Pita, on 26 February 2015 - 01:38, said:
Jednom davno sam ga ugradjivao u jednog peugeota i puno sam grejao blok pa se kavez ostetio i nisu odvozali ni 50kma...
Evo sad ih vozim na mom motoru, mislim da su SKF, vec 2 pune sezone i nekih 1500kma i sve je tip top...vrtim se na 13-13.500rpm to znas.
Ne znam sta bih ti rekao, treba biti oprezan kod ugradnje ovih poliamidnih, evo ja se licno preznojim ako krene nesto ukrivo da seda u dosede...
Inace za grejanje koristim industrijski fen, on je vrlo zgodan za ove poslove a ima da se kupi vec za nekih 1500-2000din.
Знам да имаш лепе обртаје((((:! имате их сви ви и свака част стварно!
Па да, о томе причам, потребно је посебно искуство са тим лежајевима, које ја немам, а не бих да цимам друге људе па да се после они осећају кривим ако пође по злу касније,,.
Фен имам и ја(ненормално како греје ), али ми је ово ефикасније и згодније за рад. Не доносим блок у кућу, па на шпорет, већ имам посебну плотну , као мали камперски шпоретић , пречника једно 25-30цм
И сад се нешто присећам, кад сам питао продавца како се уграђују ти лежајеви, он ми рекао: " Па као и сваки други што би стављао- угрејеш блок и убациш"- што се испоставило да баш и није тако :/