Jump to content

Novi zakon

115 replies to this topic

#41 noxy

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 132 posts

Posted 16 March 2011 - 22:53

View PostBlack Adder, on 16 March 2011 - 21:25, said:

Po pravilu treba da se lepi na vizir, koji nemaš, te je onda nosi zajedno sa saobraćajnom i gotovo. Ionako su extra lošeg kvaliteta i štampa se skida što od atmosferalija što od sunca, Jeste da ako se ošteti treba da kupiš novu tablicu i nalepnicu, ovako je nosiš u dzepu, znači imaš je, nisi je nalepio jer nemaš vizir!

evo cika viktor je sve rekao...izvlaci se na foru meni niko nije rekao gde se to lepi, nisam dobio nikakve instrukcije, vizir nemam i zato mi stoji uz saobracajnu...sigurno te nece cimati oko toga...mene su za 2god jednom pratili i dosli kuci i jednom zaustavili, sa x9 nisu jos nijednom i nadam se da nece....

#42 Weseli-90

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 470 posts

Posted 17 March 2011 - 09:32

Gledajuci ovaj snimak zgrozio sam se....pa ovo je KURTON od drzave!!!! ne mogu da verujem kakvi su to slepci, pocev od onoga da ne mozes unapred da im kazes da ti je tablica velika pa da opet sve placas i uzimas manju tablicu do one fore sa nalepnicom gde se vidi da su namerno uradili da se ljudi sto vise zajebu!!! STRASNO!! I za namepnicu su rekli da mora unutra da se lepi, a na motoru jedino unutra je kofer ili ispod sedista, tako da mogu da ga ....

#43 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 17 March 2011 - 09:51

Sine, nemoj da vatriraš, ima još do kraja godine pa ćemo videti kako se stvari odvijaju. Uglavnom treba je drzati uz sebe prilikom vožnji i ne bi trebalo da bude problema. Ja sam svou od Aprilije nosio uz saobraćajnu (srećom nisu me zaustavljali) tablica mi je zalepljena lepljivom trakom jer nema ramova, vozio sam na parče papira jer sam čekao vozačku ....
I oni su ljudi, samo mirno, bitno je da si regularan, a da mogu da nas za*ebavaju, mogu, seti se samo obavezne prve pomoći ....

#44 Megasp

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 247 posts

Posted 17 March 2011 - 09:56

Ja je necu lepiti,Drzacu je medju dokumetima pa ak ome nateraju onda cu i lepiti.Ma dok dodje do registracije pa cemo videti.Inace zakon je retardiran.U neku ruku je dobar da se na bahate ljudi,ali mnooogo stvari koje nisu resene uopste.Kao kada su izdali licne karte sa cipom a nijedna ustanova nema citac,moras u sup da ides da bi ti ostampali.Sada je ok ali ranije....Isto je i sa tablicama http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1lol.gif :) :)

#45 Lenko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 783 posts

Posted 17 March 2011 - 23:52

Danas sam video jedno rešenje:

Posted Image

Još je tip stavio zaštitnu foliju preko. A mogao je da nalepnicu nalepi na foliju, pa onda opet foliju preko nalepnice. tako da je nalepnica obezbeđena sa obe strane, a možda bi mogla i da se skida.
Pa bato, vidi: koga je moliti, nije ga srditi ! Ne verujem da iko voli ova sranja, ali država je ovo uvela i kraj ! Ako ja volim ili ne volim je krajnje nebitno. Pandur, ako te startuje, a ti je nemaš na adekvatnom mestu ( gde oni kažu), kazna ! Pa ti gledaj onda da li ti se sviđa ili ne, i gde ćeš da je staviš (u đžep ili gde se traži)! Njega savršeno boli uvo da li ti voliš, ili gde ćeš da je staviš, ali ako nije po PS-u, on je u pravu. Državni organ !

#46 Zox036

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 324 posts
  • VozimSpeedfight 3 MHR

Posted 11 April 2011 - 14:48

evo jedan tekst preuzet sa Motoberze:
Nakon osamdeset godina postojanja italijanski proizvođač skutera i motocikala Malaguti petnaestog aprila prestaje sa radom.
Osnovan 1930. godine Malaguti je svo vreme svog postojanja bio samostalna kompanija u rukama porodice Malaguti koja se specijalizovala za proizvodnju skutera koje je i izvozila u ostale zemlje ponajviše Vjetnam u koji je jedno vreme odlazilo čak 80% proizvedenih modela. Kao i većina manjih italijanskih fabrika 2004. je posle promene zakona o dobijanju vozačke dozvole u Italiji doživela težak udarac od koga se do današjnih dana nije oporavila. Situacija je kulminirala prošle godine sa rekordno niskom prodajom uslovljenom kako ekonomskom krizom tako i ogromnim prilivom jeftinih kineskih skutera. Po rečima Maka i maria Malagutija fabriak će sa radom prestati 15. aprila kada se završe svi naručeni skuteri pošto niko nije izrazio volju da kupi ovog proizvođača pa će bez posla ostati stotinu osamdeset radnika pogona u Castel San Pietro-u.

