Jump to content

Apn 6 Race

• This topic is locked This topic is locked
168 replies to this topic

#81 Petko131

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 383 posts
  • MestoНови Сад
  • VozimTomos D6, Tomos a55

Posted 18 February 2015 - 23:34

Честитам на првом паљењу :) :)

Прва ствар коју сам приметио а коју не могу да не прокоментаришем јесте преломљена сајла гаса :blink:
Posted Image

Није ствар естетике и неког претеривања, него је то фактор који утиче, како на безбедност возача, тако и на безбедност свих осталих учесника тркачког викенда. Овај мотор не би прошао технички преглед код нас у првенству, док се недостатак не отклони на адекватан начин, а мислим да ће и техничка комисија у ПХ приметити исто (бар би требало :D ) па је боље што пре отклонити проблем :) и сајла квачила је мало преломљена, али је то мање битно, та сајла свима представља проблем, јер је карбуратор на путу... :/

#82 yoco_mci

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 216 posts

Posted 19 February 2015 - 00:04

e moj petko :D vara te oko , jednostavno nije drugacije izvediva i nije prelomljena samo vanjski buzir pod jacim kutom - gas funkcionira savrseno isto tako i kumplug sta ces vidjet u daljenjem razvoju situacije .

#83 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 19 February 2015 - 00:09

I meni se cini da je ugao na sajli gasa preostar. Sto ne ubacis onu savijenu cevcicu da ti sajlu vodi mekse. Mislim da bi ona resila problem. Cevcica savija skoro pod 90*

#84 Petko131

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 383 posts
  • MestoНови Сад

Posted 19 February 2015 - 00:11

Знам како то изгледа, да ми се није десило да се покида сајла , па да ћутим :blink:
Али добро то, има још једна ствар: замени цревце за гориво!
Често може да се деси да је славина проблем и да се смањи проток горива, или да једноставно 100% прекине проток и мотор не ради како треба. Стави провидно, силиконско, и нема проблема. Зато неки карбуратори(...врхунски..) имају провидне лончиће за гориво, не постоји други разлог...

Опет једна ствар научена из личног искуства..
-славина за гориво је најслабија тачка сваког мотора, а поговоту код томоса, јер је таква каква јесте :D

#85 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 19 February 2015 - 00:27

Gde se moze nabaviti ta cevcica pod 90 stepeni? Ja sam uz karb dobio tu neku najobicniju iz koje sajla ide ravno gore al mi ne odgovara jer sajla udara u sediste i moram da je savijam..

#86 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 19 February 2015 - 00:35

View Postbojan681, on 19 February 2015 - 00:27, said:

Gde se moze nabaviti ta cevcica pod 90 stepeni? Ja sam uz karb dobio tu neku najobicniju iz koje sajla ide ravno gore al mi ne odgovara jer sajla udara u sediste i moram da je savijam..
U prodavnicama gde ima tomosovih delova.

#87 Petko131

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 383 posts
  • MestoНови Сад

Posted 19 February 2015 - 00:36

View Postbojan681, on 19 February 2015 - 00:27, said:

Тешко питање... Може од бицикле да се искористи уводна кривина за сајле кочнице. има још блажи радијус него те цевчице које су намењене за карбураторе, али оне немају навој на себи ➡ мораш да нарежеш :D

#88 yoco_mci

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 216 posts

Posted 19 February 2015 - 19:52

rijesit cemo sajlu, rijesit cemo šlafic - nego danas sam ga zavrtio preko pola gasa i odma mi top puko , tako da bit ce posla - ujedno sam napravio analizu auspuha s mariom - izgleda da je dosta dobar ovaj auspuh za ovaj cilindar prema mojim kratkim utiskima iz voznje a prema mariovim izracunima izgleda takodje zadovoljavajuci , imam jos jednog kojeg cu radit a taj bi trebo bit jos bolji - sve cemo vidjet kad se malo razvozi i dodje toplije vrijeme za stelanje ! napominjem - ovdje jos je daleko od ustelanog ! velike dize , paljenje odokativno itd .
Attached File  IMG_1194.JPG   145.75K   22 downloads Attached File  IMG_1195.JPG   147.25K   22 downloads

#89 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 19 February 2015 - 23:47

Da, da bas se cuje kako troksa na nizim obrtajima. Kad ga zavrtis proguta ali nisko bas trokira.

#90 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 21 February 2015 - 00:11

da početak gasa nije dobar, posle primi i zareži dobro...verujem ja da ćeš ti to doterati! Lepo se čuje mašina, zdravo radi...

