Jump to content

Boost Bottle

66 replies to this topic

#41 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPiaggio NRG MC2,Piaggio Zip

Posted 28 April 2014 - 20:52

Znaci ipak moja teorija pije vodu da zapremina cilindra mora biti jednaka boci+crevo

#42 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 28 April 2014 - 21:38

View PostPlamenni, on 28 April 2014 - 20:52, said:

Znaci ipak moja teorija pije vodu da zapremina cilindra mora biti jednaka boci+crevo
:D .. uz par proba da se vidi ima li vajde ili ne...a mora da ima makar na nizim obrtajima gde je uvek smesa bogatija od potrebne...

#43 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 28 April 2014 - 22:30

A da se napravi neki sa promenljivom tj stelujucom zapreminom? Nesto slicno spricu za inekcije samo naravno od nekog aluminijuma pa da se moze probati sa razlicitim zapreminama i ubosti savrsena.

#44 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 28 April 2014 - 22:33

View PostNesa BG, on 28 April 2014 - 22:30, said:

A da se napravi neki sa promenljivom tj stelujucom zapreminom? Nesto slicno spricu za inekcije samo naravno od nekog aluminijuma pa da se moze probati sa razlicitim zapreminama i ubosti savrsena.
Pa eno ko ona malossijeva kako radi,tj menja zapreminu kod davanja i oduzimanja gasa ....od mandzetne za spone :D
Posted Image

Pa cak ima i ovakvih modela :D ...doduse neozbiljno al prikazuje princip rada...

#45 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 28 April 2014 - 22:37

Ja sam mislio da se rucno podesava. Pomerati po malo pa gledati ima li razlike.

#46 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 28 April 2014 - 22:42

View PostNesa BG, on 28 April 2014 - 22:37, said:

Ma moglo bi sve isprobati pa i to ...cekamo da Boki [ plamenni] uradi i proba tu 'fabricku''....

#47 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPiaggio NRG MC2,Piaggio Zip

Posted 28 April 2014 - 22:56

View PostNesa BG, on 28 April 2014 - 22:37, said:

Duza cevcica sa navojem na boci bi mogla pa odvrtanjem-zavrtanjem povecavas ili smanjujes zapreminu mada tu ne moze mnogo da se poveca ili smanji ali generalno moze

evo malossi kako radi

Edited by Plamenni, 28 April 2014 - 22:59.

#48 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 29 April 2014 - 16:54

Nemojte se previse opterecivati zapreminom boce i duzinom creva jer to nije potrebno...priblizno zapremini cilindra svaka ce raditi posao , a ova gumena sa harmonikom samo pokazuje promenu potpritiska u njoj , isto radi i ona sa tvrdim zidovima ...ona sluzi da u trenutku naglog dodavanja gasa pokupi deo gasovite smese koju motor ne moze tako brzo da svari , a nju posle povuce kad se stabilizuju uslovi usisa ...svaka ce raditi posao , a to sa promenljivom zapreminom je zajbancija napraviti , a nije ni potrebno ...

Ne ocekujte neke spektakularne ustede , skoro da je i nemerljivo ,al` cisto da se ne baci , ja bi to uporedio kao kad se sipa gorivo iz kante , pa ono malo sto podlije da ne ode u propast , otprilike da je to - to ...jedino isplativo je u home - made varijanti , ja nikad ne bi dao bilo kakve pare za to ...negde je imam na polici , i razmisljao sam da je vratim u funkciju , jer ne kosta me nista , a da li je sta ustedela ? Pojma nemam ...al` vec kad je imam...

Na vecim difuzorima , veca usteda , na manjim - manja , na malim presecima nema nikakve svrhe stavljati je ...

#49 GeletaLucas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 291 posts

Posted 01 May 2014 - 22:45

alien koja je tvja? jel se moze ona odvidat ono da mi kazes unutarnji fi boce cisto da znam otprilike s cim radit

#50 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 02 May 2014 - 16:14

Sad sam je trazio i nisam mogao da je nadjem , a pregledavao sam i postove i ne znam gde je to ...ali , nema veze , ja sam iskoristio bocicu od onih sumecih tableta i u nju u poklopac sam ulepio T razvodnik epoksidnim lepilom i na njega navukao crevo od vakuma sa karba i sa rezervoara i to je to ...ucvrstio je sa dve plasticne stezice na pogodno mesto i zavrseno ...kad je nadjem , uslikacu je , na brzaka je nisam nasao ...

#51 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 05 May 2014 - 18:33

Prikaz rada boost bottle-a

Posted Image

#52 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 05 May 2014 - 18:53

Upravo tako kako je prikazano na slici...to je jedan zatvoreni sistem koji skuplja visak i posle ga prosledjuje u cilindar , dakle , sprecava povratne udare prema filteru , nije toliko bitna duzina creva niti zapremina , najbolje ce raditi ako je priblizno zapremini cilindra , nepotrebno je opterecivati se proracunima , slika sve govori ...

