Jump to content

Qingqi 50cc 2T (lanac u prenosu)

122 replies to this topic

#61 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 20 October 2015 - 16:40

Druze moram da te razocaram ali od "popravke" doseda lezajeva nema nista. Najmanje glavodolje ces imati ako uzmes drugu/novu radilicu, polovne su verovatno kao i tvoja, a postupak nabacivanja materijala i brusenje na meru ima smisla samo kod kvalitetnog celika ili cro-mo-16, odnosno kod skupih aftermarket radilica.
Naravno, prilikom skidanja lezajeva i prilikom postavljanja novih mora se postovati princip navlacenja toplo hladno, (nikakvo udaranje, tesno navlacenje) inace je neminovno da se materijal postruze i dobija se luft..

#62 profa78

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 64 posts

Posted 20 October 2015 - 17:45

Ima i jedan lepak, Loctite ali ne mogu da se setim broja. Matori i ja smo pre par godina isto lepili lezajeve i jedan zupcanik na osovini koja je bila istrosena.
E sad, ne znam kako bi se ponasao na radilici. Pisalo valjda da otporan na visoke temperature i hemikalije ali nemam pojma iskreno...

Druze ovo mi je prvi pacijent do sada nisam cackao motore :) Mehaniku dobro poznajem i proceduru zamene lezajeva, na kraju krajeva i ovde na forumu je to dosta dobro objasnjeno. Znaci lezajevi u kesu pa u zamrzivac da prenoce, blok kruzno zagrevam minut-dva onda nabacim lezaj polako pritisnem i legne lagano.
Ali ovaj pre mene sto je cackao verovatno je lupao cekicem kao konj... jbg

#63 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 20 October 2015 - 18:06

Da naravno. Skoro sam citao neki clnak sa komsijskog foruma vezano za lezejave i tamo se pominju ti loctite, nisam zapamtio brojeve, ali sljaka do 0,5 milimetara pojedenosti.

Da sistem slaganja lezajeva je ok, jedino sto je u tom slucaju malo zeznuto zagrevati lezaj u bloku, ako zagrevas fenom rizikujes prljavstinu unutar staza. Malo bolja je metoda kuvati lezajeve u posudi u ulju pa ih nabaciti na zamrznutu radilicu, pa onda sve u nauljenu kesu pa u zamrzivac opet, pa onda fenom ili plamenom dosede u blokovima.

#64 profa78

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 64 posts

Posted 20 October 2015 - 18:38

Sad kada sve budem vracao ici cu tom metodom... Koje lezajeve mi preporucujes? Ja imam ovde Koyo, imam SKF + semeringe, imam i neke ruske GPZ ?
Koyo i SKF su 2RS i ZZ pa im moram skinuti poklopce.

Sutra cu da pogledam u grad za ovaj lepak pa mozda i to bude resenje...

#65 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 20 October 2015 - 18:46

Problem sa tim 2rs gumenim i zz metalnim plastom je sto nisu predvidjeni za radilicu zbog konstrukcijske tolerancije (cn ili c2). Ukoliko uspes da pronadjes zatvoreni model, koji ima toleranciju c3 (do 10000 obrtaja) mogao bi da pazljivo odstranis plast i da ih koristis. U svakom slucaju bolje je traziti otvoren tip u c3 toleranciji, c4 je za vece obrtaje i nemas potrebe za njim.. Koyo japan, Ntn japan, skf italy ili france, tim redom, koliko para toliko muzike. Mozda ti se cini da je skupo ali pametnije je potraziti i montirati odgovarajuce i originalne (ne tajvan i kina) nego ponovo rasklapati blokove posle par stotina kilometara, a to se obicno i dogodi zbog neodgovarajuce tolerancije ili slabog kvaliteta kopije itd..

#66 profa78

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 64 posts

Posted 20 October 2015 - 19:00

Na ove koje ja imam je tolerancija C3 ili bar tako pise na kutijicama.
E sad, za ove koyo svi kazu da su dobri a prilicno su jeftiniji npr. od SKF-a. Od kad znam za sebe SKF vaze za najbolje mada se u zadnje vreme zale na njih, cak ima prica da su to sve plagijati...
Drug mi dao ove ruske GPZ, kaze da su C4 bas za veliki broj obrtaja, oni su otvorenog tipa.
Ko ce ga znati...

#67 VlatX

Član

• Moderators
  • 808 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian 28C

Posted 21 October 2015 - 01:30

Mozes i sa taj locktite ali kao sto kaze aca ima nekoliko vrsta sa razlicnim tolerancijama.

