Jump to content

Keeway Focus - Lauda tuned

1306 replies to this topic

#261 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 28 July 2014 - 14:06

Jutros stavljenje lakse rolnice (3.9g). Start je doosta bolji mada ima onu veliku klasicnu rupu u ubrzanju...digne obrtaje na 7900 pa ih spusti na 7200 i onda ubije start sa time malo.
Pomjereno je paljenje za 5* u advance i skuter je dosta zivlji na gasu i super ubrzava.
Nakon pomjeranja paljenja primjetio sam da kada se drzi na pola gasa i naglo zavrne pun da se ugusi, dakle fali goriva. Pa je igla pomjerena sa srede na jedan zub gore (bogatije) i gusenje je nestalo, sada je raspoloziv na svim otklonima gasa pri bilo kojoj brzini!
Nisam imao vremena jutros da testiram svjecicu (moram se zezati oko senzora temp opet) pa cu to sutra da odradim, valjda i kise nece biti.

Toliko za sada, a mislim i za ovu sezonu sto se tice stelovanja. Dok ne kupim multivar ne cackam vise prenos :D

Edit: Lud snimak, ja kao puz na putu pored Stefana :D
Sledece sezone sigurno dolazimo na druzenje ako bude u blizini...Mixer ima zadatak da sredi skuter do sledece sezone haha

Edited by Lauda, 28 July 2014 - 14:07.

#262 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPiaggio NRG MC2,Piaggio Zip

Posted 28 July 2014 - 14:26

to kad uzmes multivar malo ce te rupe da se ipeglaju a sad isprati to pomereno paljenje diznom i iglom ja cenim da ce da trazi bar 2 broja vecu diznu

#263 DRAGANCE

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • Mestobeograd
  • Vozimbaotian 50 RS limited edition

Posted 28 July 2014 - 21:59

View PostLauda, on 28 July 2014 - 14:06, said:

Sledece sezone sigurno dolazimo na druzenje ako bude u blizini...Mixer ima zadatak da sredi skuter do sledece sezone haha

zasto tek sledece sezone???? bice jos skupova ove godine

#264 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 28 July 2014 - 22:32

View PostPlamenni, on 28 July 2014 - 14:26, said:

to kad uzmes multivar malo ce te rupe da se ipeglaju a sad isprati to pomereno paljenje diznom i iglom ja cenim da ce da trazi bar 2 broja vecu diznu
Nadam se i ja da cu ispeglati neke rupe u ubrzanju i da ce izlaznost remena biti veca...sada komotno fali 5mm do kraja, a po satu ide ravno 80. Po meni se moze tu jos dobiti 10 km/h po satu :)
Sutra cu prekontrolisati boju svjecice na otklonima gasa, mislim da ce biti taman sada posto je prije bila malo bogatija dizna.

View PostDRAGANCE, on 28 July 2014 - 21:59, said:

zasto tek sledece sezone???? bice jos skupova ove godine
Pa ja od 15. avgusta imam obaveza u Novom Sadu i za mene je to vec skoro pa kraj sezone. Mozda se nadje jos malo vremena tamo pred kraj septembra i to je to, nazalost...
Mixer je od 3. avgusta vec tamo, tako da pored dobre volje falice nam i slobodnog vremena u slucaju da bude jos skupova.

#265 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 30 July 2014 - 22:32

Prekontrolisao boju svjecice danas koliko sam mogao od kise...uspio sam samo da prekontrolisem boju na punom gasu.
Ovo je boja posle pomjeranja paljenja za 5 stepeni u advance i podizanja igle gore (bogatije) za jedan zub.

Posted Image

Posted Image

Nije mi jasan ovaj "krem" boje krug na svjecici, prvi put to da mi se pojavi...obicno bude crne boje :blink:
Ne znam zasto ali na kameri to djeluje dosta tamnije nego uzivo. Nije bas savrsena boja i dalje je malo bogata.
Nadam se da sutra nece biti kise da prekontrolisem boju i na drugim otklonima gasa pa ako bude sve bude ok, onda cu ici 2 broja manju diznu pa opet kontrola...

