Jump to content

Kratka pitanja i odgovori

• This topic is locked This topic is locked
5335 replies to this topic

#121 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 19 August 2011 - 18:14

View PostMilos96, on 19 August 2011 - 17:46, said:

El zna neko bar kako da izmerim duzinu starog kaisa?
A sto da ga meris ?? Bar se za Piaggio znaju dimenzije....ovo je MF remen za tvog Freeja...

Posted Image

#122 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 19 August 2011 - 19:27

Ma ne treba mi za mog piaggia,treba mi za jednog kineza...moj drug ne moze nigde u SDu da nadjem,pa reko da narucim iz motobikea,ali nzm koje su dimenzije...to je 4T kinez moto-zeta

EDIT:Pa ako se tako meri onda cemo da izmerimo sirinu i duzinu...znaci samo metar obavijem oko njega...tnx cvele http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/smile.png

#123 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 19 August 2011 - 21:24

obicno ide 729x17 ili tako nesto, ima u dokumentaciji, zavisno je li kratki ili dugi blok

#124 Styler master

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 7 posts
  • MestoBor
  • VozimSprint Exactly 50 cca

Posted 27 August 2011 - 11:36

Trenutno posedujem Sprint Exactly a posto planiram neku manju kupovinu zeleo bih da se obratim vama expertima.. :P
Planirao sam da uzmem Koso RX1N instrument tablu,da stavim neki auspuh po mogucnosti stage6 ProReplica hromirani i Stage6 Booster Bottle za sada.. E sad brinem se zbog auspuha i zbog te boce,hoce li mi to odgovarati (s obzirom da je kinez)?

#125 zoksi

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 861 posts
  • MestoNis

Posted 27 August 2011 - 18:12

View PostStyler master, on 27 August 2011 - 11:36, said:

Trenutno posedujem Sprint Exactly a posto planiram neku manju kupovinu zeleo bih da se obratim vama expertima.. :)
Planirao sam da uzmem Koso RX1N instrument tablu,da stavim neki auspuh po mogucnosti stage6 ProReplica hromirani i Stage6 Booster Bottle za sada.. E sad brinem se zbog auspuha i zbog te boce,hoce li mi to odgovarati (s obzirom da je kinez)?
1.Koso sat-zaboravi ne treba ti
2.Replicu-zaboravi,za serijalu Trek,ZX,TT,Next....
3.Boost Bottler-zaboravi,bolje tih 20-25eura :P

#126 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 27 August 2011 - 19:19

View Postzoksi, on 27 August 2011 - 18:12, said:

http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1jee1.gif Potpis ...
Jbs koso :) imas tipican pogresan pocetnicki pristup tuningu...turis Koso da vidis da ti skut ide 50 na sat...:) gde je tu merak...

#127 Styler master

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 7 posts
  • MestoBor

Posted 28 August 2011 - 01:13

View Postzoksi, on 27 August 2011 - 18:12, said:

Uff sad na sve da zaboravim :) 1.Koso planiram za kasnije prvo da sredim skut
2.A sta fali Replici? :) Ali ni Trec nije los mada me sad bacas u dilemu koji od ta dva da uzmem :)
3.Pa nzm,deluje kao korisna stvarcica.. Savet? :D Veruj mi pare nisu problem

View Postcvele, on 27 August 2011 - 19:19, said:

http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1jee1.gif Potpis ...
Jbs koso :D imas tipican pogresan pocetnicki pristup tuningu...turis Koso da vidis da ti skut ide 50 na sat...:D gde je tu merak...
A sta kad doteram skuter? :D :D U planu imam da promenim rolnice,novi kit jos neka stelovanja itd... Tad ce da mi bude merak kad ga spicim 120 :D Pa sad iskreno nisam bas nesto iskusan sto se tice tuninga ali polakoo ima vremena,tek od skoro sam poceo da se interesujem za skutere.. :D

#128 Rade

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 454 posts
  • MestoApatin

Posted 28 August 2011 - 02:43

View PostStyler master, on 28 August 2011 - 01:13, said:

... Tad ce da mi bude merak kad ga spicim 120 :P ...
Steta bi bilo da se razocaras.. http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1jee1.gif

#129 zoksi

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 861 posts
  • MestoNis

Posted 28 August 2011 - 06:40

1. KOSO - o njemu i slicnim satovima pocni da razmisljas kada ulupas 1000-1500 eura u skuter i kada postanes tunerski zavisnik
2. Boost bootler - totalno nepotreban na serijali (bez obzira sto pare nisu problem)
3. Stage6 ProReplica - se jako tesko steluje i na nekom sport kitu a kamoli na serijali.Pored onih navedenih spuhova ako pare nisu problem mozes da razmislis i o RSII ili Yasuniju R.