Posto je taj zakon kod nas dosao verujem da nece zatvoriti neku fabriku motocikla posto i nemamo nijednu nego ce vec biti manje vozaca koja nisu punoletna pa sa tim ide i prodaja skutera do 50ccm bice manja.

#47 terzin

Član

• Member-w
  • PipPipPip
  • 114 posts
  • MestoPadej opština Čoka
  • Vozimkymco agility 50 4t

Posted 15 May 2011 - 17:27

interesuje me sta je potrebno od pratece opreme nositi sa sobom prilikom voznje motocikla 50ccm,dali je obavezan onaj reflektujuci prsluk,i izvinte ako sam pogresio mesto za pitanjce :)

#48 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 17 May 2011 - 22:28

Pa najbolje jos da budemo kurtoni na motoru,sve sa tim kacigama na glavi bas bi bili am fino upecatljivi.Mada kad bolje pogledas mozda bi nas onda pre primetili.Ali opet u neku ruku dzaba ti to kad ti izleti ker od 50kg :),onda ces samo pre biti uocen u jarku :).Salu na stranu nije potrebno koliko ja znam :D :)

#49 Cvija

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 129 posts

Posted 06 June 2011 - 19:22

E,ako je zakon Evropski,hoće li moći da onaj koji ima B kat.da vozi motocikle do 11Kw snage?To sam čuo u par navrata i to od ljudi sa totalno suprotnih kajeva Srbije.Kažu da već sada sa B kat.mogu da se voze laki tricikli....Avaj,nije svako jak da kupi Piaggio MP3.

#50 Vita010

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 350 posts
  • MestoPirot
  • VozimPeugeot Elyseo

Posted 02 May 2013 - 15:46

Posto nisam pravnik, uputio sam dopis MUP-u Srbije sa molbom da mi objasne status trajno registrovanih mopeda. Evo njihovog odgovora:
"Обавештавамо Вас да постојеће потврде о регистрацији издате за регистроване бицикле са мотором (мопеде) који су се према ранијим прописима трајно регистровали и даље су важеће, обзиром да подзаконски акт којим ће бити уређено питање вршења техничких прегледа возила још није донет. Међутим у случају промене власника таквог возила, издаће се нова саобраћајна дозвола, нове регистраске таблице и нова регистрациона налепница.

МУП Р СРБИЈЕ"
Sto se mene tice, ova prica je zavrsena, vozim slobodno sa belim tablama.

Update u vezi sa "belim" tablama.
U svom prethodnom postu sam citirao odgovor iz MUP-a (dobio sam ga na email pa sam mogao da ga kopiram u svoj post).
E, danas su mi poslali skeniran dopis slične sadržine (samo znatno opširniji, onako kako to već pravnici umeju da slože) sa zaglavljem, pečatom i potpisom načelnika uprave.
Iz razumljivih razloga ne mogu da okačim taj dopis na forumu, ali to je "najslužbeniji" odgovor koji može da se dobije. Palac gore za pravnu službu Uprave Saobraćajne Policije Srbije!
Dakle, osiguranje skutera u džep, kacigu na glavu i vidimo se na drumu.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Svi koji su imali trajne registracije na motorima do 50 cm3, poljoprivrednim masinama i kultivatorima ostalo je po starom tj.nisu bili duzni da rade registraciju do daljeg po osnovu uredbe koja ih je izuzela iz novog zakona . Registracija skutera po novom zakonu vazi samo ako ste kupili novi ili stari skuter ili je doslo do promene vlasnika. Po starom zakonu ste bili obavezni da imate samo osiguranje od stete. Sve ovo je vazilo prosle godine, ne znam sada kakva je situacija, dali je predhodna uredba ostala i dalje na snazi ili je mozda povucena to cu morati da proverim pa javljam.

Ovo je kopirano sa foruma 'Vrele Gume'.
Kod mene u gradu slobodno mogu reci da nema ukupno 20-30 skutera sa zutim tablicama, svi voze na belim tablicama a policija na svakom cosku i nikog ne diraju...

