Jump to content

Gilera Runner 70 Purejet

1826 replies to this topic

#461 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 29 April 2015 - 13:27

55 mm je unutarnji fi na zx-.
Imam istu takvu cijev, isto od noge od stola :D Unutarnji fi točno 55 mm i paše za zx, ali je stari dok je rezo, podkoso odrezao i sad mi fali par mm da mi bude dosta dugačak top da mogu složit frendu na repliku (posto je pripasavan top od zx-a), al je top u lošem stanju pa treba drugi.
Najbolje bi bilo kad bi naso aluminijsku cijev, jer je najlaksa, pa da nebi pukao auspuh ako bi stavio neku tezu cijev.

#462 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 29 April 2015 - 23:59

Mackaaaaa

Danas nisam uspio nista oko runnera, bacio sam jedan djir. Sa vxr vilicom je kao tenk, preudoban je, ali je i opasno tezak naprijed, zadovoljan sam ovjesom, ali i dalje ne ide bas u zavoje, morati cu gume promjeniti.

Trazio sam u par trgovina one izbusene limove za unutrasnju cijev topa ali nisam uspio naci. Bit ce vise srece drugi put.

#463 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 30 April 2015 - 09:19

Evo ga prvi problem. Iskopao sam negdje skoro novu svijecicu DENSO N24EXRB jos prije par mjeseci, zavrnuo je i samo se vozio. Pala je jedna provjera i bilo je sve u redu.

I tako se ja lozim, ne znam ni ja koliko sam presao, ali navozao sam se.

I jucer ubacim drugu mapu tj. ecu i dignem pritisak da se vozim malo tako. I cudno mi se skut ponasao, na pustanje gasa je znao puknuti. U cudu nastavim dalje i nisam bio odusevljen. Odlucim vratiti full odblokani ecu i malo mu ruknut jaci pritisak. I super, ja zadovoljan, ubacio sam i tps 20mm.

I reko idem bas pogledati svijecicu cisto da vidim situaciju, izvadim je i imam sta za vidit. Pojela se Ground elektroda, zazor je 0.85mm bio!

Nebih ovo ni skuzio da se nisam igrao sa pritiskom.

Eto ovo mi se cini kao prvi kvar na purejetu i ozbiljno sam zabrinut.

Malo mi je cudna ova oznaka svijecice, moram provjeriti, ali ngk cpr8e ce nastaviti dalje.

#464 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 30 April 2015 - 09:45

Posto imam groblje novih, ali probijenih svijecica, odlucim poduzeti nesto. Sta bi kupovo nove po 10€ kad moze za dzabe, zauvijek takoreci.

I uzmem novu iridiumku sa kojom nece ni upaliti, sjecam se jos odprije, probam sada opet isto. Uzmem mali plamenik od 1300° i nalozim iridiumku, przio sam je par minuta.

Stavim u skuter, evo ga iz prve pali.

Probam na cestu, u jebote sta je ovo 70ccm majketiga. Ide ko nevrijeme, odaziv na gas, preciznost, ma savrseno.

Sad koliko je zbog iridiumke, a koliko je zbog opcenito ispravne svijecice naspram stare ne znam, al skut otkida. :D :D

#465 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 30 April 2015 - 10:18

http://www.lim-mont....vi/default.aspx

Vidi po željezarama, mora negdje bit tih perforiranih limova.
Ova tvornica je kod ludbrega, ne znam dal imaju maloprodaju, ali zasigurno neka željezara uzima kod njih limove, pa i te perforirane.
Vidi, ima istih oblika kao kod Yasunia :D

#466 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 30 April 2015 - 10:39

Uf to mi je daleko. Iridiumka tu i tamo prekine, morati cu je jos paliti, pa da vidim konacan rezultat. Ozivio sam i jednu ngk, vrijeme ce pokazati. S tim da nisam u nista stavljao svijecice, a planirao sam ih kiseliti pa paliti.

#467 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 30 April 2015 - 12:42

Mora se voditi racuna pri zameni mapa i veceg tps-a, ili kombinacija, na toplotnu vrednost. Ta denso 24 je dobra svecica ali je i gogyso pravila probleme. Jednostavno ste je spalili, mala toplotna vrednost! Iridijumka sa druge strane radi posao kada bi non-stop przili pun gas, ali cim radi na leru, zalije. Treba naci kompromis, shodno mapi i velicini tps-a, i naravno nacinu voznje :)

#468 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 30 April 2015 - 14:08

Prototip odradjen, sad pomalo dotjerivat i moram dodati jos jednu selnu na topu.

Prijedlozi i ideje dobrodosli.

Znam da je malo gadno, al meni je bitni da ne dreci vise, a da ide najbolje sta moze.

Trebam najbolju ideju kako da izbusim ruoe u sredinjoj cijevi?

Koji borer najbolje? Da li da busim uopce ili rezem fleksom?

Edited by dajteh, 30 April 2015 - 14:19.

#469 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,751 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 30 April 2015 - 14:13

Zasto je izduv na topu okrenut prema vodenoj??

#470 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 30 April 2015 - 14:20

Prototip, okrecem ga gdje hocu nije mi se dalo izbacivati sve za potrebe slikanja :D

#471 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 30 April 2015 - 14:26

Mislim da ce biti ok, samo da selna steze pod istim uglom, tako da ne kida male brezone na ulazu u top.
Gledam sve ovo, morace duzi amort pozadi, bar malo..

