Prvo, srrasno je tesko skrojiti granu i da sve bude kako treba, auspusi se krate uglavnom na srednjem (najsirem) delu jer je ravan, 5 cm je bas puno.
Nece biti powerband isti, snaga ostaje ista ali se obrtaji pomeraju dosta visoko, powerband se drasticno suzava pa ce auspuh biti mrtav recimo ispod 7000rpm, sto znaci da ces morati zameniti variomat, jer stok nije sposoban da zadrzi rolnice da ne krecu da podizu remen, kvacilo, jer je tesko i neprilagodjeno tim radnim brtajima, centralnu oprugu za mnogo tvrdju. Pitanje je kako ce se pokazati agregat na recimo 10 ili 11000 rpm, definitovno 12mm karb tu nema sta da trazi a realno je da ces morati podizati stepen kompresije (vracati sa ovih 11,5 na fabrickih 12-12,5:1). Sve to je previse zahtevno za rms klip koji je projektovan kao zameski za stok restrikovan skuter koji je predvidjen da radi 45km/h na 7000 obrtaja.
U prevodu, dobio bi stage6 replica auspuh, pa ako imas gde da pozajmis, probaj. Starta nema, krajnja je veca jer je sposoban da izvrti i preko 10000rpm ali da se nasteluje, potrebno je mnogo znanja i finansija.
Mislim da je kod tebe najveci problem karb, sa 17,5 bi dobio vise momenta i sitno vise snage, recimo 500rpm vise.. druga najbolja stvar je malossi multivar, on ti dodje kao brat od strica, sto bi rekao jedan nas prekaljeni tuner... dobjjes jos malo na ubrzanju, a i na krajnoj 5-10kmh, zavisno kolike je debljine sajbnica na bolcni

Po meni, to su najbolja ulaganja, tt je odlican auspuh sa sirokim powerbandom i odlicno se uklapa uz stok 50ccm, a i dobro je napravljen, trajace dugo. Moze se, ali ja ga ne bi kratio. Mozda neko ima drugo misljenje?