Jump to content

Aprilia Sr50 R Alex De Angelis Edition

22 replies to this topic

#1 mrle88

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 29 posts

Posted 07 August 2022 - 19:09

Pozdrav, evo da prestavim i ja svoju masinu Aprilia SR50 R sa Piaggio agregatom 15500km na satu. Dvoumio sam se izmedju nje i Jetforce ali stara ljubav zaborava nema :D posto sam vozio davno model pre ovog. Uz nju samo dobio nove gume, nov akumulator i gianneli GO auspuh. Max brzina 50km/h predpostavljam da ima blokade ali nisam nista cackao nisam imao vremena ali ce u sredu drug pregledati sve detaljno. Licno smatram da je kvacilo losije (mada nemam iskustva sa mehanikom) tek u vecim obratajima krece i treba mu vremena da nabije max brzinu ali neka me neko izpravi ako gresim. Nov sam pa svaka sugestija oko kupovine novih delova bi dobro dosla.

Evo sta imam u planu:

Varijator malosi Multivar 2000 ( predlozite koje rolnice bi bile ok za ovaj setup)
Novi kais ( predlog ?)
Kvacilo S6 racing
Filter vazduha Malossi
Auspuh Yasuni R (ako gianneli nebude radio posao)

Evo par slicica

Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

#2 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 08 August 2022 - 13:45

Treba prvo pogledati da li su svi delovi u prenosu fabricki. Moguce da je neko cackao i ubacio neodgovarajuci remen, rolnice i sl.
Prvo pregledati prenos, izlaznost remena, premeriti debljinu remena, pogledati stanje kvacila i zvona.

Nema potrebe na tom setup-u za S6 racing kvacilom ukoliko nije potroseno. Remen koliko znam savetuju za taj agregat iz originala da se nabavi.
Ukoliko je fabricko kvacilo u ok stanju, dovoljno je zameniti centralnu oprugu.

Imaj na umu da ces morati prestelovati karburator ugradnjom rezonantnog auspuha. Rolnice, dizne za karburator ces morati odrediti individualno, mada ako neko na forumu ima isti agregat sa slicnim setup-om, moze ti napisati okvirnu gramazu od koje da krenes sa podesavanjem.

#3 mrle88

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 29 posts

Posted 09 August 2022 - 15:00

Auspuh bih menjao tek ako bide pravio "problem" za bolje performanse. Hvala Lauda puno na detaljnom objašnjenju. Tek ucim o svim pojedinostima vezano za mehaniku i bas sam zainteresovan da naucim nesto novo. Nadam se da ce se naci neko ko imaslican setup pa da doda joj po koji savet. Precesljao sam sve teme vezane za sr50 pa uvek nesto novi pročitaš.

#4 mrle88

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 29 posts

Posted 11 August 2022 - 19:11

Evo malo slicica od danas :biker_scooter:

Posted Image
Posted Image
Posted Image

#5 shomy90kg

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 220 posts

Posted 13 August 2022 - 23:01

Pozdrav, prelep skuter, po meni jedan od najlepših. Svibtako krenu daj samo varijator auspuh karburator i na kraju skoka se brdo para za koje si mogao da kupis veci ozbiljniji motor.
Moj savet ti je da sto manje diras i sto vise ces da se vozis. Dok sam vozio serijalu sa zxom isao sam ture 300 km dobar dan bez srafcigera i rezervne svecice u motoru. Ispregledaj sve lepo kao sto ti je Lauda napisao, ako ipak resis da ga malo naostris evo ti par saveta,

Karb del 17.5
Malossi multivar 2000
Leovince zx ili TT moze i yasuni R
Linearna remenica sa sr 2 ditech modela

I nista vise sa ovim ces se slatko navozati, u slucaju da ti padne na pamet da ides na 70ccm sve ovo predhodno ti je dovoljno i osnova za malossi sport. Pozz

