Masina je presla oko 450km do sada. Ukupno provedeno 7h i 20min u voznji (po onom stage6 mini multimetru) i blizu 10ak sati na leru ukupno. Razrada je odvozena na 9g rolnicama koje ubiju obrtaje, pa i nema neke sanse da se masina tjera u obrtaje osim na otvorenom putu. Danas sam ubacio 6g rolnice tako da je prenos dovoljno opterecen za kvalitetno stelovanje karba koje slijedi. Evo i par slika sta je sve radjeno/kontrolisano...
Semering nakon 450km:
Pisao sam vec ranije da sam detalno obrisao semering prije razrade. Sada sam zatekao isto stanje, suv kao da sam ga upravo obrisao. Nisam jos nista dirao.
Od Bojana sam posudio pumpicu pa cu da testiram sa njom da li negdje primarna kompresija pusta.
- Stavljen novi dihtung dekla koji me i nije bas odusevio. Obican karton je u pitanju koji i nije bas najbolje "odliven"...Moracu da potrazim ipak od klingerita.
- Kupljen set rezervnih sarafa za nosac treka (onaj jedan ranije sto mi je ispao u voznji)
I evo slike svjecice sa provjere danas. U pitanju je mjesovita voznja sa povremenim obrtajima u rezoni:
Po meni idealna boja svjecice za razradu. Svjecica je u realnosti malo svjetlije boje. Slikao sam u hladovini pa se i ne vidi mozda najbolje nijansa.
- Ubacene 6g malossi rolnice i ocisceni kanali sa pamucnom krpom i WD40. Takodje ociscena detaljno bolcna.
- Izlaznost remena na multivaru
Ima mjesta za poboljsanja. Mada kako sam vidio fizicki je nemoguce vise remen da izadje zbog uticaja zadnje remenice. Remen na zadnjoj remenici jednostavno ne moze dovoljno duboko da propadne. Vidjecu ako uspijem popraviti stanje, ako ne cekace se ugradnja morini 123mm remenice.
Sada mi jos preostaje da uradim kratak test sa rolnicama od 6g i da vidim kakav je odziv na gas pa od sutra ide detaljno stelovanje karba. Narucena je i BR9HS svjecica.
Nadam se da ce malo i temperatura napolju da popusti, jer me toliko mrzi da cackam bilo sta oko skutera po ovim vrucinama.
Masina odlicno radi, cak i sa 9g rolnicama. U zadnja 3 dana sam presao preko 300km i zadovoljan sam za sada.
Jedna za kraj, minimalisticka
Edited by Lauda, 06 August 2015 - 18:26.