Par slika:

Za sada sam jako zadovoljan sa skuterom nije bilo nekih vecih problema. Presao je oko 3000km za ovih 5-6 godina (vecina se ljudi cudi kad kazem ovo) posto ga nisam puno vozao, a i imao sam nekih susreta sa policijom bez vozacke pa pale neke zabrane (mlad-lud), itd...dok nisam polozio vozacki nije bilo ni vozanja, odmarao je nekih godinu, godinu i po dana u garazi.
Inace skuter ide 70 km/h po njegovom satu bez blokade. Dizna na karburatoru je 70, tako fabricki dosao sto je i razlog malo vece potrosnje...Karburator je kopija mikunija (Leader) 16mm.
Manje probleme koje sam imao sa njim su bili vecinom vezani za zaprljan karburator i filter vazduha.
Problem jedan od prije par dana - desilo mi se to da mi se skuter vjerovatno pregrijao ili nalio goriva...Istjeram ga iz garaze i upalim da se zagrije malo, dok sam ja cackao nesto po garazi. Radio je nekih 20tak min. na leru i odjednom se ugasio, ja probam da ga upalim na dugme nece, probam na kurblu - upali nekako ali nece da primi gas, cim pustim gas ugasi se, upalim opet dam gas do kraja ali nema snage ni da zavrti tocak i pustim ga tako da se ohladi malo, dodjem nakon 40tak minuta upalim ga, radi nekako na leru ali nece da primi gas opet, onako prokine pa primi malo gasa ali nije to to, ostavim ga jos da ohladi malo i vratim se nakon sat vremena, upalim ga na krublu, radi na leru nekako i tako malo pocnem pumpati gas i skuter dodje sebi, pocne da prima gas ok.
Prilikom starta je trokirao do nekih 25km/h (cisto sam se cimao na skuteru) ali zato posle prima gas dobro, sve je isto kao prije, krajnja je ista sve je isto samo nekada trokira dok krece.
Sad se nadam samo da je u pitanju stelovanje karburatora, vjerovatno visak goriva?
E sad da predjemo na neki blagi tuning:
Imao sam u planu da uzmem neki rezonantni auspuh (Technigas NextR/Trek?) i naravno uz njega rolnice i nove opruge kvacila. Posto mu CDI nije blokiran (valjda sve serije iz 2006. nisu blokirane, tako sam cuo?).
Ne treba mi nesto jako, ovo po gradu je super, samo ako mogu malo bolje ubrzanje da popravim i da probam nekako da se priblizim toj brzini 80 km/h po satu.
Volio bih da cujem vasa misljena za ovo posto nisam neki strucnjak kao vi ostali, tek sada se interesujem za materiju. Proucavao sam dosta forum prije registracije.