Jump to content

2 stroke wizard 4 pro /software/

219 replies to this topic

#141 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 06 November 2012 - 19:21

Ja sam vec procitao dosta toga, i mogu vam reci da je covjek zbilja prostudirao materiju skroz naskroz. Cak ima za skinuti njegov kalkulator za auspuhe (excel file). Prema ovom njegovom kalkulatoru, exhaust calculator i 2 stroke wizard izgledaju najblaze receno smijesno.

Edited by mrgood, 06 November 2012 - 19:24.

#142 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 07 November 2012 - 10:53

Jucer sam nekih 2 sata unosio podatke u njegov kalkulator, i uspio sam dobiti savrsen asupuh za 8500 okretaja. Covjek tvrdi da duljina protukonusa nema veze (cak sam mu poslao i mail), nego da je bitan samo kut protukonusa. Ostaje mi da napravim auspuh po tom izracunu i vidim rezultate.

#143 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 07 November 2012 - 12:23

Gde si skinuo kalkulator? Ja ne mogu da nadjem.

#144 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 07 November 2012 - 17:06

Evo Boza, ovdje: http://www.dragonfly...ike/ECcalc.xlsx

#145 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 08 November 2012 - 19:30

Samo da javim svima koji su ovo pratili da sam skoro ubo idealnu tezinu rolica. Naime, prvo sam stavio 4.3 grama, ali te su bile mrvicu prelagane, mada sa njima skuter pri startu kida asfalt. Zatim sam stavio 3 komada od 5, a 3 od 4.3 . Sada je ok, ali je na startu malo trom. Mislim da bi mu idealno sjele rolice od 4.5 grama, to bi bilo taman. Skuter ima 10 kmh vecu krajnju nego sa serijskim auspuhom, a cupa ko mutav. Eto toliko.

#146 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 08 November 2012 - 19:36

:0takoje: i nisi nista menjao sem rolnica??

#147 tuningfanatic

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 583 posts
  • MestoSenta/Novi Sad

Posted 08 November 2012 - 20:01

Eto ja sve vreme govorim ne diraj nista pozabavi se rolnicama. Bas mi je drago da si uspeo. Ako imas prilike napravi koji snimak da vidimo kako ide... Ovo za tromost na pocetku je najverovatnije zbog kvacila, pretpostavljam treba nategnuti ali to ce ti iskusniji reci.

#148 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 08 November 2012 - 20:58

Nisam,samo rolice. Kad stavim 4.3 grama,skuter krece bez zadrske i leti ko mutav. Ali se malo previse dere tj. cuje se po zvuku da su mu te role malo prelagane. A u ovoj kombinaciji,znaci 4.3 i 5 grama (prosjek 4.65) na startu ima laganu zadrsku,pa onda krene. Iz ovoga se da zakljuciti da su mu federi ok,i da bi mu rolice od 4.5 grama idealno sjele. I da,dignuo sam iglu za jedan zub. Zeger je bio na drugom zubu odozgo,ja sam stavio na treci. Moram jos vidjet da li ce trebati veca dizna. Srecom pa na MS shopu jos uvijek ima dizni za weber i to do 90,meni je sada 63.

#149 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 08 November 2012 - 22:46

View PostNesa BG, on 25 October 2012 - 21:48, said:

Sad treba nastelovati kvacilo i ubosti tezinu rolnica. Stavi neki snimak ubrzanja da cujemo i vidimo kako radi. Jesi li stavio 2-3 broja vecu diznu?
Rekao ja.

#150 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 08 November 2012 - 22:52

Super.. Baci neki snimak da vidimo kako ide i kako se cuje..

#151 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 09 November 2012 - 01:06

Hocu, dobit cete i snimak cim slozim te role od 4.5 grama.

#152 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 10 November 2012 - 19:05

Evo i toliko iscekivane snimke:

Prvi dio je ubrzanje na laganoj uzbrdici, medjutim morao sam usporiti jer mi je iz jednog dvorista izletio auto. Nakon okretanja, vozim istu dionicu medjutim sada je lagana nizbrdica, a na samom kraju videa je prilicna uzbrdica, pa nisam dalje snimao. Ali mislim da je ovakvo ubrzanje sasvim okej, s obzirom da je sve serijala i da su promijenjene samo rolice.

#153 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 10 November 2012 - 19:19

:0takoje: ...lepo se vrti i ubrzava ...da je karb 17.5 bilo bi jos bolje...odlicno uradjen poso :)

#154 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 10 November 2012 - 19:23

View Postcvele, on 10 November 2012 - 19:19, said:

:0takoje: ...lepo se vrti i ubrzava ...da je karb 17.5 bilo bi jos bolje...odlicno uradjen poso :)

Hvala Cvele ! :ziveli: Kad ti to kazes, onda je to zbilja nesto ! Ja sam jako zadovoljan. Medjutim, ima jos prostora za dorade, jer sam primijetio da mi remen ne izlazi do kraja, pa sam dao tokaru da mi napravi sajbicu debljine 1 mm, jer mi kod variomata remen ne sjedi skroz na bolcni. Koliko sam ja uspio izmjeriti, sajbica bi trebala imati unutarnji promjer 15 mm, a vanjski 20 mm.

