Jump to content

SPORT KITEVI - Malossi, Polini, Stage 6

40 replies to this topic

#1 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 04 January 2011 - 18:09

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image
Test sa SA....

#2 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 04 January 2011 - 18:12

Evo okvirno koliko od kog cilindra moze da se ocekuje...uz napomenu da je razlika izmedju AC i LC 15-20%[u korist LC]....

Sport 70ccm
DR EVO 8-9hp
Top Performance Trophy 8-9hp
Polini Sport 8-9hp
Malossi Sport 8-9hp
Hebo cast iron 8-9hp
Metrakit handmade 8-9hp
Stage6 PRO 9-10hp

Mid-race 70ccm
MHR replica 12-13hp
Hebo Manston Replica 12-13hp
Top performance DUE+ 14-15hp
Polini Corsa 11-12hp
Polini ALU 12-13hp
Metrakit SP2 14-15hp
Stage6 Racing 15-17hp
Top Performance TPR 15-17hp
Italkit Bi-mettal 12-13hp
Airsal T6 Racing 11-12hp

High-end 70ccm
MHR 20-21hp
MHR Team replica 19-20hp
MHR Team 23-24hp
Polini EVO 20-21hp
Polini EVO2 20-21hp
Metrakit Pro-race 20-21hp
Hebo Manston 22-23hp
Hebo Revolution 22-23hp
Fabrizi racing 25-26hp
2Fast4Race 25-26hp
Malossi Big Bore 25-26hp
TCR 26-27hp

#3 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 04 January 2011 - 18:19

Da se nadovežem, ovo su fabrički deklarisane snage, sa optimalnim periferijama karb+auspuh za svaku termogrupu i merene su na vretenu radilice, dakle merene snage na dino valjku sa točka mogu biti nešto manje zbog gubitaka na prenosu, remen, varijator, kvačilo..itd...

@Cvele svaka čast

#4 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 02 July 2011 - 21:58

Evo opet malo testova...on-line StreetBuzz scooter magazin ...inace oni su povezani sa SA pa su testovi kolko-tolko merodavni i tacni...

Gus cilindri 70cc- Minarelli blok, AC, dell 19 ,s6 pro replica , s6 struja :) ....ma sexy.....

Posted Image

MF sport.. vidi malog jbt...neocekivano... :ninjar:

Posted Image

polini gus...

Posted Image

TP tophy...

Posted Image

S6 streetrace... ocekivano....

Posted Image

#5 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 02 July 2011 - 22:07

Pa malo SPORT cilindra u LC verziji...ostalo je isto ko i na AC verziji...bila su jos dva cilindra 50cc al ipak nista bez 70cc...

S6 sport...

Posted Image

airsal sport ...??

Posted Image

#6 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 02 July 2011 - 22:18

I na kraju malo Midrace komada....s6 hpc,24mm R/T karb,s6 struja i tri auspuha u igri-s6 r1200, TP nardo i polini for race 3...po grafovima moze odlicno da se vidi koliko razliciti auspusi odgovaraju odredjenom cilindru...
Hebo mr...

Posted Image

Posted Image

Mf racing...

Posted Image

Posted Image

Airsal racing....

Posted Image

Posted Image

Italkit alu...

Posted Image

Posted Image

S6 racing...
Posted Image

Posted Image

.......

#7 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 02 July 2011 - 22:26

koji je taj airsal sport ?

#8 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 02 July 2011 - 22:30

View PostMario, on 02 July 2011 - 22:26, said:

koji je taj airsal sport ?
Jbm li ga...ima neke razlike ko sto je T6 imao dve verzije...ce proverimo...

