Posted 08 April 2012 - 11:43
http://shop.motobike.../prod_2094.html
Evo ovo je najjeftinije,el moze to da se ukopi na freeja,i el ovde dobijam sv ekomplet,i sundjer,kutiju,poklopac itd...
Posted 08 April 2012 - 11:56
Posted 08 April 2012 - 13:05
Milos'96, on 08 April 2012 - 11:43, said:
http://shop.motobike.../prod_2094.html
Evo ovo je najjeftinije,el moze to da se ukopi na freeja,i el ovde dobijam sv ekomplet,i sundjer,kutiju,poklopac itd...
Milos'96, on 08 April 2012 - 11:56, said:
Posted 08 April 2012 - 14:02
A kakve su onda sundjeraste gljive?Jedino mi se zvuk nikako ne svidja,ipak bi ja pre neki airbox pa kakav god bio

Pa el vozi neki zicanu gljivu na forumu?Nisam primetio da ljudi sa tim gljivama menjaju KITove na svakih nedelju dana

Posted 08 April 2012 - 21:59
sad kad staviš nove semeringe i novu kariku na taj sport, obrati pažnju da ti filter kutija bude ok, filter sunđeri su dobri ako su tanko nauljeni, žičana gljiva ima bolju propusnost samo se brzo zaprlja i odmah se razdesi odnos u karburatoru.. one čiste sunđer gljive, sam i ja vozio, i tu je ok filtriranje ako je nauljen sunđer, lako se pere i skida... ako hoćeš performanse moraš njih... inače airbox sa recimo malossi crvenim sunđerom ima relativno dobru propusnost, ali mislim da ovi dvoslojni sunđeri što stage6 prodaje, nalik onim kineskim sa žutim končićima, imaju bolje filtriranje...
ja sam jednu sezonu vozio tako malo sa sunđer gljivom, malo bez filtera i spucao sam u malossi sport cilindru karike na 1,5mm zazor... tako da je tu sve jasno, recimo da sam prešao 2000km ne više..
Posted 08 April 2012 - 23:34

A to sto ga gazim na hladno...ma nije sigurno do toga,ponekad ga malo stisnem,ali uglavnom vozim na vrh gasa oko 1km...a i sad sam ovih nedelju dana bas pazio na to,i opet se potrosio za 0.2mm...a dok je ovaj kit bio na turpiji nisam nikad pazio na to,uvek ga upalim ujutru,odma pun gas,on stuca 50m,probije i ide normalno,i tako sam stalno radio,i posle 1500km je zazor bio tesnih 0.2mm,znaci kao kod novog...
Ma mene ovaj airbox jebe 100%,nema sta drugo,na semerinzima ne verujem da moze da vuce toliko prasine(a i nisu semerinzi bili u pitanju sto mi je ostajao na velikim obrtajima,sajla je zapinjala na ulazu u karburator,sad sam to namestio i prede kao mace cim pustim gas,tako da su i ovi ipak ok,ali stavicu nove svakako,da ne razmisljam o tome),znaci samo airbox ostaje.
Ma stavio bi ja zicanu gljivu makar za probu,cu da je perem svaki vikend,nije to problem,samo ne znam dal ona filtrira dobro,da ne upropastim i tu novu kariku,a kad bi se desilo da opet uvlaci prasinu kod sport pro bi morao i nov klip da kupuje,i to verovatno C ili D tip,jer je vec na 18 stotih,zato sam i stavio sad sjebani malossi,nemam sta da izgubim(bar sto se kita tice,nadam se da lezajevima i radilici nece nista da bude),da ovaj pricuvam malo,pa kad najzad resim taj problem da stavim sport pro sa novom karikom...
Posted 09 April 2012 - 15:22