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka

Pozdrav, prelep skuter, po meni jedan od najlepših. Svibtako krenu daj samo varijator auspuh karburator i na kraju skoka se brdo para za koje si mogao da kupis veci ozbiljniji motor.
Moj savet ti je da sto manje diras i sto vise ces da se vozis. Dok sam vozio serijalu sa zxom isao sam ture 300 km dobar dan bez srafcigera i rezervne svecice u motoru. Ispregledaj sve lepo kao sto ti je Lauda napisao, ako ipak resis da ga malo naostris evo ti par saveta,

Karb del 17.5
Malossi multivar 2000

I nista vise sa ovim ces se slatko navozati, u slucaju da ti padne na pamet da ides na 70ccm sve ovo predhodno ti je dovoljno i osnova za malossi sport. Pozz

#6 mrle88

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 29 posts

Posted 14 August 2022 - 06:28

View Postshomy90kg, on 13 August 2022 - 23:01, said:

Karb del 17.5
Malossi multivar 2000

Karb del 17.5
Malossi multivar 2000

Mislim sta reci, saveti zlata vredni! HVALA!

Jos jedno pitanje, gde inace kupujete delove? Imate li preporuku za neku prodavnicu u Srbiji koja ima na stanju delove.

#7 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 14 August 2022 - 09:11

Forum organizuje oko dva puta mesečno iz nemačke, sa racing-planet.de , a u zemlji imas par shop-ova, motobike, tehnomotor i sl..

#8 mrle88

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 29 posts

Posted 14 August 2022 - 13:33

View PostMario, on 14 August 2022 - 09:11, said:

Forum organizuje oko dva puta mesečno iz nemačke, sa racing-planet.de , a u zemlji imas par shop-ova, motobike, tehnomotor i sl..

Kojim datumom obicno ide porudzbina? Koliko se inace ceka da dodju delovi u Srbiju?

#9 mrle88

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 29 posts

Posted 14 August 2022 - 13:36

Evo jedan Blast from Past :P ja sa 16. godina 2004. godina

Posted Image

#10 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 14 August 2022 - 14:39

Me znam da li vidis temu, ovde ide najava

https://svet-skutera...k-21-juli-2022/

Ako ne vidis pisi na pm meni ili PitaNS, pa cemo te informisati.. , čeka se do 7-10 najvise

#11 mrle88

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 29 posts

Posted 17 October 2022 - 14:11

Evo da se javim nakon nekog vremena! PA DA POCNEMO! :D

Oteram ja skuter kod druga koji ima moto servis da odradi sve sto treba i sta misli da bi trebalo da bi mi skuter bio startan i ima tu neku brzinu 70-80km/h jer zaista je sporije startovao i nije prelazio 50-52km/h. E sad nije mi bilo frka da mora za dan dva da bude gotovo ali mij e bilo bitno da se uradi valjano. I tako prodje vise od mesec dana, te nema delova te ovo te ono vidim ja da tu nesto nestima. Zovem ja posle mesec i po dana kaze on gotov ti je skuter samo plastike da sklopim. Dodjem ja kaze on nikako nije mogao da dobije vecu brzinu, sve je probao, stavio novi karb, drugi auspuh ali najvise je sto je isao je 57km/h Gledam ja njega i neverujem, uzmem ja skuter oteram kuci mozda sam se vozio par puta po 3-4km nisam ni imao nesto vremena. Razmisljam se ja sad da kupim Malossi Multivar , Yasuni izduv, kvacilo novo ma sve da uzmem samo da ga namestim koliko sam bio besan. Juce lep dan sedim pijem kafu , gledam u moju Sr-ku i place mi se od muke. Padne meni na pamet da je razbucam da ja vidim sta nju to muci pa makar je oterao na otpad. Nesto mene navede da prvo skinem auspuh Gianneli Go je inace(verovatno mi on bio najlakse za skidanje), skinem ja njega kad na samom grlu kod flansne zavarena fabricki blokada. Odvalim ja nju obrusim var istresem od opiljaka i vratim ga na mesto. Nisam se mnogo nadao da cu dobiti bilo sta time ali ajde. Upalim masinu, skroz drugaciji zvuk, krenem da isterujem iz uzanog dvorista kad on skace od snage. :blink: Krenem ja lagano dok nije skocila temperatu i izadjem na pravac... ljudi moji kao drugi skuter da je u pitanju. Ubrzava ludacki i max brzina da nepoverujem dodje do 80km/h. Kao malo dete sam bio srecan. Posaljem ja snimak drugu, a on pita sta sam uradio. Da li da mu kazem? :D :D :D

#12 sstorm

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 292 posts
  • MestoN. Sad
  • VozimSenda X-treme

Posted 17 October 2022 - 18:29

Obavezno prešteluj karburator da ti ne zalepi klip.

