Jump to content

Gilera Runner SP 70 Special Series

123 replies to this topic

#81 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 02 April 2015 - 23:46

Ovo je super,jedina zamerka koliko mogu da cujem jeste previse goriva na malim obrtajima.

U prevodu kao da nisu u idealnoj sprezi pilotka,igla i gl.dizna. Doduse ja ne kapiram zasto ti uopste krece motor sa 7k obrtaja kada ti se vrti na 11.5k ? Ja bih to gledao podici na 8k i dodatno ustelovao karb.Inace motor za peticu :)

#82 TwoBrothers

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 58 posts
  • MestoTuzla
  • VozimGilera Runner SP

Posted 03 April 2015 - 00:50

Da mozda ga malo preljeva na malim skroz obrtajima, to cu sredit ovdje sam se vise igrao oko prenosa i gl dizne, sto se tice kretanja na 7 k to je sa laganim davanjem gasa inace da sam mogao dat pun gas motor bi naglo zavrtio u 9 k gdje i pocinje njegova snaga ali onda bi jedva ostao na cesti s obzirom da sam jednom rukom vozio s drugom snimo. A skuter vrti 12200 jer jedna ova crtica je 400 obrtaja, ovo je jedan video medju privim probama tako da nije jos sve tip top ali vremenom ce se sve srediti, jer vrijeme nije bas na nasoj strani veliki pozz i hvala :)

Edited by TwoBrothers, 03 April 2015 - 00:52.

#83 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 03 April 2015 - 04:07

Aha,samo ne znam da li si me shvatio :D

Konkretno mislio sam da bas kvacilo odvaja,da motor krece ne ispod 8k obrtaja. Dakle da je fakticki u praznom hodu do 8k :)

#84 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 03 April 2015 - 08:44

jedan R1200 i treba da odvaja do 8000, ako se radi setup za dobar start

#85 TwoBrothers

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 58 posts
  • MestoTuzla
  • VozimGilera Runner SP

Posted 06 April 2015 - 17:27

Momci imao bi jedno malo pitanje, start je gotovo pa idealan e sada imam jednu malo nedoumicu podloske koje idu odma poslije mikro remena to su one vece sto je serijska 5.5mm a uz Stage6 R/T Oversize dodje 5mm. sad moje pitanje je da li bi mogao da stavim podlosku 4 ili 4.5mm da bi mogao vamo kod variomata na drugoj strani napraviti jos dodatnog prostora za tanke podloske tipa 0.5-1mm da li bi doslo sada do nekog debalansa remena posto bi variomat onda bio malo uvucen za ti 1mm. Ako neko nesto zna oko ovog pitanja da mi odgovori :) :) pozz i hvala unaprijed na odgovorima ...

#86 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 08 April 2015 - 21:09

Da, trebao bi pomeriti ceo vario ka bloku ( smanjiti debljinu podloske do zupcanika uljne pumpe) priblizno za onoliko koliko dodajes na bolcnu da bi dobio mesta da usrafis..

Dobro ide. Jel ti to vrtis preko 12k sa serijskim magnetom i serijskom vodenom pumpom?

#87 TwoBrothers

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 58 posts
  • MestoTuzla
  • VozimGilera Runner SP

Posted 08 April 2015 - 23:07

Da serijska je struja i tu je vodena pumpa ubacenea nova takodje serijska piaggio sve radi kako treba temperatura nikad ne prelazi 6 crtica krece se od 5 do max 6 crtica u svim rezimima voznje. I da vrti i preko 12k

#88 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 08 April 2015 - 23:15

Pitam, zato sto je malo nezgodno to sa serijskim magnetom, nije pravljen za te obrtaje, imamo tema na forumu gde su pucali magneti i odvajali se od radilice u voznji.. moras planirati neko innerrotor paljenje i obavezno el pumpu, ova standard ogranicava obrtaje i brzo otkaze na visokim obrtajima, provrti ona cetvrtka u plasticnom propeleru..

#89 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 08 April 2015 - 23:25

@poštar pucali su kada trese radilica, ja sam ti isto rekao da sam spakovao rox-a sa C21+MHR koji je celu sezonu išao sa ducati magnetom bez problema..

neka ovo bude još jedan primer

#90 TwoBrothers

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 58 posts
  • MestoTuzla
  • VozimGilera Runner SP

Posted 08 April 2015 - 23:26

Hvala Aco na savjetima, malo cemo lakse vozit necemo bas forsirat previse pa abd slijedece ljeto nabavit i komplet paljenje. Ceka se lijepo vrijeme pa abd da padne i koji video potezanja sa neksom 300 a sto da ne i probat sa 500-kom . Pozz do narednog videa..

