Jump to content

Aprilia sr 50 2006. karburator

• This topic is locked This topic is locked
954 replies to this topic

#81 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 14 February 2016 - 00:07

View PostDepe, on 14 February 2016 - 00:01, said:

Posto sam stavio novi vario koji ima precnik od 100mm kad sam sad sve sastavio vidim da je vario vrlo blizu bendixa, da li ima opasnosti da kais dohvati,koji je isto nov 811x18.5
E to ce nam svima biti novina, nismo se susretali do sada sa tp variomatom. Serijski je 98mm, malossi na primer proizvodi sportizovanu verziju (multivar 2000) koji ima 99mm u precniku i dobija se 7-10km na krajnjoj brzini. Predpostavljam da top performans zna sta je napravio i da ce biti ok, jer su ozbilja firma i imaju odlicne priozvode. Svakako, s nestrpljenjem ocekujemo tvoje utiske :)

#82 Depe

Find Sexy Womans from your town for night

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York
  • VozimAprilia sr 50 2006.

Posted 14 February 2016 - 00:26

Moji utisci ce biti sigurno dobri jer sam do kraja prosle sezone vozio Hondu dio, koja je isla sasvim solidno a sa ovom apriliom sam presao nekih 20Km samo. Zamenio sam i zvono kvacila marka je DR sport i stavi sam zelene opruge u malosi kvacilo i centralna je ljubicasta.

#83 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 14 February 2016 - 00:36

View PostDepe, on 14 February 2016 - 00:26, said:

Moji utisci ce biti sigurno dobri jer sam do kraja prosle sezone vozio Hondu dio, koja je isla sasvim solidno a sa ovom apriliom sam presao nekih 20Km samo. Zamenio sam i zvono kvacila marka je DR sport i stavi sam zelene opruge u malosi kvacilo i centralna je ljubicasta.
Dobro, to je sve potrosni materijal, i hvala Bogu, kupovao si kvalitetnu robu. E sad, sto se tice boja, odnosno debljina opruge i oprugica, to se steluje/menja prema potrebi i individualno je. Zavisi od jacine agregata, tezine vozaca itd.

Ali generalno, mislio sam na utiske koje ces nam preneti vezano za krajnu brzinu i blizinu variomata bendixu. Znamo da piaggio 50 bez blokada sa rezo auspuhom i fabrickim variom ide 85-90 po satu kao dobar dan, i da sa multivarom prebaci i 100 (po satu), ali ti ces nam preneti nesto novo, nadam se!

#84 Depe

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York

Posted 14 February 2016 - 00:49

Naravno sve ce biti napisano kako motor vuce i koje su mu brzine.

#85 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 14 February 2016 - 01:09

Ajde prokomentarisi jos par tema pa da okacis slike, ja mislim da trebas 50 postova. Interesantan mi je ovaj top performances variomat, pa bi te zamolio da slikas to rastojanje do bendixa i crijevo uljne pumpe je kriticno ako je bas 100mm u pitanju? Da nije mozda 99.5mm?

I zanimaju me tvoji utisci sa radom tog variomata u sljedecim podrucjima:
- pocetni start
- da li ima oscilacije u okretajima od 20kmh do 80kmh, i jesu li i gdje jako izrazene
- na kojoj brzini motor krene zakucavati okretaje, odnosno do koje brzine se moze voziti smireno, a brzo

Edited by dajteh, 14 February 2016 - 01:12.

#86 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 14 February 2016 - 08:25

na 50 postova dobijaš status normal member koji ima ta prava...

jbg zato se zove forum a ne blog, jer svi raspravljamo i zajednički učestvujemo u konverzaciji svih tema...

sa druge strane projekti su zaštićeni od novih članova, jer je to ipak primer i ostalim forumima i te teme imaju svoju vrednost...

#87 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 14 February 2016 - 12:01

Mislim da 811x85 neće dohvatiti bendix jer nije dovoljno dug, bez obzira na varijator sprečava ga zadnja remenica.

#88 Depe

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York

Posted 14 February 2016 - 13:54

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Da li sam dobro uradio sa slikama, ako ih vidite to je kako stoji variomat i koje su mu mere

Edited by Lauda, 14 February 2016 - 21:38.
Sredio slike

#89 Depe

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York

Posted 14 February 2016 - 18:20

Jedno pitanje u vezi centralnih nozica stavio sam ove od Libertija desni nogar dosta je blizu gume oko 5mmm da li je to OK. Stavio sam njih jer sam ih dobio povoljno a za original os SR traze 25 evra

Posted Image

Edited by Lauda, 14 February 2016 - 21:38.
Sredio slike

#90 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 14 February 2016 - 20:21

Vidi sad, stvarno je 100mm precnik :)

Iako stoji bas dosta blizu uljne pumpe i bendixu, mislim da neces imati nikakav problem sa remenom jer je proizvodjac zadrzao uglove kao kod serijskog varijatora pa na vrhu imas preko 19mm razmak i to je garnat da remen sirine 18,5mm nece izlaziti van obima variomata. Sto se tice bolcne i remena, trbalo bi da unutrasnja strana remena bude poravnata sa bolcnom, ili platnicama, ako dodas 1,5mm onda ce blocna biti starija pa ce remen klizati, odnosno nece dodirivati ni variomat ni ventivar u startu. Treba da imas 0,1 - 0,2 rezerve u minus, znaci da ti remen bude pod prstom poravnat ili malo stariji od bolcne, idelno bi bilo da se dodaju podloske 1,2mm. Ima tu jos jedan problem. Koliko mesta ostaje za zvezdu ventilvara ( ono sto drzi plasticni ventilator) kada se dodaju sajbnice i postavi venyilvar. Moguce cak da ce ti se naslanjati mali zupcanik kurble u praznom hodu ako previse izguras bolcnu sa sajbnicama. Treba sve probati pa naci najbolju soluciju.

