Jump to content

Keeway matrix tuning

635 replies to this topic

#101 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac
  • VozimKeeway matrix,Gilera DNA

Posted 14 January 2012 - 16:34

Promenio sam rolnice,iskombinovao sam 3,5g i 4,5g,ide kao mecava,start mu je odlican,puni ko blesav samo sto ima rupu u ubrzanju od 60-80kmh,ja msm da je problem torque driver,boja svecice na punom gasu je izmedju (pogledati u SPARK PLUGS) 10 i 14,ova donja elektroda je svetlo braon ili narandzasta,a na tocak nece pa nece,swe sam pokusavao i nece,potrosnja je 1l na 15km,2-3 puta sam ga izvukao pun gas a ostalo sam umereno vozio i tek ponekad udje u rezonancu ali retko,max brzina je oko 100 po satu,ja msm da je realnih 80-85kmh

#102 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 14 January 2012 - 17:07

2T motor se nikako ne vozi ispod rezonance jer to uslovljava vecom potrosnjom.Dakle vozi uvek na pocetku rezonance i to nek ti bude najnizi stepen voznje u gradu i trudi se da si uvek u obrtajima gde motor vuce najbolje.

#103 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 14 January 2012 - 20:24

bravo Marko, dakle tu je negde sada.. ona rupa u ubrzanju je do torque driver-a, može da se ispegla sa tvrđom centralnom oprugom, ali tada moraš ponovo pogoditi rolnice, recimo malossi žuta ili crvena, pije vodu

ako si ti zadovoljan i mi smo zadovoljni...

#104 Dragan NS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 609 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCPI Oliver city

Posted 14 January 2012 - 21:04

Eto, vredelo je truda... Moze ta potrosnja, sto Aleksandar kaze, jos malo dole ali nema veze - skoro si prepolovio onih 12 litara od pre neki dan :D Btw nas drugar sa 4ruma sa nick-om Vlada75 prodavao je TD Athena bas za CPI/Kivi pa mislim da bi ti to bila dobra prilika da kupis nov-nekoriscen torque (kada budes mogao). Ja sam kupio isti takav i prezadovoljan sam.

#105 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 15 January 2012 - 01:00

Aleksandre nije mi bas najjasnije sta si hteo da kazes,ako ti nije problem da mi malo pojednostavis :P :P :P
Mario kod mene je trenutno malossi zuta,a kad bi stavio belu tj jacu,jel idu teze ili lakse rolnice,ja msm da nece biti tesko da mu ponovo pogodim rolnice zato sto trek ima siroki power band
Dragane trenutno mi trosi oko 7l,dal imas neki predlog kako joos da smanjim potrosnju posto mi je i ovo mnogo,i kolika je cena odprilike torque drivera ,da bi znao da li da kupujem jacu oprugu ili ne

#106 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 15 January 2012 - 01:08

Torque je oko 70e nov,nzm koliko je polovan.Dosta znaci ali ako imas kesha ...

Voziti na pocetku rezonance znaci voziti u onim obrtajima gde krece da motor ulazi u rezonancu.Ne voziti ispod tih obrtaja.Dakle tvoj auspuh je koji bese ?

#107 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 15 January 2012 - 02:55

Sad mi je jasno,tg trek

#108 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 15 January 2012 - 03:07

Dakle tebi se rezonanca dosta nisko aktivira,tacnije on vec na 7000rpm ima oko 8 ks'a po grafikonu,dok na 8500rpm ima 10 ks'a.Dakle ti ces njega sa trekom jako lako voziti.On treba da se vrti negde na medjuubrzanju na oko 8000 rpm i da onda kad dodje do zavrsetka prenosa izgura jos tih 1500rpm do 9500 gde mu je negde kraj i gde pocinje polako da ispada iz nje.... Jako lako stelujuci spuh i sigurno ces imati i na manjoj brzini rezonancu sto ce sigurno uticati na tvoju potrosnju koliko toliko.

#109 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 15 January 2012 - 03:15

Ja sam primetio da i na punom gasuu,tj na max brzini on ne ispada iz rezonance,a sta znaci ovo da ce rezonanca i na manjoj brzini uticati na potrosnju

#110 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 15 January 2012 - 04:09

pa hteo sam reci da posto trek ima dosta nizak pocetak rezonance,to znaci da ces i pri manjim obrtajima tipa ispod 7000 rpm imati manju potrosnju nego sa nekim drugim spuhom koji se vozi recimo od 8000 rpm kao c16 recimo.

