g) tu je opet lose isao ali bar nije spustao obrtaje, i ja se odlucim uzeti malossi rolnice od 8g, da sve budu jednake tezine i danas skinem variomat i vidim da fale 2 slidera, ostao jedino stari fabricki slider koji je malo visi od ta 2 nova koja sam bio stavio, stavim te malossi rolnice i on opet lose ide, kao kad sam kombinovao 7.5g i 8.5g, a na starim izlizanim rolnicama iako nije bilo slidera isao normalno, zna li neko sta moze biti, da li trebam mozda da dodam jos jednu podlosku nazad da sprijecim maximalno otvaranje variomata, zasto mi sa izlizanim rolnicama ide bolje nego sa novim a iste gramaze, potrosio sam na ta 3 seta rolnica i 1 set slidera skoro 40€, tacno dolazim u iskusenje da kupim potpuno novi variomat, pogotovo jer za ovaj Stage6 Pro nema nigdje kupiti slidere da su identicni originalnim, jedino da kupim te koje sam vec uzimao i nekako ih zalijepim na variomat.

#52 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 05 June 2020 - 07:02

Ne mozes slidere lepiti, oni ne bi smeli da se razlete kod max otvaranja variomata..

Stare rolnice kine su potrosene su udimenzijama nesto manje bile pa je sa istom gramazom isao dobro, da trebalo bi sa novim podloske ponovo podesiti..

Uostalom, kad kupujes variomat, onda biraj neki kome ne ispadaju slideri..

#53 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 05 June 2020 - 07:17

Da ne zaboravim, lep sat baš kulturan fabrički, ako se dobro sećam obrtomer laze 800 u plus, pisao sam u zox sf3 temi negde

#54 T30D0R17

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 41 posts
  • VozimSpeedfight 3 LC

Posted 05 June 2020 - 11:53

Variomat je bio na skuteru kada sam ga kupio, tek kada sam promjenio rolnice na 7.5g i kada sam se poceo igrati sa prenosom sam primjetio da iz nekog razloga slideri nestaju, pokusacu naci slidere iste dimenzije, ako ne uspije u najgorem slucaju mi ostaje ili da kupim ove koji su malo nizi i koji ce vjerovatno opet nestati negdje, ili d akupum neke za neki veci variomat pa ih prepravim da odgovaraju, hvala za sat i informaciju o obrtajima, laze i u brzini podosta.

#55 T30D0R17

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 41 posts
  • VozimSpeedfight 3 LC

Posted 09 June 2020 - 14:39

#56 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 09 June 2020 - 17:04

Ja znam da na peugeotovom original variomatu nije svejedno kako okrenes slidere. Ja sam ih bio okrenuo naopako i nakon 100 km kad sam rastavljao radi sasvim drugog razloga sam vidio da je variomat pojeden tamo gdje su slideri. Nisu jos poceli ispadat ali bi bili ispali. Pogledaj da ne stavljas slidere naopako.

#57 T30D0R17

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 41 posts
  • VozimSpeedfight 3 LC

Posted 09 June 2020 - 17:27

View Postmrgood, on 09 June 2020 - 17:04, said:

Ja znam da na peugeotovom original variomatu nije svejedno kako okrenes slidere. Ja sam ih bio okrenuo naopako i nakon 100 km kad sam rastavljao radi sasvim drugog razloga sam vidio da je variomat pojeden tamo gdje su slideri. Nisu jos poceli ispadat ali bi bili ispali. Pogledaj da ne stavljas slidere naopako.
Vjerovatno su prilikom nekog stavljanja bili okrenuti naopako, uspio sam po sasvim okej cijeni kupiti slidere identicnog izgleda i identicnih dimenzija pa sam ih stavio kako treba da budu stavljeni, i kod mene se vidi da je variomat pojeden i to bas na tom dijelu gdje se variomat dodiruje sa onim backplate-om gdje bi trebali biti slideri, ima udubljenje bukvalno 1mm, slikacu ako ga budem rastavljao u skorije vrijeme, igrom slucajeva potrefilo se da su slideri plave boje sto mi se slaze uz citavu temu motora, samo steta sto se ne vide, bar dok ne ispadnu :P :mmhappy3:

#58 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 10 June 2020 - 21:44

Bolje kupi novi variomat nego te plavo bele slidere..
To sada zveci u prenosu kao šerpu kad bacis niz stepenište

#59 T30D0R17

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 41 posts
  • VozimSpeedfight 3 LC

Posted 10 June 2020 - 22:20

Otisao pezo danas za 1125€ nek je sa srecom vlasniku

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

3 user(s) are reading this topic