Sto se tice nogara, bitno je samo da nigde ne dodiruju tocak i da imaju pravilnu finkciju, sad da li su od nekog drugog modela, nema veze..

#91 Depe

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York

Posted 14 February 2016 - 20:37

Aco ako si video slike bolcna strci 12.6mm a sirina kaisa u donjoj zoni je 14.5mm sa podloskama u debljini od 1.5mm u minusu sam 0.4mm. Probao sam tako da stavim i matica pokrije navoje i tako sam verglao nisam osetio da nesto dohvata. Imam jos rezervnih podloski koje sam dobio uz varijator. Stavljao sam ih izmedju bolcne i poklopca variomata.

#92 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 14 February 2016 - 20:49

View PostDepe, on 14 February 2016 - 20:37, said:

Aco ako si video slike bolcna strci 12.6mm a sirina kaisa u donjoj zoni je 14.5mm sa podloskama u debljini od 1.5mm u minusu sam 0.4mm. Probao sam tako da stavim i matica pokrije navoje i tako sam verglao nisam osetio da nesto dohvata. Imam jos rezervnih podloski koje sam dobio uz varijator. Stavljao sam ih izmedju bolcne i poklopca variomata.
Aha, ja sam se preracunao, izvinjavam se!

Znaci, ona prva podloska, izmedju zupcanika uljne pumpe i poklopca variomata je odradila posao pa ne izlazi zvezda i matica u podrucije zupcanik kurble, odlicno. Svidja mi se top performas vario, na sve su mislili. Ajd poredjaj 1,5mm sajbne pa kad rmen napravi 1-2minuta rada u mestu, podicice se na maximalan polozaj u zadnjim remenicama. Ako ti nije tesko, skines deklu i slikas polozaj u remenicma, idelno je ovako:

Posted Image

#93 Depe

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York

Posted 14 February 2016 - 21:12

mogu samo da ti prikazem kako stoji kais kad se namesti sa 1.5 podloskama i sa malo verglanja, voleo bih da mogu da ga upalim danas bib bilo i voznje ali jos nije sve spremno za startovanje masine. Jedva cekam kada ce i to biti.

Posted Image

Edited by Lauda, 14 February 2016 - 21:39.
Sredio slike

#94 Depe

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York

Posted 14 February 2016 - 21:34

Malo slika sta se radilo ovih dana podeli cu u tri posta da napunim 50 postova.
Uradjene nalepnice konacno da nesto odstampam i za mene.

Posted Image

Nalepnice zalepljene na skuter
Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Novo zvono kvacila

Posted Image

Edited by Lauda, 14 February 2016 - 21:41.
Sredio slike

#95 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 14 February 2016 - 21:35

Da, pretpostavio sam,to je normala za 811 na velikim (134mm) remenicama. Ovaj polozaj garantuje izlaznost kasnije do vrha variomata, odnosno, maximalnu brzinu, a sto se tice starta, malo ce biti tromiji, ovo je polozaj kao u drugoj brzini. Vidi kako mozes da nadomestis jos 0,3mm sajbnicu, ako nemas mogucnosti negde da navbavis (salle ili neka prodavnica) ili da napravis, poslacu ti ja pismom. Malo ce se jos podici remen pozadi, a to ces najbolje osetiti kad budes probao vise puta nagli start..

Kako napredujemo, sta jos fali da se cuju prvi taktovi?

#96 Depe

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York

Posted 14 February 2016 - 21:36

Stop svetlo uradjeno sa led diodama

Posted Image

#97 Depe

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York

Posted 14 February 2016 - 21:38

Far rasturen i sredjen jer su sva tri nosaca sociva bila polomljena pa su klaparala u faru.

Posted Image

Jedna od slika kompletnog izgleda skuta

Posted Image

#98 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 14 February 2016 - 21:45

Sredio sam ti slike u temi da bude preglednije.
Molim te kada kopiras slike da kopiras link direktno ka slici (da se zavrsava sa nekom od ekstenzija slike .jpg, .png, itd) i da to onda ubacis izmedju IMG tagove na sledeci nacin:
[img]link_ka_slici.png[/img]
ili putem ikonice na editoru u kojem pises odgovor gdje pise "Image" kada prevuces kursor preko ikonice.

Na taj nacin je dosta preglednije nego da se kaci link ka nekom servisu za slike.

Sad kad si nakupio dovoljan broj postova, mozes i direktno da kacis slike na forum.

#99 Depe

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York

Posted 14 February 2016 - 21:46

Sutra idem kod strugara da mi napravi cauru za polumesec kurble i kad to uradim moci ce da se proba da li ce masina startovati. Trebalo bi da oce jer je dobro palila i radila pre rasklapanja a motor nisam otvarao. Doduse karburator je skidan i opran pa ce morati da se nasteluje.

#100 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 14 February 2016 - 21:49

View PostDepe, on 14 February 2016 - 21:46, said:

Sutra idem kod strugara da mi napravi cauru za polumesec kurble i kad to uradim moci ce da se proba da li ce masina startovati. Trebalo bi da oce jer je dobro palila i radila pre rasklapanja a motor nisam otvarao. Doduse karburator je skidan i opran pa ce morati da se nasteluje.
Eh, da ne zaboravim, cini mi se da te niko nije posavetovao. Obavezno napravi cauru kao i fabricka sto je bila, mesingana nece dugo potrajati. A kad vec imas i strugara, probaj da sasijes i sajbnicu 0,3mm, ako ne uspes, vici.

7 user(s) are reading this topic

0 members, 7 guests, 0 anonymous users