Posted Image
Druga opcija ti je da kirniras radilicu ili leziste bloka

#68 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 21 October 2015 - 08:58

http://forum.pyrothe...2720#entry52720

#69 profa78

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 64 posts

Posted 21 October 2015 - 16:05

Loctite 638 - srednje jacine
Loctite 648 - ekstra jak

Tako mi rece covek. Inace najvise se prodaje 648 i odlicno radi poso, ima bocica od 5ml i kosta 600din. Narucio sam posto nisu imali u radnji.
Ukoliko se osovinica pojela preko 0.3mm nebi bilo lose da se prvo malo ispikuje pa onda da se nanese lepak. Moja je 19.96mm tako da bi ja tu samo mazao lepak...

#70 profa78

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 64 posts

Posted 25 October 2015 - 17:22

Alnaser u zadnje vreme nije radio i danas uzeh da ga sredim. Problem je ulje koje je iz dekle preko bendiksa sislo u rotor i zaprljalo cetkice, kolektor... a krivac je semering.
Ima li gde da se kupi (naruci) ovaj semering 8.9x17x5(6) ?

Attached File  Alnaser.jpg   66.1K   13 downloads

Ako nema moracu da zamenim mesta lezaju i semeringu. Lezaj na slici je 699 (9x20x6), u Optimi sam naso semering 9x20x6 i lezaj 9x17x5. Jedino sto bih lezaj morao lepiti jbg...

#71 profa78

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 64 posts

Posted 13 November 2015 - 16:27

Zna li neko gde mogu da kupim (porucim) karike 41,5 x 1,2 ?
Idu uglavnom na suzuki morini masini ali mozda pasu i od drugih...

#72 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 13 November 2015 - 19:59

View Postprofa78, on 13 November 2015 - 16:27, said:

Zna li neko gde mogu da kupim (porucim) karike 41,5 x 1,2 ?
Idu uglavnom na suzuki morini masini ali mozda pasu i od drugih...

Ciji klip imas? I na kojem je to tocno skuteru?

#73 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 13 November 2015 - 22:52

Vjerojatno ditech/karb morini ili suzuki. Trebalo bi bit za naručit u ovlaštenom, ali cijena sigurno 40-50 €.

#74 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 14 November 2015 - 00:37

Kolega Profa vozi qinqi 50 (suzuki - lanac u prenosniku). Mislim da se radi o specijali, ali ja nisam uspeo da pronadjem samo karike u toj meri..

#75 SingeNS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 387 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr Replica

Posted 14 November 2015 - 00:52

Pa ni nece pronaci karike samo,obicno ide komplet klip,karike...sto se tice tih sto su buseni na neku vecu meru od standardne

#76 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 14 November 2015 - 01:15

http://www.easyparts...Genuine%20Parts)-p5898810.html

EDIT: Ne radi ovaj prvi link, otvori onda na ovome piston ring 41,5

http://www.easyparts...ith-Piston.html

View PostAcaPostar, on 14 November 2015 - 00:37, said:

Kolega Profa vozi qinqi 50 (suzuki - lanac u prenosniku). Mislim da se radi o specijali, ali ja nisam uspeo da pronadjem samo karike u toj meri..
To nije onda suzuki morini, to je onaj stari franco morini ili kako već, točnije kopija tog agregata ako se ne varam, jer je taj kvinki kinez.

#77 profa78

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 64 posts

Posted 14 November 2015 - 01:26

Da Qingqi 50 kopija suzukija, hvala Aca. Nisam hteo da ulazim u detalje jer cu u svojoj temi objasniti o cemu se radi...
Ukratko, pre mesec dana zamenjen cilindar i klip i posle 200km razradjivanja videcete kako izgledaju... sutra cu da slikam pa da izbacim u temi.

Danas se ogrebem za klip skinut s nekog suzukija, identican kao moj samo 41,5. Taman za specijalu.. samo jos karike da nadjem. Kad ono... jbg... nece nista mufte :)

Attached File  klip.jpg   140.17K   25 downloads

#78 SingeNS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 387 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr Replica

Posted 14 November 2015 - 01:42

Trazio sam i ja samo karike za 42 klip i niko ne prodaje...al imas pix klip koji je oko 2000din tako nesto,a po meni super odnos cena-kvalitet

#79 profa78

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 64 posts

Posted 14 November 2015 - 01:51

Ja sam u Stihl radnji danas naso 41x1.2 i 42x1.2 bas onakve kakve mi trebaju. 370din komad... Ali nema 41.5, zvala ona zena predstavnistvo ali nemaju.

#80 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 14 November 2015 - 10:45

@profa78
zalepio si kinesko đubre, ? Treba postaviti situaciju ovako, ova kineska termogrupa što je iz prve ugradnje je relativno dobar kvalitet, dok su ove koje se prodaju kod nas za po jednu dve crvene, škart... to je surogat, veze sa merama i tolerancijama nema, a o vrsti materijala još nisam ni kompetentan da pišem jer to nemam sa čime da proverim..

Dakle đubre je to što se kod nas prodaje i to ne bilo kakvo đubre već kinesko... to baš nikom nije trebalo i za šaku pirinča se prodaje

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users