#9 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 02 July 2011 - 22:48

http://skuterdoktor....topSsid=791687a

Ne verujem da je neka velika razlika u samom cilindru[ mislim da je i nema] , pre ce da bude samo klip u pitanju- jedna ili dve karike ...
Slike nisu odgovarajuce al je razlika u ceni [ bar ovde ] cela 4e...:ninjar:

Posted Image
Sada valca-Airsal 70ccm T6
Minarelli CY50 horizontal
82.00€
Posted Image
Sada valca-Airsal 70ccm Race
Minarelli CY50 horizontal
86.00€

#10 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 30 December 2011 - 09:35

jbg, sve isto , al` ovaj radi...ukljucite onog glupavog Google prevodioca, sva sreca da nema mnogo , i relativno je razumljivo, pa ima za svaku termogrupu detalji a i uporedjenje sa ostalim cilindrima, kao i njihova ocena kvaliteta...

#11 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 30 December 2011 - 11:28

Poznat mi od ranije...ima ocena za sve i svasta pa je dobar za bar neku orijentaciju...

http://translate.goo...a-sport-ac.html

#12 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 06 January 2012 - 18:30

SPORT KITEVI- Malossi, Polini, Stage 6 …

Pre pocetka ovog teksta koji pretenduje da bude jako ozbiljan , moram da kazem da on nije cisto moja umotvorina , vec da je koriscen jedan UK blog , gde su neke stvari jako lepo obradjene, a ja sam nesto izbacio, a ponesto i dodao radi lakseg razumevanja…zao mi je sto licno nemam vise iskustva sa tim stvarima, pa cu se vise baviti i teorijom , a ako neko ima vise prakticnog iskustva neka doradi i dopuni…

Svi znamo da razni proizvodjaci nude razne komplete od 70 ccm za promenu perfomansi nasih squtova, pa tako imamo BASE, MIDRACE I HIGH END complete…to podrazumeva termogrupu koju sacinjavaju cilindar, klip, glava, a poneki proizvodjac ubaci jos poneku sitnicu u vidu lamelarnih ventila, odgovarajuce svecice za taj kit, uglavnom ,nebitno…
Gde cemo se uklopiti sa nekim od ovih kiteva, zavisi koju ce on snagu isporuciti, u svakom slucaju , svaki od njih nudi sasvim zavidni snagu u odnosu na serijalu koja se krece od oko 2- 2.5 Hp, a ugradnjom kita dobijamo minimalno tri, pa cak i cetiri puta vecu snagu…tako , cak i najskromniji kitevi nude oko 7 do 8 Hp…
Cenovni rang nam donekle govori sta iz kog kita mozemo da ocekujemo, otprilike ono – koliko para , toliko i muzike…mada ne mora i da je uvek tako- osnovno je za sto manje para dobiti sto vise muzike, pa razni proizvodjaci razlicito cene svoje proizvode…

Sta su SPORT KOMPLETI? To su termogrupe koje su u cenovnom rangu malo iznad onih najjeftinijih, gusanih, ( koji su u rasponu od 80- 100 i koji evro )i kostaju kako gde, od oko 120- 150 evra…a sto se tice `podesavanja ` uradjeni su tako da su perfomanse nesto bolje od, gusanih, uglavnom su alu, oni sa jednom karikom …predvidjeni su da se vrte od oko 9000- 12 000 rpm…sa pravilno odabranim periferijalima ( karb, rezone, vario. daju odlicne perfomanse, odlicnu krajnju, cesto i preko stotke uz odlicno ubraznje…Ova tri proizvodjaca su pokazala odlican kvalitet svojih proizvoda i laku dostatnost delova ( klipova , karika ) ako ustreba…koji god da se uzme nece biti greske…

