Jump to content

cena registracije

102 replies to this topic

#81 Bata

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 90 posts
  • VozimPeda H2o

Posted 03 October 2017 - 21:19

Izasla me registracija sa polisom bez popusta 2900din.

#82 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 06 March 2018 - 18:52

Ja danas regovao skuta ...imam najgore vreme u sred zime , malo posla , nema se ni nesto novaca 10 februara istekla , znam da do 10 Marta moram to da uradim da mi ne traze tablicu nazad , a posle i saobracajna druga ...ubedim zenu da da nesto novaca , ako hoce da se vozi ...

2940 din ...slikali ga i za 5 minuta gotovo ...to je cena slave ...

#83 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 07 March 2018 - 15:52

Predlažem ti Mišo da ubuduće odlažeš registraciju za manje od mesec dana,npr nedelju dana pre isteka roka od mesec dana, jer će ti tada na nalepnici pisati datum registracije toga dana. Ja sam tako pomerao registraciju auta, od početka Marta sam dogurao do aprila.

#84 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 07 March 2018 - 22:37

View Postgoggyso, on 07 March 2018 - 15:52, said:

Predlažem ti Mišo da ubuduće odlažeš registraciju za manje od mesec dana,npr nedelju dana pre isteka roka od mesec dana, jer će ti tada na nalepnici pisati datum registracije toga dana. Ja sam tako pomerao registraciju auta, od početka Marta sam dogurao do aprila.

Nije loša fora ako ne moraš da voziš motor u tom periodu...al ako je sezona nemaš kud

#85 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 07 March 2018 - 23:52

Da, ako je sezona onda verovatno nema problema sa vremenskom prognozom kad je dvotočkaš u pitanju, ali ako je ko Miši u nevreme po hladnom onda i ne mora da vozi te tri nedelje ili do lepog vremena.

#86 totke

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • MestoStari Zednik
  • VozimAerox

Posted 13 March 2018 - 00:05

Zna neko kolka je cena registracije sa prepisom? I da li treba ona potvrda da skuter ne prelazi 45 kmh, i ako treba kolko je novca to?

#87 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 13 March 2018 - 00:15

prepis se svodi na kupoprodajni ugovor overen kod notara u 5 primeraka, oko 3500 dinara, porez za 50ccm se ne placa, regovanje za 50ccm je do 4000din, tehnicki je 700-1000din a potvrda zavisno od proizvodjaca skutera kod ovlascenog uvoznika, od 10 do 20e ugrubo...

#88 Dzoni13

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 129 posts

Posted 13 March 2018 - 21:07

Nema potrebe za kupoprodajnim u 5 primeraka. Treba ti samo 2. Jedan za sebe tj za registraciju a drugi za bivseg vlasnika. Treca kopija se ne naplacuje ostaje kod notara. Sve za visi od notara do notara. Jedana overa je od 400 do 1000 dinara( od notara do notara, opstine...) Cena registracije je blizu 6000din, negde malo vise 100-200 din opet zavisi od agencije, opstine...sve komplet (tehnicki, tablica, nalepnica i saobracajna)
Porez ne placas.
Sto se potvrde tice 45km/h opet je sve na tehnickom. Primer meni za yamahu, apriliju i "firmirane" motore nisu trazili.
Za sve kineze jesu...
Ima slucajeva gde znam da su i za "firmirane" trazili....
Sve zavisi opet kazem od tehnickog...

#89 totke

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • MestoStari Zednik
  • VozimAerox

Posted 14 March 2018 - 17:50

Hvala na odgovorima. Ja sam imao nedoumicu oko tog ovlascenja. Jer po netu pise oko 3500-4000. A za auto kada sam resavao su mi naplatili samo 700-koji din., dve overe(dva pecata) kod notara. Trenutno mi je na skuteru stara tablica, ona sto kazu trajna i imam ovlascenje od vlasnika. Pa sad ja razmisljam da se provlacim tako dok me ne kazne ili vec sta. Kad me prvi put cepnu oticu registrovati 😂

#90 Dzoni13

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 129 posts

Posted 15 March 2018 - 15:43

Nece te kazniti. Jos nikog nisu da znam. Meni je ova aerox sa slike na bele. Imam ovlascenje. Zaustave, vide dokumenta i prijatmo dovidjenja. Ali kakva smo banana drzava ne bi me cudilo da preko noci organizuju akciju kontrole belih tablica i obavezan prelaz na zute. A onda s*x. Pola vozaca motora ne znaju vlasnike, neki nemaju saobracajnu... kako ce to ici ko zna...

#91 boriss1972

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 346 posts
  • Mestosarajevo
  • Vozimsprint phantom 2t

Posted 16 March 2018 - 00:16

Kod vas je jos super.
Ovde skuter od 49 ccm ima dokumente kao I automobil.
1,Knjizica o vlasnistvu
2,Saobracajna dozvola
3,Stiker naljepnica do kad je reg.i lijepi se na tablicu
Prva registracija oko 85€
Svake godine samo polica osiguranja -8,00€
Tehnicki pr.-15,00€
Stiker naljep.2,50€
Kazna za nereg.skuter-200€
Kazna bez v.dozvole -200€
***** najminimalnije kazne**
Nenosenje dokumenata jedinstveno po 20€ uz provjeru na terminalu odmah.
Tri I vise voznji u slicnim prekrsajima koji donose kazne preko 200€ I kaznene bodove oduzimanje skutera bez obzira na vlasnika ukoliko je pocinjenje istim.
Evo fotosa kako to izgleda.Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

#92 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 16 March 2018 - 07:02

I onda elektrobicikl koji ne troši, ide oko 30kmh a sve to ne iziskuje postaje veoma popularno prevozno

#93 totke

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • MestoStari Zednik
  • VozimAerox

Posted 17 March 2018 - 14:48

ja sam radio jedno vreme u Madjarsko, ja za to vreme nisam video ni jednu tablicu na mopedima i skuterima do 49ccm. Kazu da je to tako i da je propisno. Lepo bi nilo da i kod nas urade tako nesto ili da nam bar vrate bele. I samo tehnicki na dve god npr i vozdra..

