Jump to content

Pia Zip ( poshtarska shunjalica )

515 replies to this topic

#41 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 16 May 2015 - 22:34

:D znas li da sve pase sraf na sraf, izmedju kratkog bloka (zip-sfera), klasicnog (50-ac-lc) i big bore (125ccm 2t)? Opusteno na zipa mogu da usrafim bilo koji blok, kratki, dugi, ac, lc, od 50 do 180, bez ikakvih prepravki. Jedino sto duzina bloka diktira duzinu amorta.. al to je vec bolesno, voziti skut od 80kg na 10cola i sa 200kubika cvajom..

#42 francuz69

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 443 posts
  • MestoBeograd
  • VozimKymco Downtown 300

Posted 18 May 2015 - 10:09

Os da kazes da sam ja bolestan? :)

#43 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 18 May 2015 - 10:56

View Postfrancuz69, on 18 May 2015 - 10:09, said:

Os da kazes da sam ja bolestan? :)
:) ti djiras tph, duze je medjuosovinsko rastojanje, vile od nrg-runnera.. bolji je od zip-a. Al opet, sa dobosem pozadi, a ide 135kmh, ja ne bi vozio po ulici tvoj setup, ako ti je lakse, imas veca 0o od mene! :)

#44 francuz69

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 443 posts
  • MestoBeograd
  • VozimKymco Downtown 300

Posted 18 May 2015 - 11:30

A ono jes, nezgodno mi je kada sedim... ;)

#45 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 18 May 2015 - 19:41

Evo da se pohvalimo i u temi, ocekivano prvo mesto u klasi do 50ccm, ali neocekivano, 1 sekunda razlike izmedju zipa 50ccm i najbrzeg u 70 base na 201 metar!

Ove su mi najdraze ;)

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

I par sponzorskih :)

Posted Image

Posted Image

Posted Image

#46 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 18 May 2015 - 20:12

Bravo, ide zipara kao luda. Na 201m je u svom prirodnim okruzenju hahaha.

#47 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 18 May 2015 - 23:33

Ma ide Zipić ko zvrk, eh, pa Piaggio je to, u kojoj god varijanti, prgav, bezobrazan, pravi srčani žabar, čak i u stock varijanti 50ccm.

#48 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 19 May 2015 - 17:46

Danas probao zipče i jasno je zasto je prvi u base 50cc kategoriji. Pravi gradski trkac.

#49 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 19 May 2015 - 18:21

Hvala momci, eto provozali su i Mario i Pita i GogySo na skupu, tamo je za nijansu bila prebogata smesa, pa sam malo odvrtao sraf smese i opet je imao zalivanje na startu...

Kada smo se vracali iz Ns, predvece, kako je temperatura padala tako je zip poceo da divlja, neverovatno koliko donosi i odnosi 1 ili 2 br glavna dizna u odnosu na spoljnu temperaturu! Na ovim malisanima od 50kubika bas se oseti razlika..

Eto i Nesa je danas provozao krug, vratio se sa osmehom:)

#50 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 19 May 2015 - 22:09

ja nikako da se upišem u listu provozača... zaista je mali dobar, imao sam prilike da prnem i sa boljom 50-kom, ali generalno fino ide...

možda je malo bogata bila i tebi smeša, ali nemam neki komparativni osećaj pa je malo neukusno da procenjujem...

kako god, za 50 klasu , vidi se na snimku, postavio je fine repere da do sledećeg skupa vlasnici 50-tica dobro razmisle

#51 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 19 May 2015 - 22:44

Rekoh ja da je Aca nabudzio 400ccm gore :D

Ide mali ko lud, samo jos jedno 20ccm vise i ima da napravi haos :D

#52 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 20 May 2015 - 15:20

Ma i ja mu rekao budzi zipa a free nek se vrati na 50cc. Taj zip je rodjen za trke, 20kg je laksi od konkurencije pa mu je to velika prednost..

#53 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 20 May 2015 - 17:54

Nema nazad, samo mogu da idu obojca u vecu klasu. Npr spakovati na zip-a airasal sa trekom i 17,5 a na free-ja npr mhr sa nardom i 21. I onda dilema sta voziti svaki dan, i nositi postu ?
Bas bi mi legao jedan PJ za svaki dan, al mislim da bi me Svetlana izbacila iz kuce.. 3 motora, dobro da i sad ne spavam u garazi :D

Generalno, ne bih dirao ovu stock 50icu, nema ni naznaka habanja, 5k km je presao motor, greota je dirati..
Uvek mogu da prebacim dugi blok sa 13cola felnom na zipića, cisto da se proba.

