Jump to content

Peugeot Jet Force C-tech 2006.

22 replies to this topic

#1 RuCZ

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 414 posts
  • MestoRuma
  • VozimPeugeot Jet Force

Posted 16 May 2021 - 11:48

Pozdrav svima. Nedavno sam postavio pitanje vezano za kupovinu novog skutera. Kao i uvek u pomoć su pritekli dobri ljudi sa foruma. Zakljucak je da su novi skuteri uglavnom losijeg kvaliteta nego ranije generacije. Aerox je sada dostupan samo kao 4t, SR ima dosta problema zbog Euro normi i teze ih je naci. Kako god, da ne dužim, posle traganja po oglasima kupih Peugeot Jet Force C-Tech 2006. Inace, uvek sam mastao bas o ovom skuteru ali nisam mogao da ga imam. Kupio sam ga od starijeg coveka kome je stajao jer radi u inostranstvu. Pre njega, vlasnik je bio njegov drug koji je takodje malo vozio. Sve u svemu skuter je ocuvan, sa tragovima stajanja. Plastike su sve citave samo ima sitnih ogrebotina. Nalepnice su fabricke ali na nekim mestima malo odlepljene. Cini mi se da su na skuteru jos uvek blokade posto ide 50 km/h. U planu je da se srede bele plastike, felene idu u belo. Takodje, u planu je bočna nogara, neki sportski auspuh, malossi miltivar, i mozda dellorto 17.5. Termogupa ce se samo proveriti pa ako ke sve ok ostaje do daljenjeg. Takodje, sve se mora isproveravati posto je pitanje kada je sta radjeno. Gume su Continetal 1213 pa ce 99% ici druge posto su ove vec stare (sara je dobra). Bice tu jos malo nekih doterivanja ali za sada je to neki plan. Evo par slika sa KP posto sam ga sinoc dopremio u Rumu pa nisam slikao.

Attached Files

#2 beske94

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 94 posts
  • VozimKeeway Focus 70

Posted 16 May 2021 - 12:11

Sa srecom da te sluzi,lep je to skutercic ne sumljam u tb doteraces ga ti bice bombonica, vidi te blokade na varijatoru da li ima,kolio izlazi kais....

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

#3 RuCZ

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 414 posts
  • MestoRuma
  • VozimPeugeot Jet Force

Posted 16 May 2021 - 12:24

Hvala :) Koliko sam video ima na auspuhu dodatnu cev. Predpostavljam da je to jedna blokada. Druga je verovatno prstem na variomatu.

#4 RuCZ

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 414 posts
  • MestoRuma
  • VozimPeugeot Jet Force

Posted 16 May 2021 - 17:23

Trebala bi mi preporuka oko izbora auspuha za Peugeot. Posto planiram da ostanem na serijskom cilindru sta uzeti, sta preporučujete?

#5 beske94

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 94 posts
  • VozimKeeway Focus 70

Posted 16 May 2021 - 22:25

View PostRuCZ, on 16 May 2021 - 17:23, said:

Trebala bi mi preporuka oko izbora auspuha za Peugeot. Posto planiram da ostanem na serijskom cilindru sta uzeti, sta preporučujete?
Leo vince zx

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

#6 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 17 May 2021 - 11:40

Cestitke za skut.... imas kod Pite u temi dosta za C-tech.. original grupa je nikasil, dosta dobra

od svih mislim da je ZX bio najbolje deljenje, bar on tako govori, ali bas obrati paznju, jer pisu da auspuh peugeot horisontal , odgovara, a ovde zapravo ima taj donji stub jer je centralni amort, pa grana mora biti duza za neku nijansu

dakle ZX sigurno ima model koji je drugaciji za jetforce, TG RS2 isto tako, za ostale nisam siguran,,,

https://svet-skutera...e-c-tech-tuned/

evo je pa koliko nalovis slika, jer je bas stara...

#7 RuCZ

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 414 posts
  • MestoRuma
  • VozimPeugeot Jet Force

Posted 17 May 2021 - 17:37

Hvala. Videcemo sta cu uspeti da nalovim od delova.

#8 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 17 May 2021 - 18:02

Pravi skuter si kupio :) eee navozao sam se sa jetforceom samo tako…

Najsrećniji sam bio nakon stavljanja ZXa i uštelavanja prenosa…ako se dobro sećam ZX + 6.5g rolnice su bile pun pogodak!

Skuter je izuzetno udoban, sa odličnim kočnicama i odličnim fabričkim nikasil cilindrom…Fabrički karburator je Gurtner što i nije neki dobitak ali meni je radio posao sve do menjanja cilindra za 70cc

Pitaj ako te šta interesuje, ali za početak Leo ZX beeeez razmišljanja!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

#9 RuCZ

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 414 posts
  • MestoRuma
  • VozimPeugeot Jet Force

Posted 17 May 2021 - 19:48

Hvala na savetima. Da li neko ima ideju gde naći ZX? Koliko sam video na RP nema a ni na SA.

#10 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 17 May 2021 - 20:41

View PostRuCZ, on 17 May 2021 - 19:48, said:

Hvala na savetima. Da li neko ima ideju gde naći ZX? Koliko sam video na RP nema a ni na SA.
ZX se vise ne proizvodi, jedino neki polovan da nalovis...