Edited by mrgood, 10 November 2012 - 19:26.

#155 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 10 November 2012 - 19:40

View Postmrgood, on 10 November 2012 - 19:23, said:

Hvala Cvele ! :) Kad ti to kazes, onda je to zbilja nesto ! Ja sam jako zadovoljan. Medjutim, ima jos prostora za dorade, jer sam primijetio da mi remen ne izlazi do kraja, pa sam dao tokaru da mi napravi sajbicu debljine 1 mm, jer mi kod variomata remen ne sjedi skroz na bolcni. Koliko sam ja uspio izmjeriti, sajbica bi trebala imati unutarnji promjer 15 mm, a vanjski 20 mm.
:0takoje:
Eh,mesta za dorade uvek ima ....kit,multivar,veci karb :ziveli: ....Nego sajbna na bolcni moze samo da jos vise spreci remen u "podizanju" preme gornjoj ivici variomata jer produzujes bolcnu i samim tim povecavas i razmak izmedju polutki variomata kad se spoje..kako piaggio nije toliko osetljiv na polozaj remena zbog dosta boljeg celokupnog prenosa, ja tu nista ne bi dirao...mozda proveris sirinu remena koji treba da ima 17.5 ili 18.5 [ zavisi koji je blok-stari ili novi ] ...start ces pre popraviti malo tvdjim oprugama kvacila koje su pod "obavezno " kad se stavi reza...

#156 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 10 November 2012 - 19:45

View Postcvele, on 10 November 2012 - 19:40, said:

:0takoje:
Eh,mesta za dorade uvek ima ....kit,multivar,veci karb :) ....Nego sajbna na bolcni moze samo da jos vise spreci remen u "podizanju" preme gornjoj ivici variomata jer produzujes bolcnu i samim tim povecavas i razmak izmedju polutki variomata kad se spoje..kako piaggio nije toliko osetljiv na polozaj remena zbog dosta boljeg celokupnog prenosa, ja tu nista ne bi dirao...mozda proveris sirinu remena koji treba da ima 17.5 ili 18.5 [ zavisi koji je blok-stari ili novi ] ...start ces pre popraviti malo tvdjim oprugama kvacila koje su pod "obavezno " kad se stavi reza...

Ma nismo se razumjeli. Meni remen na zadnjem djelu kvacila ne izlazi do kraja (ne kod variomata, tamo remen ne sjedi skroz na bolcni jer je nov), a koliko se ja kuzim to se ispravlja tako sto se na bolcnu variomata doda sajbica. Time se postize da remen sjedne skroz na bolcnu variomata, a istovremeno se u zadnjim polutkama podize, cime se dobija veca krajnja brzina. Ne znam da li sam u pravu, ali ako sam dobro shvatio sistem prijenosa, onda bi ovo moje objasnjenje bilo u redu.
Edit: krivo rekoh, ovime se dobija bolje ubrzanje a ne veca krajnja brzina, krivo sam rekao (glupan).

Edited by mrgood, 10 November 2012 - 19:49.

#157 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 10 November 2012 - 19:50

Nije tako...max. brzina se dobija max. izlaskom remena u max.prenosnom odnosu- do ivica na variomatu...visok polozaj u zadnjim polutkama je bitan za dobar start,al opet kazem to na piaggio bloku i nije toliko bitno...
http://forum.pyrothe...s-i-stelovanje/

#158 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 10 November 2012 - 19:56

View Postcvele, on 10 November 2012 - 19:50, said:

Nije tako...max. brzina se dobija max. izlaskom remena u max.prenosnom odnosu- do ivica na variomatu...visok polozaj u zadnjim polutkama je bitan za dobar start,al opet kazem to na piaggio bloku i nije toliko bitno...
http://forum.pyrothe...s-i-stelovanje/

Ah, znaci onda ce mi se maximalna brzina povecati dok remen malo sjedne. Ali mislim da nikakvi federi tu ne trebaju, skuter ima odlican start. I nema nikakvih rupa u ubrzanju. Pred kraj videa sam namjerno dvaput na 60 kmh pustio gas, da vidim kako ce povuci kad opet dodam gasa.

#159 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 10 November 2012 - 20:02

View Postmrgood, on 10 November 2012 - 19:56, said:

Ah, znaci onda ce mi se maximalna brzina povecati dok remen malo sjedne. Ali mislim da nikakvi federi tu ne trebaju, skuter ima odlican start. I nema nikakvih rupa u ubrzanju. Pred kraj videa sam namjerno dvaput na 60 kmh pustio gas, da vidim kako ce povuci kad opet dodam gasa.
Treba remenu kojh 50km da se prilagodi polutkama variomata ...ok sto se opruga kvacila tice,ti ipak najbolje znas kako se ponasa na startu :) Rupa u ubrzanju - jbg piaggio je to :D ...nije to mina blok pa da nista nije menjano na bolje 25god ...

#160 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 10 November 2012 - 23:23

Uglavnom, zadovoljan sam. Bit ce jos projekata, zima je duga :D

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users