#94 Dzoni13

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 129 posts

Posted 17 March 2018 - 19:31

Nije problem bela tablica, vec kajmak koji drzava uzima od motora na zutim tablicama. Tablica isto kosta kao i za auto, saobracajna isto i nalepnica isto. Pa tehnicki... i onda au se dosetili potvrde... koliko vidim za svaku prepravku na motoru trazice i homologaciju pa potvrdu od proizvodjaca... samo pare da uzmu...

#95 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 17 March 2018 - 23:37

Sve se svodi na uzimanje para...ok ja sam za to da svaki skuter mora imati obaveznu polisu osiguranje jer ne daj bože u slučaju neke nesreće manje glava boli...
A te potvrde za dozvoljenu brzinu to su budalaštine teške...

I problem je što naša država nikad ne ume da istera stvari na čistac...ili bele table ili žute table, ne može jedno i drugo...ali teško odlučiti se i doneti zakon...

#96 zexns73

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 25 posts
  • Mestonovi sad
  • Vozimkymco agility 50 4t

Posted 07 June 2018 - 10:49

prosle nedelje obavio tehnicki i registraciju za moje magare u agenciji sabljar pored supa u kraljevica marka izaslo me 4000 din
tacnije papire u agenciji a sledeci dan ma nazvali da oteram na valjke tu kod mene na telepu za proveru kocnica
ove godine je ovako a sledece videcemo kako mi rekli u agenciji ovo je luda kuca ja mogu samo da se nadam da dogodine vec jednom rese bele table-zute table
i jos kad me neko pita pa vazi ti registracija do 20.06 de zuris vec 20.05 ?
jbg nikad neznas kako i gde

#97 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,649 posts

Posted 07 June 2018 - 14:22

Bele table(trajne) važe do 04.2019.
Saznao sam skoro u razgovoru sa saobraćajnom policijom.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

#98 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 07 June 2018 - 21:51

Kako to moze bilo ko od saobracajaca da zna kada cak ni predlog zakona o tome nije napisan a kao sto svi znamo ovom novom uredbom koja je stupila na snagu u aprilu nista nije spominjano za moto tablice (trajne registracije mopeda i skutera).

Ne nasedajte na provokacije, njima je u cilju da nas pricom zastrasuju kako bi svi presli na zute a to naravno njima sliva parice u budzet.

Kao i svaki zakon, tek kada se donese, imacemo odredjeni vremenski period da svi izvrsimo tranziciju, recimo godinu dana, dotle, drzimo se jos uvek vazecih pravila a ona jos uvek kazu trajna registracija je validna i nigde zvanicno nije objavljen ni jedan anex, dokument uredbe, amandman ili predlog zagona u kome se moze procitati neki vremenski rok, niti je bilo gde pominjan pojam trajne registracije.

#99 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 07 June 2018 - 22:52

Sve još i nekako mogu da razumem... ali da svake godine uvek iznova moram da prilažem potvrdu o max. brzini kao da je prva registracija... to je vrhunac idiotizma zakonodavca. Tako je u Somboru.
Po meni, najlogičnije rešenje između belih i žutih tablica je da budu sve žute tablice ali da budu trajne uz obavezno godišnje osiguranje, a reg. nalepnicu da izdaju samo na osnovu polise i tehničkog pregleda. Tako bi se smanjile dažbine, a ipak vozilo bilo osigurano i tehnički provereno, iz bezbednosnih razloga. Naravo, to bi dodatno dalo prostora da se izvadi polisa osiguranja onda kada to vlasniku odgovara, za slučaj da vlasnik nije u zemlji recimo 2 godine pa tako ne koristi vozilo, ali kad se vrati, ili recimo da je vozilo neispravno a vlasnik nije u mogućnosti da ga popravi, pa kad ga osposobi, izvadi polisu, obavi tehnički i dobije nalepnicu za narednih godinu dana. Ovako ako se ne produži registracija nakon prolaska mesec dana od isteka registracije, tablica se mora vratiti uz odjavu.
Ja sad imam taj problem sa Zorinom Pežolom, na žute tablice je a mora da se odjavi pa ponovo registruje na novu tablicu jer je registracija istekla pre dve godine.

#100 zexns73

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 25 posts
  • Mestonovi sad
  • Vozimkymco agility 50 4t

Posted 07 June 2018 - 22:55

da nije bilo novog zakona mnogi od nas nebi ni prelazili na zute table,sto bi se patili ,ko god je posle 2012 pazario nesto od 49cc ako je hteo prevede na sebe niko ga nije ni pitao sta zeli,na zute table i cao

tako je i bilo za stare saobracajne papirne za zamenu davali rokove par puta produzavali i samo jednom amin,,slazem se da u normalnim drzavama sve ide u rokovima i po zakonu al oni su oni mi smo mi

kome je drago kad svake godine ulozi u svoje motore novaca da spremi za sezonu a posle obilazis agencije ko gluvo kuce koga su svi odbacili ma ok sta bude bude iz ove koze se nemoze

11 user(s) are reading this topic

0 members, 11 guests, 0 anonymous users