Za pocetak:
1. CDI
2. Spuh
3. Nasteluj prenos
4. Nasteluj karburator

P.S. Ovo za 120 cemo zanemariti,bilo je kasno i bio si pospan pa nisi znao sta pises....

#130 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 28 August 2011 - 07:49

ubiste čoveku veru u samom startu, ehh kakvi ste, to što je sachs stavio koso da gleda 50kmh ne znači da je to suvišan trošak, .. jeste koso je neophodan deo kada se radi visoki stepen tuninga jer daje mnogo korisnih parametara, ali je isto tako i deo styling-a, pa ako čovek voli da ima dobru i lepu instrument tablu neka kupuje, jeste da je to malo jači luksuz imati baš rx1n kao styling dewo, ima i gluljih satova koji isto izgledaju a ni pola funkcija ne rade, ali evo neka čovek razmišlja malo u budućnost...

evo moj stav za mastera, mnogo para košta i za početak te pare mogu da se upregnu u neke konkretnije delove tuninga, a veruj mi biće ti potrebno dosta para, samo je pitanje kako ih kanalisati, i šta ima prioritet.. dakle meni je lično koso naletio kada sam već imao uturpijani 70cc ciulindar, 24 karburator, proidužen prenos, rt kvačilo i zvono i rs2 auspuh, a sve zato jer me je strapšno nerviralo kako kymco sat ume da laže, i smatrao sam da je podešavanje motora uz pomoć obrtometra već tada bio bitan faktor da bi se pravilno podesio motor, usput merenje brzine nije bilo više šarena laža... da mnogi su me hvalili kako dobro izglerda i kako je do jaja, ali to nije bio ni 20% moj motiv kupovine tog koso-a... imaš link u potpisu za super9 pa prelistaj, negde su i njegove funkcije...

dalje, nemoj da misliš da te ljudi zajebavaju, uglavnom su na ovom forumu ljudi koji su zgazili tuning i uzduž i popreko već godinama, i svima je cilj da pomognu, aj sad malo humora mora biti nismo mašine, ljudi smo.. dakle svi koji su te gore savetovali tačno znaju šta su rekli i u potpunosti su u prtavu..

evo i moje viđenje te s6 replike, auspuh je veoma oštar i jako teško podesiv, mora BITI OZBILJAN CILINDAR da ga potera i dobro podesivo kvačilo, inače ćeš se zaista razočarati, sama činjenica da replika ima pun brod po oglasima za 60-ak eura je znak da ima dosta razočaranih koji su se zaletili i kupili fensi ime i izgled ... dakle ako planiraš serijalu pa prelazak na sport 70cc sledeće godine trek ili rs2, odnosno zx ili tt će ti bolje uraditi posao, tako je i u velikoj knjizi napisano i ne vredi se praviti pametan... da ne dužim ako se budeš zadržao na ovom forumu i malo olistao teme a kasnije i naučio priznaćeš i sam da smo u pravu...

dakle ako je exactly onda je cdi otključan i mislim da tu nemaš limit, kupi tecnigas trek, i kupi neki redovniji varijator recimo naraku racing za 16mm osovinu, i otvori lulicu na karburatoru i podari mu odhovarajuću diznu, i veruj mi ako je mašina podešena bićeš za ovu sezonu zadovoljan...

i naravno koso rx1n da sve odmah vbidiš i premeriš, merenja su bitan faktor od samog početka zajebi stajling..

ps izvinjavam sde na greškama kucam sa netbooka ćerinog

#131 zoksi

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 861 posts
  • MestoNis

Posted 28 August 2011 - 08:29

Naravno Mare da su tacna i precizna merenja jako bitna i uvek pozeljna u bilo kojoj fazi tuninga i stelovanja masine tako da je kupovina dobrog i kvalitetnog sata po meni pametna investicija. E sada je tu nekima kinta limit,ali kome nije zasto da ne,jos ako naleti po sportskoj cene eto ti meraka.