Na ovom testu termogrupe su `upregnute` sa Leovince ZX- om, koji je kao sto znamo odlican za serijalu, ali i za neke kiteve 70 ccm…sa njim se najbolje pokazao Stage
6 sport pro , sa nekih 8.8 Hp , uz zaista impresivan pawer band ( 8 Hp drzi od 8500 Rpm pa do 11000) , za njim ide Malossi sport koji drzi 8 Hp u znatno uzem rasponu od8800- 9700Rpm, a za njima Polini sport , istu snagu na 9000-9700 …
Ali , kad se upari Stage 6 sport pro sa istoimenom REPLICOM , mislim da je to nenadmasan set –up i bio bi definitivno moj izbor... uz dobar vario i dobro kvacilo, sa dobrim podesavanjem to bi bio odlican set –up za svakodnevnu voznju, a uz dobro odrzavanje trajnost bi bila zagarantovana nekoliko sezona…
Uz ove sport cilindre , pomenuo bi samo jos jedan iz familije Stage 6 , iako ne spada u sport cilindre, niti u tu klasu , to je onaj STREET RACE, koji je u ceni od svega stotinak evra, gusani, a pokazuje zaista impresivne rezultate po svim grafikonima, a slabiji je svega za desetak posto od sport cilindara…to samo pokazuje koliko je Stage 6
ozbiljna firma sa odlicnim proizvodima…

Ako ko ima sta, neka dopuni…

#13 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 06 January 2012 - 21:04

Text je subjektivnog karaktera, mislim na tvorca ovog texta, i reklamira Stage6 brend. Nema dileme..Stage6 sport pro se pokazao najbolje, a ne pokazaće se najbolje gusani cilindar sa 2 karike naspram alu cilindra s 1 karikom... dobro jutro!

Ako ćemo da predstavimo Base, Midrace i High end klasu onda se tu treba pošteno raspisati i predstaviti more cilindara koji postoje i zavrednuju da se o njima piše...Gde je Metrakit, gde je Hebo, gde je Airsal, gde je Motoforce, gde je RMS, Top performance,Italkit itd itd itd....

#14 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 06 January 2012 - 21:34

Meni ovo lichi na neku reklamu za Stage 6 proizvode i da je ceo text namenjen njemu.Sta vise verujem da si ovo preveo od negde no dobro.

Motori u serijali novije proizvodnje imaju oko 5ks'a iz fabrike kad izadju tj serijale.Dok LC varijante imaju i 6ks tacnije oko 5.5,a AC oko 4.5 neki 5ks'a.Mallosi sport kosta 150 evra sa Mallosi glavom i daje oko 8/9ks'a i gusani je naravno.

Leo Vinche ZX u ovom textu debelo prelazi svoje mogucnosti jer je sam po sebi slabiji od Trek'a,a Trek je kao sto svi znamo manje vise best buy cena/kvalitet/performanse .Samim tim isti taj Trek preko 10 000 rpm DEBELO ispada iz rezonance,a to nam daje i informaciju da ovo sto je napisano za ZX nikako nema veze sa zivotom.
A da bi skuter isao preko stotke treba da ima itekako dobar prenos nikako fabricki i malo naturpijan cilindar,a razlozi su vise nego poznati.A to je da nijedan taj fabricki cilindar(mid race varijanta) NE MOZE da ide preko 100km/h tek tako.Zahtevaju em turpijanje,em jaci auspuh i to naravno da bude u sprezi sa snagom i drugi prenos.Naravno vario karb i ostale sitnice necu da spominjem,one se nekako podrazumevaju.A da bi jos imao odlicno ubrzanje,a da pritom ima slabiji karb,e onda idu i druge linerarne polutke,pomereno paljenje itd.

Ali , kad se upari Stage 6 sport pro sa istoimenom REPLICOM , mislim da je to nenadmasan set –up i bio bi definitivno moj izbor... uz dobar vario i dobro kvacilo, sa dobrim podesavanjem to bi bio odlican set –up za svakodnevnu voznju, a uz dobro odrzavanje trajnost bi bila zagarantovana nekoliko sezona…

Kao sto rekoh jedna dobra reklama za Stage6 firmu,a reklama ocigledno dobro placena i bila je birana iskljucivo da se nahvale njihovi proizvodi i kombinacije.