#91 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 09 April 2015 - 15:27

Zašto ja stičem utisak, gledajući ovaj i druge video snimke Runnera, da obrtaljka laže i to dobro. Takav zvuk ja skoro imam na SRki al ne pokazuje preko 9,5k. Na jednom snimku lik drži obrtaje na runneru na 7k a zvuči kao da je tek krenuo sa 5k. Kod mene se 7k čuju kao prilično viši ton. Možda snimci malo lažiraju zvuk, al moje audiofilsko uho obično ne greši.... ili laže moja obrtaljka na manje...

#92 TwoBrothers

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 58 posts
  • MestoTuzla
  • VozimGilera Runner SP

Posted 10 April 2015 - 01:26

Da svaki sat laze to stoji, i da zvuk nije realan preko mob i to je tacno ali da vrti 9.5k to je vec uvreda :P, nista se ne ljutim a i nemam nista od toga i ako se ljutim a realno gledajuci po tvom zar mislis da sa ovakvim dijelovima bi skuter trebao da vrti 10k ;)

#93 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 10 April 2015 - 11:31

Nisam imao nameru da kudim, samo mi je zvuk cudan, mozda mene laze moja ortaljka pa pokazuje manje a na uvo zvuci priblizno. Ima prijatelj digitalca obrtaljku pa cu da uporedim.

A pa da, sad sam pogledao ranije postove, full Stage6!!! To mora da ide.................. B)

#94 TwoBrothers

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 58 posts
  • MestoTuzla
  • VozimGilera Runner SP

Posted 29 April 2015 - 01:37

Evo par slika sa danasnje voznje . . .

Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

Edited by TwoBrothers, 29 April 2015 - 01:39.

#95 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 29 April 2015 - 01:43

Kako mi je dobar ovaj runner, niti jedan drugi mi nije ko ovaj.

#96 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 29 April 2015 - 04:56

Uf, runner je odlican! Odlicno ga pazis, svaka cast

#97 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 29 April 2015 - 06:28

zaista dobro izgleda, držiš ga pod konac, to se ceni

#98 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 30 April 2015 - 12:43

E ovo je lepo videti, svaka čast!!! Imaš jako dobar skuter, straaaaavaaaa...

#99 TwoBrothers

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 58 posts
  • MestoTuzla
  • VozimGilera Runner SP

Posted 05 August 2015 - 16:25

Pozdrav ekipa. Dugo me nije bilo, a i nisam imao sta pisati jer se nista znacajno nije desavalo oko runnera. Mogu da kazem da sam izvukao max iz svih dijelova koji su na skuteru.

Na skuteru do sinoc nije bilo nikakvih problema sve radi kao prvog dana.
Sinoc kad sam se vracao kuci pri brzini od 130km/h po runnerov-om statu samo sam cuo neko zujanje prvo nisam skonto da je iz mog skutera posto je drug sa autom isao kraj mene. Kada se brzina malo spustila osjetio samda zvuk dolazi iz mog dekla i naravno odma sam poceo da kocim.

Brat koji je bio sa drugom u auto kazu da su varnice iz dekla ispadale samo tako. Na prvi pogleda sam mislio da je totalna havarija u deklu jer je zvuk bio strasan, kada sam skinuo deklo imam sta vidjet centralna opruga pukla. Nadam se da je samo ona pukla da nema nekih drugi ostecenja posto sam alat za odvrtanje zvona posudio drugu.

Evo od sinoc dvije slike da vidite sta je bilo.

[img][url=http://postimg.org/image/ugxo2d7j7/][img]http://s5.postimg.org/ugxo2d7j7/20150805_014924.jpg[/img][/url][/img] [img][url=http://postimg.org/image/yosgb48yr/][img]http://s5.postimg.org/yosgb48yr/20150805_014938.jpg[/img][/url][/img]

Situacija je toliko ocajna umjesto da se probam sa vecim skuterima tipa nexus 300, nexus 500 i ostalim skuterima u toj klasi ja sam jedva uspio da napravim prije dva-tri dana jedan race sa autom. U pitanju je Citroen C4 1.6 - 110 HP. Inace ovo mjesto je odlicno - predobro za trke na 150 metara, mjesto gdje galama skutera nikome nesmeta.

Evo video race-a :

#100 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 05 August 2015 - 17:14

Jel to malossi bela centralalna? Cuje se na snimku da obrtaji propadaju, premekana je u svakom slucaju.

11 user(s) are reading this topic

0 members, 11 guests, 0 anonymous users