Sto se CDI-ja tice,ja bi ga odmah zameni bez obzira sto je otkljucan.Svedoci smo da je Cvele godinama vozio na otkljucanom kineskom CDI-ju bez problema,ali isto tako i da je dobio puno promenom istog.Barem to nije prevelik izdatak 20-25 eura.

http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1jee1.gif Humor je uvek pozeljan i dobro dosao :P a problem nootbuka mi je poznat :) muka prava...

#132 Styler master

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 7 posts
  • MestoBor

Posted 28 August 2011 - 16:47

Auuu sta vas jee :P
@Rade Cekaj sad,izmenicu ja mnooogo toga :)
@zoksi Ma koso cu ipak uzeti,jer mi isti djavo dal cu da ga uzmem sad ili posle nekog ozbiljnijeg tuninga,a i ova trenutna instrumnet tabla me nekako nervira :)
CDI cu najverovatnije da menjam,a sto se tice prenosa bas sam juce pricao sa drugom o tome pa cemo za koji dan da se pozabavimo time a posle :) :D
@Mario Uff,ja nisam ni pomislio da me ljudi zajebavaju :D Primetio sam da je vecina ovde okoreli tuneri :D a vasi saveti su mi i vise nego dobrodosli :D
E sad sto se tice s6 znaci ona otpada,uzecu Trek,a na zimu (kad nemam sta da radim) da mu metnem neki cilindar od 70 cca.
Hvala svima na savetima http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1jee1.gif

#133 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 29 August 2011 - 06:03

Imam ja ideju, nek proda Ex-a i kupi Mariovog Kymca sa sve Koso-m i eto resenja http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1jee1.gif

#134 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 29 August 2011 - 08:32

Ne moze neki cilindar od 70cca... Ovo nije "neki" forum pa da metnes tek tako neki cilindar ! Ovde se priznaje samo i iskljucivo neki dobar midrace do high end za base cilindre ne dajemo savete http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1jee1.gif :P :) :) :)

#135 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 29 August 2011 - 13:30

sviđa mi se black-ova ideja.. što mučiti se kad je sve skockano i namešteno

#136 Styler master

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 7 posts
  • MestoBor

Posted 29 August 2011 - 13:45

Pa bas mi je zelja da se mucim,i da naucim sto vise mogu :P Bleki mozda se i to desi jednog lepog dana :)
Alexa dobro nemoj da me sad ubijes sto sam stavio to 'neki' :) :) kad sam rekao neki tamo nisam sigurno mislio na basic cilindre, :D nego jos nisam odlucio koji cu da stavim (sa klipom naravno)Cini mi se da ovaj nije los http://shop.motobike.../prod_7747.html ali opet bih voleo da cujem vase misljenje. Aj dajte neki predlog (link)ako imate nesto bolje u vidu http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1jee1.gif :D

#137 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 29 August 2011 - 14:01

ahh te čari tuninga, nezaobilazne su..

#138 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 29 August 2011 - 14:20

View PostStyler master, on 29 August 2011 - 13:45, said:

koliko se ja razumem ovo nije za tebe
Ako je Ex u pitanju, vazdusni minareli,imas obilje kit-ova, od RMS-a do Malossija, samo su ti finansije limit
Po meni treba da pocnes sa rezonantnim auspuhom, pa posle polako ....

#139 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 29 August 2011 - 14:32

definitivno je taj airsal za AM6 minarelli

#140 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 29 August 2011 - 18:09

STYLERU treba podosta citanja foruma...EX. je vazdusar, a on se interesuje za vodeni cyl???
Ima na forumu sve, najgore je pozuriti, a da ne znas sta hoces...prvo identifikacija agregata da znas sta da trazis, pa onda redom, inace razocarenje ne gine...
Po mom misljenju nije dovoljno samo imati para (mada nije lose imati ih), ima neki redosled, more tema je o tome...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users