Jump to content

Keeway Focus - Lauda tuned

1306 replies to this topic

#781 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor
  • VozimPiaggio NRG Power DT

Posted 26 June 2015 - 22:12

Kako mislis jedna zica? Pa preko cega se zatvara krug?

#782 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 26 June 2015 - 23:19

Preko mase sa rama kolko se secam..

#783 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 27 June 2015 - 00:03

Fino se ovo zakomplikovalo odjednom...
Ako sijalice ikako prorade ostavljam ih tako i ne diram nista. Neka trepte na leru koliko hoce, samo da rade ok u voznji.

Stigle su mi danas i LED sijalice za instrument tablu, T10 tip. Stare su radile ok posao ali imaju uzi snop rasipanja svjetlosti, jer su usmjerene konkavnim socivom.

Posted Image

Ove imaju 5 SMD ledica pa ocekujem i bolje rasipanje svjetlosti za dobro osvjetljenje instrument table.

#784 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 27 June 2015 - 01:57

Mozes da stavis grec izmedju faze i mase samo moras paziti da minus izlaz teras posebnom zicom do farova jer se za suprotni pol ne moze koristiti vise sasija kao u originalu..

Vidi Boki je u pravu, stavi samo jednu diodu i imaces pulsirajuci ispravljen napon i stavi bar 4700 mikrofarada i premeri napon pod opterecenjem..

Sa kapacitetom kond mozes da ispeglas te rupe od pulsirajuceg napona jer je jedna dioda pa bude svaka druga poluperioda pustena a opet da ne preteras sa povisenjem jer de kond da doda 40% ali od neke medjuvrednosti...

#785 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 27 June 2015 - 02:28

Ovo bi trebao uraditi samo u slucaju da sijalice ne prorade nikako ili samo da bi uklonio treptanje na niskim obrtajima?
Iskreno ako prorade ja bih radije tako ostavio nego cackao, jedino ako je to lose zbog samog vijeka trajanja sijalice ili eventualno instalacije...

Ili ako uhvatim vremena odradim to i budem miran. Sve zavisi hoce li se sijalice pokazati dobro uopste, mozda nije vrijedno ni cackanja.

#786 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 27 June 2015 - 02:44

Da vrlo je moguce da one u sebi vec imaju ugradjeno ispravljanje.. to svakako prvo testiraj

#787 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 07 July 2015 - 10:26

Kontaktirao sam jednu firmu koja se bavi prodajom Michelin guma za skutere i koji su navodno direktni uvoznici tih guma...Rekli su mi da imaju svjeze City Grip gume na stanju za trazene dimenzije, DOT 2015, sve uredno. Medjutim, rekose da je "Made in Serbia", posto sam insistirao da mi kazu cija je proizvodnja.
Sta mi je sad za ciniti? Da li je neko imao iskustva sa ovakvim gumama koje su proizvedene kod nas?
Nesto nisam siguran u standarde pod kojima se te gume kontrolisu ovde kod nas kada se porede sa proizvodnjom u Francuskoj. Nekako me to odmah podsjeti na one bugarske SKF lezajeve...

#788 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 07 July 2015 - 10:36

Ja sam imao City grip na Atlanticu Made in Serbia...odlicna guma nema sta...Pa ljudi moji nije sve sto je proizvedeno u Srbiji sranje..

#789 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 07 July 2015 - 10:58

Ne kazem Pita da je sranje, cisto me interesuju utisci...nisam nikada imao City Grip niti neku proizvedenu u Srbiji. Znam da je Michelin prebacio dio proizvodnje u Srbiju, samo me interesuje da li je kontrola kvaliteta ostala ista kao npr. u Francuskoj.
Ali eto, gume se porucuju, jer kakve god da su bice sigurno bolje od kineske plastike :)

#790 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 07 July 2015 - 11:02

I ja sam imao na Falconu Michelin City grip made in Serbia, sve reči hvale za kvalitet. Da se razumemo, Michelin je vlasnik Tigra iz Pirota koji proizvodi te gume, zar mislite da se one prave samo za naše tržište? Naravno da Michelin to strogo kontroliše, konačno, to je njihova tehnologija i proizvodna traka pa je kvalitet zagarantovan.

#791 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 07 July 2015 - 11:05

Ja sam nacionalista kad je u pitanju proizvodnja, i uvek biram domaci proizvod pre nego uvozni...tako da mozda nisam objektivan

#792 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 07 July 2015 - 11:07

problem je kad su made in vietnam, e onda je conti zakucao jajaste gume nama u srbiji

#793 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 07 July 2015 - 11:13

Jel ti Lauda imaš akumulator u standardnoj funkciji na skutu?