Posted 09 April 2012 - 16:43

Edited by Milos'96, 09 April 2012 - 16:46.
Posted 09 April 2012 - 17:07

Posted 09 April 2012 - 17:41

pozdrav i hvala svima

Posted 09 April 2012 - 19:21
Posted 09 April 2012 - 21:20

Posted 11 April 2012 - 20:05

Danas mi se u voznji odvije jedan sraf nosaca auspuha(nzm vise sta da radim sa tim srafovima,stegnem ih krvnicki,znaci samo sot ne popucaju,i opet se posle kratkog vremena odviju),a kad se odvije jedan odma sa njim ide i drugi(pokusavao sam da vozim na samo jedan sraf i nema sanse,odma se odvije,valjda se vibracije oako prenose na 2 mesta,a ovako samo na jedno,ili tako nesto,uglavnom nebitno),i ja posto sam bio 6km od kuce poooolako pokusam da dodjem tako do kuce,kad posle oko 500m samo odjednom papapapapapa ja gledam sta je sad,ono auspuh skroz ispao,visi samo na glavni stender,ja da otvorim onu pregradu ispod volana(jer tu imam dosta laata za nedaj boze,samo mi kompresor fali is tim moze generalna da se uradi),i pukne ona zakacka koja treba da otvori vratanca,znaci nema teorije da se otvore tako na putu bez icega,i ja malo onim obicnim kljucem(za paljenje)pritegnem taj imbus,samo kolko da ne izgubim auspuh usput,i dodjem nekako do kuce(a svi se okrecu zamnom,neki i zapusuju usi,ma i ja sam ogluveo,a imao sam full face kacigu,to niej zdravo kolko puca),i malo pre reko da sredim to.Ona vratanca nekako obijem,iskoristim priliku kad sam vec morao da skidam onu prednju plastiku da ocistim glavni kocioni cilindar,i to sredim,ozracim sistem,sad mnogo bolje koci,odma se vraca kocnica(pre mu je trebalo po 10min da potpuno otpusti,i slabo je kocio),popravim sirenu(vec godinu dana ne radi,mrzelo me da skidam onu prednju masku zbog toga,a ogromna je zajebancija,moraju i vile da se skidaju i sve),i tako zadovoljan odem do gvozdjare kivijem,kupim sve nove srafove za auspuh,i feder platne nove itd...i probam da zavijem sraf kod cilindra i vidim nesto nece,pogledam malo bolje i vidim fali parce na cilindru.Smorim se nacisto i skinem cilindar da vidim o cemu se radi.Vidim pocetak navoja i jedno veliko parce sa cilindra je skroz otpalo,ali ostalo jos malo navoja pri dnu,Isecem od jednog dugackog srafa glavu,da bude kao brezon,uveijem to do kraja,moze lepo da se zategne,ja sav srecan vratim cilindar,sve normalno,upao na svoje mesto,zategnem auspuh,vraitm usmerivace,upalim motor,upalio na 2. kurblu,i pustim ga da malo radi,cisto da se malo podmaze,posto je otvaran,i da se zagreje,kad posle 2-3 min cujem kao neki slab zvuk nekog zveckanja,ja malo odvrnem gas i on samo krkrkrkrkkrkr,bas glasno,i ja ga odma ugasim.Malo probam polako da ga zakurblam,ma struze nesto...smorim se nacisto,taman sam sve sklopio,namazao silikon i sve,i opet mora da se rastura.Nista otvorim ga ja opet,skinem glavu,vidim glava puna nekih opiljaka,ali je dovoljno da se obrise krpom i skidaju se.Pogledam klip,on isto pun opiljaka,ali kao da su zavareni za njega,ne mrdaju.Skinem cilindar,i vidim donja karika(ona sa 2.4mm zazora)pukla,a gornja zalepila,izvadio sam je iz 3 dela,jedva sam je izvuko(a nisam pazio da je ne polomim,jer sam znao da je klip konacno za bacanje).I uzmem baterijsku lampu,pogledam malo po kateru,da nije neko parce ostalo,i nadjem sa jedne strane,kao na ulazu u neki kanal 2 parcenceta karike.Izvadim to,lepo pregledam tu stranu,nema nista,pogledam drugu stranu,i nadjem isot neko parce,ali vidi se da nije od karike.Pregledam lepo klip,ma sve u redu,u cilindru i na klipu nema nikakvih tragova(kad bi mi neko rekao kako su onoliki parcici prosli pored klipa i gore u kompresioni prostor i dole u karter a da nista ne ostete...magija verovatno

Pa sta mislite,el ovaj cilindar sad za bacanje,ili mu ima spasa?

Ja imam to parce,pa bi mozda mogao da ga zalepim super lepkom,ili zavarim(ako gus uopste moze da se vari,a mislim da ne moze),pa lepo to obradim,i kad ga strugar bude busio ima da bude ki nov

A evo ga i klip:

EDIT:A iznenadio me kvalitet TREKa,znaci jendom mi se vec desilo da mi iscupa brezon,jednostavno ga otkinuo,sad je iscupao parce cilindra,a on nije popustio ni najmanje na onom varu gde se auspuh spaja sa onim delom koji ide na cilindar...
Edited by Milos'96, 11 April 2012 - 20:08.
Posted 11 April 2012 - 20:12
Posted 11 April 2012 - 20:24
A da se isece komplet daj deo?Ovako nesto:

Znaci da odsecem po ovim crnim linijama,el bi mogao tako da radi,ali lepo da radi,da ne izgubi mnogo na perfomansama itd...
Posted 11 April 2012 - 20:50

Posted 11 April 2012 - 21:04
Posted 11 April 2012 - 21:12
Milos'96, on 11 April 2012 - 21:04, said:
http://grafolit.eu/s...dpost__p__16043
Posted 11 April 2012 - 21:25
Posted 11 April 2012 - 21:27
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users