Sent from my ELS-NX9 using Tapatalk

#11 Pekisa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 659 posts
  • MestoKrusevac
  • VozimAprilia SR 50 R

Posted 22 May 2021 - 08:09

Svaka cast na izboru skutera, meni je on iskreno pored gilere koju ja vozim najlepsi skuter od 50cc. Da te lepo sluzi...
Sto se tice zx-a mislim da je najbolji izbor za njega, ali se tesko nalazi. Poslusaj savet od pite, on ga je vozi a mozes i njegovu temu da procitas ako planiras neke radove. :)

Послато са SM-G973F помоћу Тапатока

#12 RuCZ

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 414 posts
  • MestoRuma
  • VozimPeugeot Jet Force

Posted 22 May 2021 - 13:22

Hvala :) Prelistavam Pitinu temu skoro svaki dan. Citam pa cemo videti kako cemo. Skuter je rasklopljen. Ispostavilo se da je na njemu malossi sport cilindar 70cc. Malo je klip dobio pa cilindar ide na busenje i dolazi novi klip. Ideja o serijali za sada otpada pa cemo ici na neki malo jaci auspuh i dell 19.

#13 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 22 May 2021 - 13:49

Teško žabu u vodu...

#14 RuCZ

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 414 posts
  • MestoRuma
  • VozimPeugeot Jet Force

Posted 22 May 2021 - 16:30

A šta ćeš kad se već tako namestilo :)

#15 RuCZ

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 414 posts
  • MestoRuma
  • VozimPeugeot Jet Force

Posted 23 May 2021 - 08:05

Napravljen je spisak delova:
1. Tehnigas Triops
2. Malossi multivar
3. polini 3g evolution kvacilo
4. Polini evo zvono
5. Malossi primar 13/35
6. Dellorto 19mm

Edited by RuCZ, 23 May 2021 - 08:06.

#16 Laki993

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 290 posts

Posted 23 May 2021 - 08:42

Bravo, lep spisak delova, i po meni kad sve staviš na papir bolje je što si kupio ovaj skuter nego nov iz salona.

Послато са LG-H860 помоћу Тапатока

#17 RuCZ

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 414 posts
  • MestoRuma
  • VozimPeugeot Jet Force

Posted 23 May 2021 - 11:42

U suštini i da sam uzeo nov opet bi isao drugi auspuh i modifikovan prenos pa se i tu mora izdvojiti neka cifra. Svakako ga sredjujem za sebe pa mi je ok.

#18 Miki82

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 321 posts
  • MestoZajecar
  • VozimSachs sx1

Posted 23 May 2021 - 11:42

Mislim da gresis u vezi auspuha za taj malossi gusani cilindar on je za preko 9000 do 11000 ali recice ti iskusniji clanovi koji je bolji da se upari sa njim.Mada ne znam za tehnicki pregled i registraciju da li prolaze rezone, sve vise poostravaju propise.

#19 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 23 May 2021 - 18:14

Triops,jako zahvalan auspuh, moze za sport, a moze i za midrace cilindar 👌

Sent from my ELS-NX9 using Tapatalk

#20 RuCZ

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 414 posts
  • MestoRuma
  • VozimPeugeot Jet Force

Posted 02 October 2021 - 11:16

Posle duže vremena uhavtio sam malo lufta da napišem po nešto o novoj mašini.

Nije baš sve teklo glatko, Cilindar je sređen i ubačen novi klip.
Felne su ispeskarene i plastificirane u belo.

Posted Image

Poručeni su delovi sa spiska koje sam već naveo, Međutim nemci su predali delove na slanje sa pogrešnom fakturom pa se tu izgubilo sigurno dve nedelje dok se nisu između sebe ispeglali ko je kriv i šta treba. Za nekoliko dana su stigli u Srbiju pa su bili na carini dok se to sve nije završilo.

Posted Image

Sve je upakovano, prošao je period razrade skuter je stigao kod mene.
U međuvremnu je istekla registracija. Pa dok sam našao termin, odradio tehnički, zakazao sup i konačno je registrovan.
Nakon toga sam imamo nekih problema sa leđima tako da sam dočekao septembar a da se čestiti nisam ni vozao.

Spisak ugrađenih delo:

1. Tehnigas Triops
2. Malossi multivar
3. polini 3g evolution kvacilo
4. Polini evo zvono
5. Malossi primar 13/35
6. Dellorto 19mm
7. Motoforce blokada obrtaja
8. Stage 6 ručni saug
9. Mitas 130/60 13 MC 16 - mislim da tu onaku nose
10. Bočna nogara
11. karbonske lamelice usisa
12. Dayco kaiš 17.5x765

Što se izgleda tiče, nije ništa posebno rađeno. Poručena je zameski skaj za malo sedište u beloj boji. Nisam bio zadovoljan kako je majstor uradio jer je bio veliki razmak između malog i velikog sedišta (a i prljalo se čim dotaknem).

Posted Image

Zbog toga je presvučeno u crno, razmak je popunjen pa sad izgleda ok. To je urađeno pre par dana pa nisam slikao.

Edited by RuCZ, 02 October 2021 - 11:16.

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users