#91 tuningfanatic

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 583 posts
  • MestoSenta/Novi Sad

Posted 21 February 2015 - 00:16

Ne valja da previše reži. :udri: Na vrhu gasa treba da je pomalo lenj da bi na kraju dugog pravca ler dizna ohladila motor i da isti ne bi zaribao. To je zlatno pravilo kod iskusnih trkača. Ima i boljih rešenja, ali o tom potom.

#92 Petko131

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 383 posts
  • MestoНови Сад

Posted 21 February 2015 - 02:17

View Posttuningfanatic, on 21 February 2015 - 00:16, said:

Ne valja da previše reži. :) Na vrhu gasa treba da je pomalo lenj da bi na kraju dugog pravca ler dizna ohladila motor i da isti ne bi zaribao. To je zlatno pravilo kod iskusnih trkača. Ima i boljih rešenja, ali o tom potom.

Хмммммм одакле ми ово познато, први пут чујем :D :D :D
Шалим се, наравно,
Нисам нешто искусан (спрам осталих) али свакако сам мишљења да тркачки мотор треба да има већу лер дизну. 90% мотора (да ја знам) је зарибало на кочењу, кад се врати гас, а мотор и даље има пуне обртаје (присилно) јер повратним шалтовањем брзина кочимо мотором-делимично, хтели или не. Међутим, тад мотор не вучче гориво кроз главну дизну, већ само кроз лер дизну. услед танке смеше долази до рибања, често и до пада. Може помоћи такознави "међу-гас" , али на 50ццм никако. Немаш времена да за 30-40м све то изведеш, и течно прођеш кривину а да не направиш грешку.
Дакле, трт трт на леру, а кад вратиш гас на крај правца, мотор безбедан :D

#93 tuningfanatic

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 583 posts
  • MestoSenta/Novi Sad

Posted 21 February 2015 - 03:05

Ti mi jesi to pomenuo, ali nisam prvi put od tebe čuo. Govorilo se da neki trkači povlače saug na kraju pravca i time dodatno hlade motor.

Edited by tuningfanatic, 21 February 2015 - 03:07.

#94 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 21 February 2015 - 11:07

Na kartingu smo imali foru da na kraju duzeg pravca, na kocenju, rukom zatvaramo deo usisa na airboxu, bas iz razloga hladjenja, al tamo je airbox pristupacan, samo spustis ruku na pola sekunde uz desnu nogu..

#95 yoco_mci

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 216 posts

Posted 25 February 2015 - 21:10

Cisto da se javim da se radi , bit ce kroz dva dana slike , ne stignem na sve strane - sve je jos u fazi pripasivanja , upasivanja - sutra ce bit vjerojatno rijeseno pa cemo detaljno, radi se o izradi novog auspuha !
Posted Image Posted Image

#96 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPiaggio NRG MC2,Piaggio Zip

Posted 25 February 2015 - 23:04

Odlicno izgleda samo napred!

#97 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 28 February 2015 - 12:49

runner prebačen u novu temu u moj skuter odeljku

#98 yoco_mci

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 216 posts

Posted 02 March 2015 - 15:31

Šta rec ostalo je slozit samo nosac auspuha I testirat uštimavat, otiso sam napravit probu da vidim kak motor diše - ide zadovoljavajuce u povratku opet taj top- na onom prethodnom je bio lim 0,6 a na ovom 1 mm - sad se odlucujem samo za cjevcicu , posto sam posudil jos jedan auspuh od kolege , odlucujem se njega probat ! Auspuh je pravio kucelj - ima ogromnu litrazu i kao sta sam ocekivo od nule bas nista tek preko pola gasa se otvara i odlazi u urnebesne obrtaje , ne zadovoljava moje kriterije - trazi kracu getribu i duzu stazu ! Uz to sve vrijeme je nikakvo - kisa, snijeg i p.m. Stajem neko vrijeme s trstiranjem i odlucujem zavrsit taj auspuh pa dok se proljepsa i digne temp krecemo u stelanje ! Evo i slika svjece , na ovoj temp sam prakticno idealan, al u ljetu par brojeva niza diza !
Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

Edited by yoco_mci, 02 March 2015 - 15:41.

#99 yoco_mci

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 216 posts

Posted 02 March 2015 - 15:41

jediono sta me iznenadilo da s ovim vecim ispuhom, vecom litrazom temperatura je pala za 10 stupnjeva , meni se vrtila na moje auspuhu oko 90 u turi kad sam ga stisnul a na ovom 78 do -82 !

#100 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 04 March 2015 - 00:23

reci sa kojim spuhom si dobio te rezultate. što si mi pisao danas.. kako si izveo granu ?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users