Stage 6, Malossi i drugi nam to uvaljuju za velike pare , a za ovo su svake pare prevelike , napravi se za cas i nista nije losije od njihovog proizvoda , nemojte bacati pare, napravite sami ...

#53 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 05 May 2014 - 19:13

Hah ja sam bas u fazi izrade jednog pa cemo da vidimo kako ce da sljaka.

#54 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 05 May 2014 - 20:26

Најлакше је направити онај као Малоси што прави. Пламени је горе поставио видео.

#55 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 22 October 2016 - 12:13

Boost bottle, egen , bre...osvezavam mrtvaca- temu ...( lepo zanimanje )...

Posto prakticno nemam sta vise raditi palo mi nesto na pamet ...aj` da se ponovo poigram sa ovim ...iako imam svoje misljenje o ovome , malo sam u jednom citanju obnovio gradivo , a mislim da nema nekog posebno merljivog efekta na karbovima manjim od 24 mm,nema veze - ako ne steti , ne smeta , moze biti samo koristi , ako bude ...

Naravno , nikad to ne bi kupio, to se jako brzo i lako napravi u home made varijanti , a isto je kao i ono markirano , samo ne pise Malossi , ili S-6 ...imao sam jednu od pre neku godinu , negde je nestala , ne mos` naci kad ti treba , moguce je da je i bacena , pa kao o tom - po tom ...

Nema veze, ajd` okrenem se oko sebe da vidim sta imam ...boost bottlovi bukvalno leze svugde oko nas i samo cekaju da ih napravimo od prirucnih materijala ...nemojte davati bilo kakve pare za ovo , ja sam ovo napravio i montirao bukvalno za malo vise od pola sata...ovi markirani to uvaljuju za tridesetak evra , jedino sto sa njihovim bolje ide - pise Malossi , S-6 ...hehehehe...pred garazom polikarbonski kazan od Gorenje masine za bacanje , na njemu nekih sitnica da se ocerupa ...plasticna cev hidrostata ....uuuuuu, savrseno ...skinem to , ima na sebi onu sisicu za navlacenje creva , to ne moram praviti ...zacepim nju prstom i menzurom sto pravim mesavinu sipam do bazdara 100 ccm vode...natocim malo vise - oko 70 ccm , pokaze mi nivo i to je zapremina boost bottle...na pogodnom mestu odsecem bonsekom , oborim ivice lepo , od malo deblje gume napravim gumeni cep, obradim ivice da tesno udje u cev, sve to lepo zalijem dvokomponentnim Kafuterom i za pola sata je kao kamen...imam parce kvalitetnog gumenog creva , moze i bilo kakvo plasticno...

Na karbu vec imam sisicu vakuma koja je bila zablindirana , skinem to i navucem crevo , osiguram selnom ...nadjem joj pogodno mesto ispod sedista tako da ne smeta nicemu , osiguram stezicom , lako se skine i namesti ...gotovo ...bukvalno malo vise od pola sata od ideje do realizacije ...

Posted Imagehost images

izgled zavrsene boce ...

Posted Imagehow to take a screenshot on a pc

ne smeta nicemu , mada mi je tu sad prilicna guzva , ono plavo je onaj CDI, sa semom povezivanja , ima neke instalacije koja je privremeno mrtva od autogasa , ali nema veze , ja sam se potrudio da je sve obelezeno sta je od cega , kad neko bude posle mene radio ...mora se na sve misliti ...

#56 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 22 October 2016 - 14:12

Jer ide brže ? Ili bolje ?

#57 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 22 October 2016 - 14:45

Neeeee, pa rekao sam , za to mi fale nalepniceeeee....i tako je Alien dobio LELICU ...pravo musko !

#58 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 22 October 2016 - 15:21

Stavio sam ti ja nalepnice na dragu, ima te sad ko francuza..

Nego jer si primetio na srednjem.otklonu neku razliku, ili kad naglo odvrnes pun gas ili tako ?

#59 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 22 October 2016 - 16:46

Ah, vidim ja da zbog necega ...kazem da su nalepnice veoma bitna stvar u tuningu ...kako si me izlepio - letim ...salu na stranu , zaista se bojim da negde ne podletim , nije grad za jurcanje , danas Nedelja popodne , trebao bi da je slabiji saobracaj , ajd` da malo sve to istestiram , kao nema guzve i na magistralnoj ulici bez semafora razvucem pun gas , dodjem do oko stotke i morao sam kociti , jedan ispred mene , i tako u par navrata ...nisam imao cistu ulicu ...

Da iskren budem , nisam primetio nista posebno spektakularno ,a nisam ni ocekivao ,, dosta dobro ide na svom otklonima gasa , jos se nisam ni navikao na veci karb , treba tu nekog vremena ...nisam nezadovoljan , ali nisam ni skroz zadovoljan ...bice tu jos igranke sa tim , al` kad se jednom podesi ...

#60 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,751 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 22 October 2016 - 16:50

Danas je subota :)
Nego, zar za taj boost bottle idu neki proracuni sto se tice duzine creva, itd? Jesi se vodio proracunima Miso?

Sent from my Xperia ZR using Tapatalk

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users