Ima lepih novosti!
Na satu sam juče imao 330 km, pa reših da je vreme da malo "zategnem" mašinu. Da podsetim: setup je T14 glava, L klip Meteor 38.5, dizna 60 ; originalni karb Bing 12 i auspuh.
I na kratkoj deonici oko 1 km sam postigao
max brzinu 64km/h po satu. Obrtaljka za sada još uvek šizi na preko 4000, tako da tačne obrtaje ne znam. Kasnije sam
vozio dosta lakše, da ohladim motor i sačuvam ga.
Danas mi je pala ideja da
uradim skraćenje unutrašnje cevi, na stock auspuhu. Naravno, sve je
po Marijevom XP-01 priručniku i savetima.
Pitao drugara koji ima
elektro-lučni aparat, da mi produži onu šipku što drži prigušivač. Reče mi da će to
aparat progoreti i da tražim CO2. I tako od jednog do drugog drugara...
Kad pitah Zoliku da li zna ko ima CO2 on reče: "Pa ja imam!" I odmah je pao dogovor, da se radi. Za oko
45 min smo demontirali auspuh, isekli kako treba, Zolika spremio armaturu Fi 6mm, iskrivio u blagi S, zavario, narezao navoj za matice i vratili natrag. Od uzbuđenja i žurbe ne ponesoh aparat, da to slikam kako je uradio čovek. Original k'o fabrički, svaka mu čast!
Biće servisirana njegova sprava u kompenzaciju.
![B)](https://svet-skutera.rs/public/style_emoticons/default/cool.png)
A slike ću naknadno postovati.
A sad zabavni deo...
Kad sam sa semafora dao vatre, nisam mogao da verujem!
Mašina kida!
![:mmyahoo:](https://svet-skutera.rs/public/style_emoticons/default/mmyahoo.gif)
I nestalo je podmukivanje, kad se da gas, i ako nisam ništa menjao ni podešavao.
A zvuk sam dobio koji podseća na 15-jin ili E-90. Uh što mi se to sviđa!
I tako poteram na nasip, gde ima manje saobraćaja.
Kad sam ga raspalio Bog te,
pogledajte rezultat. Nisam mogao da verujem!
DSCF5897.JPG 1.25MB
16 downloads
(Čajneski Koso 182 ima mogućnost prikaza max brzine od poslednjeg reseta.)
Razume se da je to bilo samo jako kratko, da vidim šta smo uradili. Dobio sam i na ubrzanju i na momentu, jedino sa lera malo mu treba, inače prima gas extra. Mada ima tu prostora za još štelovanja.
Probao sam i večeras da to ponovim, ali su rezultati bili nešto slabiji,
67 i 69 km/h.
Mario svaka ti čast i hvala! Tvoja ideja radi odličan pos'o!
Edited by sigmaal, 26 July 2018 - 01:53.