#472 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 30 April 2015 - 14:33

Ajde do 18h smislite koncepciju rupa, tada cu se primiti posla. Razmisljao sam mozda manje rupe na pocetku gdje su plinovi najtopliji, a puno vece od sredine prema kraju. Sta mislite? Ili sve rupe jednake, recimo 6mm.

Planiram pozadi staviti 13" felgu, dobiti cu malo, ali racunaj da prednji kraj propadne malo kad sjednem.

#473 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 30 April 2015 - 18:18

sa 13 cola felgom budes dobil malo,da,bez distancera amortizera nebude u vagi..

#474 Anabellas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 533 posts
  • MestoZagreb
  • VozimDerbi Rambla 300i

Posted 30 April 2015 - 19:17

najbolje da rupe napravis sto vece pa prek njih zeljeznu onu vunu za suđe pa onda kamenu.

#475 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 30 April 2015 - 19:41

Jel teško upisat u google perforirani lim? Fala bogu pa si iz Zg, pa tamo nema trgovina kao kod nas u selendrama.
Evo, imaš u strojoprometu:
http://www.strojopro...movi-pocincani/

Voziš po bolonji prema zaprešiću i kod auspuh servisa skreneš desno na tom semaforu (gore se ide prema podsusedu mislim), i onda nakon 100 - 200 m ima ulaz kao u dvorište izgleda i tu uđeš i voziš se po kaldrmi jedno kilometar i pol i dođeš do strojoprometa. Imaš fino šaltere, svaki radi svoj poso, trebaš inox cijevi, piše iznad inox cijevi, trebaš limovi, piše iznad limovi itd.
Dođeš, pitaš pošto najmanje prodaju, napravi ti ponudu, odeš do kase i platiš, tam ti daju račun i odeš u skladište i to ti fino spakiraju i nosiš kući.

A evo još neki dućan:
http://prometall.hr/Perforirani-limovi

A da mi se dalo još guglat, vjerojatno bi našo još par njih.
Ak ćeš ić bušit cijev neku koju ćeš napravit, oslabit ćeš ju i puknut će s vremenom.

Odneseš nekome da ti to povari s co2 makar i ko orginal.

#476 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 30 April 2015 - 19:57

Grale, kralj si! Nisam skoro pročitao živopisnije objašnjenje :D

#477 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 30 April 2015 - 19:59

View PostAnabellas, on 30 April 2015 - 19:17, said:

najbolje da rupe napravis sto vece pa prek njih zeljeznu onu vunu za suđe pa onda kamenu.

ja sam za :0takoje:

#478 Anabellas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 533 posts
  • MestoZagreb
  • VozimDerbi Rambla 300i

Posted 30 April 2015 - 20:06

Okruglu cijev je muka busit , najbolje bi kupit bilo da..

#479 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 30 April 2015 - 23:30

najbolje je saviti perforirani lim u cevasti profil, bušenjem se na žalost stvori spen sa unutršanje strane koga je dosta teško počistiti...

#480 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 30 April 2015 - 23:39

Obiso sam mnogo trgovina i nista, na kraju sam i ja nasao strojopromet, cak sam im susreo sluzbenu Ostaviu na cesti, ali nisam imao volje izgubiti jos 2h, pa sam ga slozio od izbusene cijevi jer nisam vise mogao cekati promjenu.

Meni je zolja gadna, ali sta je tu je, valjda mi nece polomiti auspuh. Izbusio sam hrpu 6mm rupa, planiram jos prosiriti neke rupe na 8mm. Zadovoljan sam sa zvukom, sada cujem jace vjetar od auspuha, ali ocekivao sam vise heh koliki je.

Prosiriti cu jos pojedine rupe, pa ako to pokaze jos bolje rezultate lako izmjenim perforirani lim, i planiram dodati jos jedan nosac i top ide u carbon jer je ovako meni ganci.

Ovdje je vanjska cijev topa rezana na obe strane pod kutem jer nisam htio sjeci rep od zxa, i tako bilo je zeza.

Krepo sam, nemam vise snage jer sam danas odradio jos 2 skutera, a dotjerao sam novog runnera sa yasuni Z pod konac, ustimao start, jos malo korigirao okretaje u ubrzanju i tako, sad ide 109 po satu bez problema ide kao otrov za 50ccm. Sa mrvom gasa drzi 70-80kmh i ima snage na malim otvorima gasa, dok je ZX trebalo vise tjerati gasom, remen je serijski 17.4mm, a volio bih da je special gore.... natankirao ga i pratim potrosnju.
Primjetio sam da semering kod variomata pocinje da bali, ah taj karb, prebzo se sve to trosi.
Runner purejet je takodjer opasan, kako je se svijecica pomalo trosila ja sam se privikavao na performanse, a sada sa odblokiranim ecuom i minimalno dignutim pritiskom tjera jako lijepo, nemam jos kmh u funkciji tako da pojma nemam di sam i sta sam.

I sad kad sam odradio auspuh, najvjerojatnije mi dolazi leovince gp, meni je zvuk tog auspuh pristojan, ne znam kakav bi bio na mom runneru PJ

Eto, slozio sam ispusnu cijev da puse u pod tako da se dize prasina :D Unutrasnju cijev sam prosao sa turpijom i nema nikakvih smetnji, performanse su ostale iste, a unutrasnja cijev je istih promjera kao i tvornicka.

Edited by dajteh, 30 April 2015 - 23:44.

18 user(s) are reading this topic

0 members, 18 guests, 0 anonymous users