Edited by cvele, 02 May 2013 - 20:40.

#51 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 02 May 2013 - 17:09

Sto dalje implicira da smo mi sa zutim tablama idioti vec par godina.J e b e m te drzavo i zakone.

#52 Vita010

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 350 posts
  • MestoPirot
  • VozimPeugeot Elyseo

Posted 02 May 2013 - 17:14

View PostNesa BG, on 02 May 2013 - 17:09, said:

Sto dalje implicira da smo mi sa zutim tablama idioti vec par godina.J e b e m te drzavo i zakone.

Ne znam ni ja sta vise da kazem...
Cas su obavene zute tablice, cas slobodno vozite na bele, cas svi treba da polazemo za A1...Jednom recju HAOS!!!
Jel mogu da me kazne ako vozim skuter koji se ne vodi na moje ime a imam saobracajnu ? Znam ranije sam mogao bez problema nzm sada kako je...

#53 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 02 May 2013 - 23:50

Јел треба осигурање?

#54 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 03 May 2013 - 00:33

View PostVita010, on 02 May 2013 - 15:46, said:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
kod mene u gradu slobodno mogu reci da nema ukupno 20-30 skutera sa zutim tablicama, svi voze na belim tablicama a policija na svakom cosku i nikog ne diraju...
Isto je i ovde u Nisu...kolko vidim jos manje ima zutih od matorih belih...

View PostBoza, on 02 May 2013 - 23:50, said:

Јел треба осигурање?
Obavezno..pa makar i uz bele...

#55 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 03 May 2013 - 00:44

Ок. Хвала.

#56 Vita010

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 350 posts
  • MestoPirot
  • VozimPeugeot Elyseo

Posted 03 May 2013 - 00:47

Ja imam bele table ali nisam vlasnik skutera u saobracajnoj, vlasnik je neki iz Pozarevca, ali imam ugovor o prodaju skutera od tog vlasnika na vlasnika od kojeg sam kupio. Tako da nemam ni nikakvu polisu, samo saobracajnu i ti ugovori, a sad da hocu da ga preregistrujem na moje ime moram da ga odjavim u Pozarevcu ako nadjem tog vlasinika i onda tehnicki uplate sve pa i tako bih onda morao da uznem nalepnicu i nove zute tablice, tako da ne planiram to...Koliko znam nemogu da me kazne i ako nisam vlasnik jer imam saobracajnu...

p.s. Jos kao decak oduvek sam zeleo da imam motor i ranije se polagalo sa 14 godina i ja napunim 13 i promene zakon da treba sa 16, sa 15 godina kupim skuter i zaustavljame policajac i trazimi dozvolu ja mu dajem saobracajnu on ponovo dozvolu ja mu dajem pasose svakve gluposti :kurbla: I on me pita zasto vozis a nemas dozvolu ja mu kazem da jos nemam 16, a on krene da me ubedjuje da moze da se polaze sa 14 godina vec je bilo proslo 2 godine od kada su promenili zakon a on jos nije bio upucen...I to onaj saobracajac na motoru...
Inace tad nisam dobio kaznu...Izvinjavam se na offu ali samo zelim da dam jos jedan primer kako funkcionise MUP SRBIJE!!!

#57 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 18 November 2014 - 12:03

Jutros gledam Dnevnik RTS-a ...spremaju se izmene i dopune Zakona o bezbeednosti saobracaja ...ono sto se nas ( na dva tocka ) dotice je to da ce se VOZNJA NA ZADNJEM TOCKU TRETIRATI KAO NASILNICKA VOZNJA , sa velikom kaznom i oduzimanjem velikog broja poena ...prema tome - oprez ko misli da `divlja` nek divlja jos malo legalno , a posle nek` se dobro uveri da blizu nema pandura ...

#58 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 18 November 2014 - 21:59

Jbg to je realno nasilnicka voznja i nije za javni put.

#59 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 18 November 2014 - 22:10

Ja sam mislio da je to vec u okategorisano kao nasilnicka voznja :)
Po meni taj zakon je ok...ako hoce neko da se izduva neka ide na trkacu stazu ili neki zabacen parking, a ne na javnoj ulici u saobracaju

#60 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 19 November 2014 - 01:06

Auu Miso nas bas dotice, ja samo na zadnjaka vozim i srku i atlantica, ne spustam ih na dva tocka uopste!!! ;-) hehe
A i ti isto....

Podrzavam predlog novog zakona!!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users