A i ako okacim airsala, to cu ponovo spakovati da bude top u base 70. Sa izmestenom kajlom i nategnutim oprugicama kvacila i 4,5 gr rolnicama jednostavno ne moze da trosi malo i da se nosi posta...

Slatke muke :)

#54 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 20 May 2015 - 21:27

View Postbojan681, on 20 May 2015 - 15:20, said:

Ma i ja mu rekao budzi zipa a free nek se vrati na 50cc. Taj zip je rodjen za trke, 20kg je laksi od konkurencije pa mu je to velika prednost..
Juce mu ja isto predlozio. Zip je kao rodjen za neki midrace setup.

#55 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 20 May 2015 - 23:36

eeeh pa da bi se yadovoljio jedan pravi ljubitelj motora mislim da je neki minimum od 3 motora u gara\i...ne može ispod toga...pa jedan je dobar z ovo a drugi za ono...!!
Provozah zipaća na skupu, nisam odoleo a da ne probam tu skuter legendu...Mali ide kao vrabac, prne lagano i solidno ubrzava tj nosi a da ni ne primetiš da to ide jako lepo...upravljanje je kao na nekoj igrački, krajnje jednostavan - klasa bicikli!!!

Ne bih j tu ništa dirao osim jedne rezone!!

#56 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 20 May 2015 - 23:39

Zip je super nema sta, za trke najbolji izbor. Meni taj skuter kvari atmosferu i cini trke manjim zanimljivim, upravo iz razloga sto se zna koji ce skuter biti prvi, zip. Bio nabudzen ili u SP180 verziji.
Steta to nema jos neka podjela po kilazi da se mogu i ovi normalni skuteri trkati.

#57 Anabellas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 533 posts
  • MestoZagreb
  • VozimDerbi Rambla 300i

Posted 21 May 2015 - 00:14

Zip je uvijek bio u vrhu za trke koliko je mali lagan i okretan.
Ja sam ga imo ali u 4t verziji pa nije bilo smisla nikakav tuning hehe :)
E Aco kako ti se masina ponasa nakon stavljanja kajle?

#58 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 21 May 2015 - 01:51

pa vozio sam već izmeštenu kajlu i na freeju, na airsalu 70, ali tamo mi je sve bilo novo i vise faktora od jednom..

u principu, ovde je sa kajlom dosao i tg trek i već proverene oprugice kvačila (zelene iz top-ovog seta +1500rpm). Naknadno je skinuta lulica na airboxu i ustelovan karb, kasnije gadjan sa težinom rolnica na serijskom variomatu i zadrzao sam se na 6grama. Po meni ide neverovatno za serijsku termogrupu, ogromna je razlika u odnosu na prethodni setup sa serijskim spuhom, rolnicama i lulicom 14mm, ali definitivno nisam samo kajlicu probao pa da kazem osetim bas to i to..

sada sam se zadržao na dizni 65 iako jos uvek imam u toku najtoplijeg dela dana minimalan pad performansi, kada se bas dobro ugreje asfalt! Vidim da podivlja kada odvjem šraf smese za 15min-pola kruga. Realno mi treba 63-64, moracu uskoro da pribavim set malih brojeva dizni u koracima po 1 (60,61,62,63,64 i 68) posto ove veće (70-120) imam.

Meni je za komparaciju da base 70ccm idu na 200m 14 sekundi, a ZIP (samo ustelovana serijala) kasni samo 1 sekundu :D

#59 Anabellas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 533 posts
  • MestoZagreb
  • VozimDerbi Rambla 300i

Posted 21 May 2015 - 02:18

Brutala :D
Bas me zanima koliko je pridonjela samo kajla.
Si snimo neki video da vidimo kak to radi :)

#60 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 21 May 2015 - 08:32

Jbg, velika je to razlika od 1 sekunde.. :D Npr izmedju mene i Maria koji vozi cistokrvni HE ima samo 1 stotinka razlike, pita je vozio 0,3sek brze al ja licno mislim da nikad necu stici njih dvojicu..

6 user(s) are reading this topic

0 members, 6 guests, 0 anonymous users