Trenutni set-up:
Cilindar: 50cc, fabricki (Svjecica BR8ES)
Radilica: Fabricka
Usis: Fabricki
Auspuh: Tecnigas Trek
Karburator: Leader (kopija mikunija) 16mm - dizna 66, igla 2. zub odozgo, pilotka 22.5
Filter: Malossi Red Sponge - lulica 14mm
Varijator: Fabricki 15x12 - 3.9g rolnice
Remen: Polini Speed Belt 800x16.6x30
Kvacilo: Fabricko - Motoforce plave oprugice kvacila (najtvrdje) - Malossi centralna bijela
Zvono: Fabricko
Prenos: Fabricki

Ovaj set-up iznad sam napisao cisto da mogu porediti sledece godine, da vidim koliko sam uznapredovao u pogledu tuninga :D

Da napomenem da sam skinuo senzor temperature sto ide oko svjecice danas...Jednostavno kada je montiran nije to to, skuter je nekako tromiji na gasu. Valjda onaj zazor od 2mm koliko se izbaci svjecica napolje pravi problem...

#266 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 30 July 2014 - 22:39

Cini mi se lepa boja svecice, ako se motor dobro ponasa onda je to to...

#267 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 30 July 2014 - 22:39

View PostPita, on 30 July 2014 - 22:39, said:

Cini mi se lepa boja svecice, ako se motor dobro ponasa onda je to to...
Potpis :blink:

#268 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • MestoLopare,Republika Srpska
  • VozimSprint Exactly

Posted 30 July 2014 - 23:17

Dobra je boja,nebi bilo lose kada bi probao sa malo manjom diznom..cini mi se kad sam ga probao juce da se osjeti blago trokiranje..Inace lijepo ide.

#269 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 30 July 2014 - 23:56

Osjeti se nekada blago trokiranje, vecinom na manjem gasu. Iglu sam morao podici zbog manjka goriva na sredini otklona i na nagli pokusaj zavrtanja punog gasa sa polovine skuter jednostavno se ugusi...sada je to sredjeno i mislim da ce jos manja dizna za dva broja (64) da bude taman. Dok ne probam necu znati.
Moze se tu jos potrositi vremena za fino stelovanje...kada probam manju diznu uradicu kontrolu opet i onda na kraju fino podesiti sarafic i mislim da ce to biti to sto se tice stelovanja...konacno! :blink:

Skuter ide odlicno sada, stvarno cupa za razliku od prije...ali imam osjecaj da se tu moze izvuci jos jedan mali mikron snage iz karburatora haha

#270 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPiaggio NRG MC2,Piaggio Zip

Posted 31 July 2014 - 10:03

View PostLauda, on 30 July 2014 - 23:56, said:

Osjeti se nekada blago trokiranje, vecinom na manjem gasu. Iglu sam morao podici zbog manjka goriva na sredini otklona i na nagli pokusaj zavrtanja punog gasa sa polovine skuter jednostavno se ugusi...sada je to sredjeno i mislim da ce jos manja dizna za dva broja (64) da bude taman. Dok ne probam necu znati.
Moze se tu jos potrositi vremena za fino stelovanje...kada probam manju diznu uradicu kontrolu opet i onda na kraju fino podesiti sarafic i mislim da ce to biti to sto se tice stelovanja...konacno! :blink:

Skuter ide odlicno sada, stvarno cupa za razliku od prije...ali imam osjecaj da se tu moze izvuci jos jedan mali mikron snage iz karburatora haha

To je ta ostra igla koja pravi problem na 1/3 gasa,boja svecice je odlicna ja diznu ne bi dirao,probaj da nadjes iglu od TK karba trebalo bi da moze da se upasuje ili je pozajmi od nekoga za probu cisto a mozda bi mogao i Nesa da je ishekla(napravi)

#271 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 31 July 2014 - 14:42

View PostPlamenni, on 31 July 2014 - 10:03, said:

To je ta ostra igla koja pravi problem na 1/3 gasa,boja svecice je odlicna ja diznu ne bi dirao,probaj da nadjes iglu od TK karba trebalo bi da moze da se upasuje ili je pozajmi od nekoga za probu cisto a mozda bi mogao i Nesa da je ishekla(napravi)
Kada igla stoji na sredi onda gusi na pola gasa, kada je za jedan zub gore onda je ok ali ima blago trokiranje na 1/3 gasa kao sto kazes...da ima jos jedan zub izmedju bilo bi dobro haha :D

Mozda ima na RP sajtu da se kupi druga, ne znam pod kojom oznakom da trazim?