#111 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 15 January 2012 - 04:18

Evo ovako,kad sam pogledao u rezervoar imalo je oko 100g benzina,upalio sam i sacekao da se zareje i potrosi sve na leru,sipao sam 1l tacno i vozio sam bas kako mi je Aleksandar rekao,nisam presao 75kmh,presao sam 21km umerene voznje i ugasio se na 50m od kuce,ja sam prezadovoljan,to je ispod 5l na 100km,vozio sam se dok je sneg padao a jos je i snazan vetar duvao,mnogo dobar osecaj kad te u krivini zanese vetar :P kao :P :P ,Hwala swima puno na pomoci,,ne znam sta bih bez ovog foruma,sjajna ekipaa :P nadam se da cemo se videti na nekom skupu i http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/beerchug__.gif Hvala jos jednom!!

#112 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 15 January 2012 - 18:30

malossi bela je mekša od žute, a crvena je tvrđa od žute...

ako ideš na tvrđu oprugu, onda ti za isti obrtaj trebaju nešto teže rolnice jer one svojom težinom donose veću centrifugalnu silu u variomatu i suprotstavljaju se tvrđoj centralnoj opruzi...

dakle ako si sada na 4g onda ti za crvenu možda treba oko 5-5,5g, ali će crvena malo bolje da ublaži tu nelinearnost na torque driveru, i da donese brži odziv na gas, kada spustiš i ponovo dodaš gas pri recimo izlasku iz neke krivine.. a i brže da pojede rolnice i remen, jer su veće sile u pitanju... uglavnom se tvrđe centralne opruge koriste za malo jače setup-e, gde su i obrtaji višlji i gde je potrebna brža reakcija na izmenu brzina tipa manji i veći gas , pa variomat spušta u niži stepen prenosa za manje vreme itd... na tvom setupu su se uglavnom završili svi sa žutom malossi centralnom, e sad može biti da oslabi posle nekog vremena, i zbog toga se centralna opruga nikad ne kupuje polovna.. ona ima svoj vek trajanja...

.. kad se samo setim jedva te ubedih da se učlaniš na forum...

#113 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 15 January 2012 - 20:24

Ma nema veze,necu kupovati ni oprugu ni torque,na prolece cu da kupim naraku varijator i mozda neko kvacilo,zavisi od budzeta,uzeo sam polini zute oprugice i savio ih klestima,jedva ih namontiram na kvacilo i sad motor nece da krene dok mu ne dam pun gass,ne mogu da krenem a da ne prokliza tocak,ide kao mecava, A da se nisam uclanio veliku bih gresku napravio http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/hate-megaball.gif

#114 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 15 January 2012 - 20:28

Nije dok mu ne das pun gas nego odvajaju na vecim obrtajima.Tebi treba da kvacilo odvaja na 6000 rpm.Ne treba bas iznad toga.Bilo bi idealno kad bi znao na kojim obrtajima ti krece kvacilo sad ?

#115 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 15 January 2012 - 20:55

Pa ne znam,nemam cime da izmerim,a i dalje se cuje da radi kao ves masina samo sad od 50-70kmh a ne na punom gasu

#116 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 15 January 2012 - 21:34

Verovatno je zvono krivo, pa baca.. A proveri i lezaj u dekli, mozda nije dobar ili ne lezi kako treba..

#117 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 15 January 2012 - 21:41

Koji lezaj? ona osovina na koju naleze kvacilo i zvono se pomera napred nazad levo desno gore dole ali ne puno,a i primetio sam na zvonu imaju neke ivice i kad ga upalim te ivice se ne vrte isto nego zabacuje u jednu stranu,ali da je zvono krivo ja bi to primetio na lamelicama,tj na onom grafitu,a taj grafit je ravnomerno po sredini potrosen

#118 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 16 January 2012 - 01:30

ehhe pa zvono ti je pokrivljeno onda...Ne sme da zabacuje kad se okreće, odatle i dolazi zvuk kao veš mašina..

#119 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 16 January 2012 - 02:02

Koliko kosta novo i jel bi dobio ness kad bi stavio neko racing ili izgubio ness kad bi stavio polovno

#120 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 16 January 2012 - 02:21

Racing zvono je obicno lakse i doprinosi boljem ubrzanju tacnije lakse se zavrti tocak itd.E sad uglavnom racing zvona imaju bolje resenje za hladjenje kvacila sto doprinosi voznji u gradu na kreni/stani.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users