#794 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 07 July 2015 - 11:16

Hehe Pita, razumijem te u potpunosti...Ja sam samo pitao predostroznosti radi. Znam da si pakovao Michelin na Atlantica i sada na Storm-a samo eto nisam znao da su isto proizvedene ovde. Hvala svima na brzim odgovorima...
Gume su otprilike porucene. Zadnju imaju na stanju, prednja stize 16. jula pa cu da porucim tada u kompletu. U pitanju su sledeci modeli:
- MICHELIN CITY GRIP 120/70-12 51S F (4625 din)
- MICHELIN CITY GRIP R 130/70-12 62P (5235 din)

Zadnja je malo skuplja jer je ojacana. A ne stedi mi se na gumama, na to barem ne zalim dati ako vec kupujem nove...

@Mario
Te conti ne bih uzeo ni dzaba...svasta sam cuo za njih. Navodno ih Conti fabrika uopste ne prozivodi nego neka lijeva pod njihovim imenom i taj citav njihov skuter program sto dodje za Srbiju nije ni za kantu...

@goggyso
Imam. Kupio sam bas nedavno novi akumulator od 6Ah, za razliku od fabrickog 4Ah. Uspio sam naci istih dimenzija tako da nece biti problema. Nisam ga jos formatirao, kad odem malo na duzi odmor kuci onda cu.

#795 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 07 July 2015 - 11:26

Onda imaš elegantno i jednostavno rešenje. Ta žica koja ide sa reglera na sijalice se odspoji od reglera i spoji na + kontakt bravice koji se aktivira na davanje kontakta, ide ka anlaseru i drugim potrošačima koji rade na jednosmernih 12V, sirena, žmigavci, stop svetlo... e tu spojiš sve to osvetljenje, pa čim daš kontakt, svetli ti tabla i sve te ledovke. Tako imaš i u mraku osvetljenje table na davanje kontakta, čak i poziciona svetla ako ih imaš u farovima, nema treperenja već radi kao u autu.

#796 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor
  • VozimPiaggio NRG Power DT

Posted 07 July 2015 - 11:27

View PostLauda, on 07 July 2015 - 11:16, said:

Nisam ga jos formatirao.
Odmori malo od kompa i ucenja :D

#797 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 07 July 2015 - 11:35

View Postgoggyso, on 07 July 2015 - 11:26, said:

Onda imaš elegantno i jednostavno rešenje. Ta žica koja ide sa reglera na sijalice se odspoji od reglera i spoji na + kontakt bravice koji se aktivira na davanje kontakta, ide ka anlaseru i drugim potrošačima koji rade na jednosmernih 12V, sirena, žmigavci, stop svetlo... e tu spojiš sve to osvetljenje, pa čim daš kontakt, svetli ti tabla i sve te ledovke. Tako imaš i u mraku osvetljenje table, čak i poziciona svetla ako ih imaš u farovima, nema treperenja već radi kao u autu.
Zar onda ne bih izgubio funkciju prekidaca za pozicije/svjetla, tj. cim dam kontakt odmah bi se palila svjetla i komplet osvjetljenje?
Nije meni problem izvesti novu instalaciju od akumulatora, pitanje je da li ce to namotaji moci da izdrze i isprate punjenje akumulatora pod tolikim opterecenjem. To bi mi bila krajnja solucija ako ne uspijem nista napraviti, i moram priznati da stvarno jeste elegantno za izvesti.

View Postsinisa93, on 07 July 2015 - 11:27, said:

Odmori malo od kompa i ucenja :D
Uskoro... :sad:

#798 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 07 July 2015 - 11:44

Jesi gledao michelin power pure gume? One su za klasu iznad tih city grip, vec sam pisao o njima, a cena je tu negde preko kp prodavaca oko 45eur..

#799 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 07 July 2015 - 11:45

Nisam gledao, isao sam vise na provjeren proizvod.
Jel to neki novi tip?

#800 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 07 July 2015 - 11:51

Ne sva svetla samo ta žica koja napaja osvetljenje table, samo nju odspoji sa instalacije i dovedi + sa kontakt bravice, tj možeš i tu sa table, jer na tablu dolazi + od kontakt bravice za napajanje pokazivača goriva. E na tu žicu spojiš i ledovke. Inače ledovke su extra mali potrošači, neće ni osetiti to opterećenje. Naravno da su namotaji dovoljno jaki, ako mogu da pune akumulator onda su ledovke za njih ko buva na slonu. Jedino vidi dali ledovke svetle na oba polariteta, ako ne, obrati pažnju da su sve isto spojene polaritetom. Ja sam tako napravio na Falconu, i odlično je radilo, milina kad u mraku dam kontakt, meni je svetlela tabla i napred u farovima LED pozicije.

18 user(s) are reading this topic

0 members, 18 guests, 0 anonymous users