Posted 04 June 2020 - 22:47
E ovako, spominjao sam vec da sam imao problem sa variomatom, rolnicama, ispadanje slidera itd itd. E ovako, trenutni setup variomata je sledeci, 2 podloske zajedno debljine oko 3-4mm, variomat, podloska debljine oko 1.5mm. Sobzirom da su rolnice bile dosta izlizane odlucio sam uzeti druge, prvo sam uzeo 7.5g i posto je tu previse dizao obrtaje onda sam uzeo 8.5 grama pa je onda lose isao sa njima, onda sam kombinovao ta dva seta rolnica da bih dobio istu ukupnu gramazu kao na fabrickim izlizanim rolnicama (8g) tu je opet lose isao ali bar nije spustao obrtaje, i ja se odlucim uzeti malossi rolnice od 8g, da sve budu jednake tezine i danas skinem variomat i vidim da fale 2 slidera, ostao jedino stari fabricki slider koji je malo visi od ta 2 nova koja sam bio stavio, stavim te malossi rolnice i on opet lose ide, kao kad sam kombinovao 7.5g i 8.5g, a na starim izlizanim rolnicama iako nije bilo slidera isao normalno, zna li neko sta moze biti, da li trebam mozda da dodam jos jednu podlosku nazad da sprijecim maximalno otvaranje variomata, zasto mi sa izlizanim rolnicama ide bolje nego sa novim a iste gramaze, potrosio sam na ta 3 seta rolnica i 1 set slidera skoro 40€, tacno dolazim u iskusenje da kupim potpuno novi variomat, pogotovo jer za ovaj Stage6 Pro nema nigdje kupiti slidere da su identicni originalnim, jedino da kupim te koje sam vec uzimao i nekako ih zalijepim na variomat.
Sent from my SM-A105FN using Tapatalk