![:)](http://forum.pyrotherm.rs/forum/public/style_emoticons/default/smile.png)
Dalje, ono sto sam primetio i u prosloj voznji tokom marta jeste odziv na gas i generalno ponasanje u voznji. Da napomenem, prosle sezone imao sam problema, jer nisam mogao da ubodem dobru postavku na karbu. Imao sam gusenje i gasenje na naglo zavrtanje gasa, povremeno slabije spustanje ler gasa, itd., sve sto aludira na siromasnu smesu i eventualan fals vazduh.
Medjutim sada kako su temperature znatno prijatnije nego u toku leta na +30 vidim da se skuter, odnosno karburator totalno drugacije ponasa ali na bolje. Juce je bilo 17C kod mene kada sam testirao ovo.
Sada imam skoro pa odlican odziv, nema vise gusenje na naglo zavrtanje gasa i dosta je "veseliji" na obrtajima. Pa shodno tome i par snimaka.
Pali odlicno bez gasa dok je umereno zagrejana masina
Ler i odziv na gas su skoro pa idealni. Kazem skoro, jer ima tu jos malo prostora da se poboljsa na pilotki.
Odziv na pun gas pri kretanju. Sada primecujem blagu zadrsku ali nema gusenja i eventualnog gasenja masine. Da je tanka smesa, logicno bi bilo gusenje i gasenje kao ranije na ovoj temperaturi.
Sad sam sebe pitam da li sam ja lud ili simptome koje mi je PHBG davao, a aludirali su na siromasnu smesu, su zapravo suprotni pa imam prebogatu smesu...
Evo da se prisetimo problema od proslog leta kada sam imao to gusenje. Da napomenem, postavka karburatora je ostala ista.
Odlucio sam da ostavim postavku i da ne diram nista. Cekam toplije dane pa da vidim na cemu sam. Do tada cu uzivati u voznji, a sledi mi i kontrola svecice.