#272 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 31 July 2014 - 15:32

Nema na RP mnogo dodataka za karburatore...igle nemaju ni u najavi...

#273 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 31 July 2014 - 16:30

Ne moze dan da prodje bez problema nekog...Krenem danas do grada, istjeram skuter iz garaze i po obicaju upalim da se zagrije nekih par min., kad imam sta i da vidim...gorivo curi li curi iz onog crijeva za odusak od karburatora. Odmah sam pomislio da je riknula vakum pumpa ili da se plovak zaglavio u karburatoru.

Sta cu presvucem se i odmah rasklapanje karba, otvorim i na prvi poglem sve ok izgleda kad ugledam onu opruga sto drzi plovak. Na jednoj strani se opruga izvukla i plovak nije mogao da zatvori do kraja. Nikako mi ne ide u glavu kako je ta opruga mogla da ispadne, da li usled vibracija ili prosli put nisam bio pazljiv prilikom sklapanja, stvarno ne znam.

Posted Image

Sredim to, sklopim sve nazad upalim i curenja nema...ali je zato kisa opet pocela da pada :D

#274 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 31 July 2014 - 17:00

Mislim da se to zove osovina 😊

Послато са HTC One mini 2

#275 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 31 July 2014 - 17:24

Ako je osovina ispala nije mi jasno kako kad ne moze fizicki da ispadne kad se lonce montira.

#276 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 01 August 2014 - 02:06

View PostBeogradski Fantom, on 31 July 2014 - 17:00, said:

Mislim da se to zove osovina

Послато са HTC One mini 2
Da, u pravu si...bitno je da na isto mislimo :D

View PostNesa BG, on 31 July 2014 - 17:24, said:

Ako je osovina ispala nije mi jasno kako kad ne moze fizicki da ispadne kad se lonce montira.
Ne znam ni ja...nisam okretao karburator nakon skidanja lonceta pa da sad ispadne zbog toga, jednostavno cim sam skinuo lonce pogledao sam u diznu pa u to i vidio sam da jedna strana plovka doslovno visi. Samo sam vratio tu osovinu i sklopio sve nazad, ponovo upalio i vise nije curilo.
Danas ga nisam vozio zbog kise, vidicu ovih dana ako bude suvo vrijeme pa provozati malo, valjda se nece ponoviti...

#277 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 01 August 2014 - 10:06

kada je poklopac lonče na njemu onda ta osovina ne bi trebalo da može da se izvuče,,

#278 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 01 August 2014 - 23:29

Mozda sam i ja u onoj zubri rukom malo lonce pomjerio pa je osovina ispala na jednom kraju. Samo sam vratio tu osovinu, sklopio karburator, upalio skuter i curenja vise nije bilo. Danas sam se vozao i nisam vidio da curi opet. Zaista nemam ni ja pojma sta je tacno bio uzrok "kvara"...

Od kraja ove sezone krecem u potragu za dobrim kitom 70cc. Razmisljam da krenem prvo na base, pa mozda posle i na mid-race dok se ne stekne malo vise znanja...
Ima li neko mozda prijedlog neki za dobar base cilindar (po mogucnosti alu, ako postoji) da bi bio dobar za svakodnevnu upotrebu, da je pouzdan i da se moze upariti sa Trekom...onako iz iskustva da kaze?
Jedan od izbora mi je gus malossi sport 70cc zajedno sa dell 19mm...mada nekako vise volim alu zbog hladjenja, iako gus prasta malo bolje greske :)

Edited by Lauda, 01 August 2014 - 23:33.

#279 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 01 August 2014 - 23:49

Jer ti slavina ispravna ?

--- Sinclair research LTD 1981 © ---

#280 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 01 August 2014 - 23:51

View PostMario, on 01 August 2014 - 23:49, said:

Jer ti slavina ispravna ?

--- Sinclair research LTD 1981 © ---
To sam prvo prekontrolisao, tj. valjda sam dobro prekontrolisao. Skinuo sam crijeva sa karb i vakuma pumpe i nigdje nije pustalo gorivo

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users