#13 mrle88

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 29 posts

Posted 17 October 2022 - 20:45

Sta bih trebao tačno da uradim, posto mi se netera više kod njega. Ne zbog novca nego iz proncipa.

#14 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 17 October 2022 - 22:35

To je inače blokada koju moraju da stave da bi dobili broj homologacije i da bi se auspuh mogao prodavati.. Video si da je tek zavarena tanko na dva mesta i spremna za vađenje..

Drugar je serviser, nemoj njega da kriviš ne bavi se tuningom već servisom

#15 sstorm

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 292 posts
  • MestoN. Sad
  • VozimSenda X-treme

Posted 18 October 2022 - 08:46

Pošto si skinuo blokadu trebala bi ići i veća glavna dizna nego što je bila kada je bio zablokiran. Ne bi smeo da voziš pun gas dok to ne namestiš. Uzmi si set odgovarajućih dizni za tvoj karburator i kreni sa 10 do 15 brojeva većom glavnom pa vidi kakva je boja svećice na punom gasu. Ne bi smela biti bela, siva ni crna već tamno braon.

https://svet-skutera...e-o-stelovanju/

#16 mrle88

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 29 posts

Posted 05 May 2023 - 00:33

Pozdrav, koju kombinaciju opruga preporučujete za multivar? (Uskoro stize) Rade je napisao u jednoj temi centralna ljubičasta i crne oprugice. Da li je to ova ljubičasta?

<iframe src="https://motobikeshop.rs/en/product/opruga-kvacila-fi-50-82-piaggio-gilera-peugeot-honda-kymco-ljubicasta"></iframe>

#17 zKne

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 103 posts

Posted 06 May 2023 - 20:44

To je ta ljubicasta 82%,i ja sam je nedavno uzeo od njih.Ako si porucio multivar isto kod njih cuvaj da ti ne posalju pogresan imas kod na njemu ukucas i pise ti za koje modele odgovara.

#18 mrle88

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 29 posts

Posted 09 May 2023 - 05:50

View PostzKne, on 06 May 2023 - 20:44, said:

To je ta ljubicasta 82%,i ja sam je nedavno uzeo od njih.Ako si porucio multivar isto kod njih cuvaj da ti ne posalju pogresan imas kod na njemu ukucas i pise ti za koje modele odgovara.

Narucio sam preko RP pa mi je stigao bas koji treba. Namontirao sam ga u nedelju oseti se mala razlika na odnosu na stari varijator ali ne drasticna stavio sam rolnice 6.1g probao- nisam bio zadovoljan pa sam ipak stavio stare koje mi se cine da su lakse (nisam imao vagicu a na njima nepise koje su gramaze), danas porucujem ljubicastu i set oprugica ( zute, crne i bele ). Znimljivo je da je bela opruga koja dolazi u setu multivara identicna opruzi koja je vec bila na kvacilu. Kvacilo u jako dobrom stanju tako da ga necu menjati verovatno oprao sam ga klinerom i osmirglao pakne.

#19 mrle88

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 29 posts

Posted 12 May 2023 - 22:55

Stigla malossi ljubičasta centralna i set oprugica bele, žute i crne. U ponedeljak size jos nesto Posted Image pa cu sacekati do to stigne pa se bacam na posao. Moram jos malo detaljnije da procitam o linearnoj remenici kako da je upasujem. Ostaje jos prenos da pregledan ali to cu mislim tek kad prodje sezona. Kad sam menjao varijato primetio sam da sadašnja remenica kaci poklopac od prenosa i da je napravila ris na njoj (steta sto nisam slikao) nije mi jasno zbog čega kaci?

#20 mrle88

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 29 posts

Posted 13 May 2023 - 20:19

Posted Image

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users