I da napomenem za kraj Stage6 sport pro sa replikom NE MOZE NIKAKO da bude set up za svakodnevnu voznju i Replica kao auspuh NIKAKO nije za svakodnevnu voznju niti za bilo kakvu prijatnu voznju jer ima jako uzan powerband i zahteva pun gas,a samim tim na nizim obrtajima recimo ispod 8000 cak i 8500 je solidno mrtav.

#15 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 07 January 2012 - 16:19

posle ovakvog teksta, sedim i ne verujem,, zbog čega smo radili one silne analize cilindara i postovali grafikone raznih auspuha sa sve powerband-om i krivama, kao i testove auspuha na različitim termogrupama..

#16 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 08 January 2012 - 16:26

Nisam pisao napamet, ja sam unapred rekao da cu samo komentarisati tekst koji sam nasao na jednom UK blogu i da sam mnoge stvari izbacio... uostalom evo vam link, pa sami protumacite...
Naravno da ovde nisu obradjeni `spanci` Hebo, Airsal i mnogi drugi...

http://www.pedparts....-sport-pro-70cc

#17 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 08 January 2012 - 17:52

Ok je to i to se ceni.Ali cemu pisanje/komentarisanje takvog necega kada text sam po sebi ima mnoge nebuloze.A jedna od njih je da ZX moze da tera 11 000 rpm i da ne ispada iz rezonance,a druga je da sport pro sa replikom predstavlja set up za svaki dan.A ja mislim da i ptice na grani znaju da replika nije za svaki dan i da je ovo vise nego obicna reklama.Nadam se da se razumemo :)

Iako nisu uzeti u obzir drugi proizvodjachi ko god da je ovo pisao nije imao za cilj da prvo istrazi neke stvari pa da napise,vec je pisao cini mi se napamet.

#18 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 08 January 2012 - 18:05

Aleksandre , pa video si grafik...ako oni lazu , lazem i ja...na prvom grafiku ne kazu koji komplet je na delu sa raznim rezonama i iz njega se vidi da ZX ima veliki pad snage na 11000 Rpm...ali drugi grafik kaze da je Stage 6 sport pro sa REPLICOM neprikosnoven uz zaista siroki power band...
Bilo , kako bilo, vozio bi ja to svaki dan kad bi imao mogucnosti da uzmem ( a, trenutno nemam), i po gradu uz dobar stelung, a i tako ne vozim mnogo manje od punog gasa...

#19 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 08 January 2012 - 18:22

Meni ovaj grafikon nema bas nesto logike.Po njemu ispada da je ZX ostriji(daju vise snage i imaju ostriju krivulju).A da su ZX i TT bolji od Yasuni R i Z... Ovaj grafikon nikako nema veze sa realnoscu.

#20 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 08 January 2012 - 18:31

Moram jos nesto da dodam: u prvom pasusu teme sam odmah rekao da to sto je komentarisano nisam ja smislio , vec da je sa UK bloga i odmah sam rekao da mi je zao sto licno nemam vise (prakticnog ) iskustva: - nisam imao prilike da mnoge stvari probam, jer priznacete da je proba uzivo prava stvar, onda se i dodje do zakljucaka koji moraju da se poklope sa graficima, bar bi tako trebalo...
Ali grafike bi trebalo da znam da citam, nisam ih ja crtao, a oni govore to sto govore...prosudite sami...
Prihvatam svaku kritiku i od pocetka mi je bila namera da se u sve ovo ukljuce ljudi koji imaju vise iskustva, ( i pozvao sam ih) odnosno da objasne razlike izmedju pojedinih kompleta raznih proizvodjaca u raznim cenovnim rangovima i gde je razlika izmedju BASE, SPORT, I RACE kompleta...
I tako nemamo pametnija posla , zima je , pa opletite, ko misli da moze...mislim da nam vec neko vreme na forumu fali malo vatre , posebno u ovim zimskim mesecima...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users