Jump to content

Keeway matrix tuning

635 replies to this topic

#61 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac
  • VozimKeeway matrix,Gilera DNA

Posted 09 January 2012 - 18:40

Tada smanjujem gorivo,a svecica pokazuje da je malo goriva

#62 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 09 January 2012 - 23:02

probaj malo lakše rolnice i neko tvrđe kvačilo

#63 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 10 January 2012 - 00:17

Pa kako lakse rolnice kad sa ovima vrti u prazno,a kvacilo necu jos da menjam,dns sam mu stavio od 3,5 i 4,5,ja msm da jee to bas kako treba,e sad koliko mi grama trebaju rolnice,nznm kako se racuna

#64 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 10 January 2012 - 00:32

pa valjda si stavljao rolnice redom 3.5 pa 4.5 pa 3.5 pa 4.5 i tako u krug.A ak poznajes osnove matematike sabraces sve te brojeve odnosno 3.5 x 3 + 4.5 x 3 = 10.5 + 13.5=24 / 6 = 4 g rolnice

#65 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 10 January 2012 - 01:15

Hvala.sad znm kako se racuna http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1jee1.gif ,i da tako sam stavljao,najverovatnije cu sutra da kupim ngk br8hs,a 9 pa da se provozam malo da svecica dobije barem neku boju,da pokusam od nove da napravim polovnu pa na stelovanje karba

#66 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 10 January 2012 - 09:41

ako je lenj u startu to je znak da kvačilo prerano hvata, uglavnom fabričko kvačilo ume da pravi komplikacije jer je projektovano za niske obrtaje..

u svakom slučaju prvo treba karburator naštelovati da na svim otklonima ručice radi kako valja, pa kasnije ići na pravilno opterećenje motora rolnicama i kvačilom...

reci mi koji varijator koristiš, ako je fabrički da li si ostavio onu veliku platnu što nailazi posle bolcne a pre ventivara ?

#67 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 10 January 2012 - 14:01

View PostPetko, on 09 January 2012 - 18:40, said:

Tada smanjujem gorivo,a svecica pokazuje da je malo goriva
Ali ako se tako lepse ponasa, tj. ne trokira na pocetku, spusti iglu i stavi vecu diznu...

#68 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 10 January 2012 - 14:23

Mario ja sam malo olaksao kvacilo,izbusio sam 5 rupa na sve 3 polutke burgijom mislim da je 4 ili 5,stavio sam polini zute oprugice i cim pipnem gas motor krece,onda sam vratio fabricke i izgleda da su one jace,tj mogu malo da mu dajem gas a da ne krene,varijator mi je ostao serijski,platnu nisam skidao,ali je potrebna jos jedna da se ubaci ali ja nemam,u varijatoru kais je 3-4cm odaljen od bolcne a pozadi je malo propao izmedju polutki,i da kazem da su rolnice u variu izlazile iz svojih kanala i strugale od onaj zid varijatora,a svecica ispada da mi je ngk 7 i zato je losa boja a ako stignem kupicu ngk 9

Kupio sam ngk br8hs,provozao sam se 1-2 km i reko da proverim svecicu,kad sam je skinuo,pao mi mrak na oci,sa jedne str svecica je crne boje a sa druge str je bele bojee,boja brasna ili kokosa,elektroda koja je u svecici je crne boje a ono okolo je skroz bele boje a elektroda sto dolazi odozgo je sive boje,da se najezis,idem da smanjim vazduh

Kada smanjim vazduh motor nece da ide preko 20 i prdi iz auspuha,stavio sam diznu 86,iglicu sam stavio na prvi zarez odozdo a lulica je ostala oko 18mm,motor trokira jedva ide,nakuca nekako do 60 i ja da pogledam svecicu ona pokazuje mnogo vazduha,aaaaa kako sam se smoriooo

#69 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 10 January 2012 - 18:08

ne ne tebi je definitivno problem što kaiš nije u prvoj brzini, on mora da leži na bolcni da bi start bio ispravan.. e sad ako si stavio onaj širi kaiš onda imaš taj problem, da ga izbaci napolje 3-4 cm, i praktično motor kreće iz 3 brzine...

prouči ovu temu što je Cvele radio

http://svet-skutera....s-i-stelovanje/

dalje za olakšavanje kvačila ne vredi baš mnogo, ja sam mnogo toga radio i nije neki poseban efekat, treba ga jako dobro izbušiti da bi se nešto dobilo, evo pogledaj ovde kako sam ja radio..

Posted Image

to ti je u ovoj temi http://svet-skutera....t-falcon-tuned/

i kineske oprugice su dosta tvrđe od svih tih pollinijevih iz seta, jedino su možda malossi crne jače, ove ostale mi se čini da su slabije, uostalom osetiš kad natežeš koju silu treba da upotrebiš da bi ih postavio...

u svakom slučaju mislim da kaiš treba da pustiš više prema bolcni, ima štel platni debljine 16mm da se kupe, to nije problem samo ne može do beskonačnosti da se dodaje, jer u jednom trenutku počne krunica da se kači o zvezdu kurble i tu je kraj..

#70 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 10 January 2012 - 18:16

kais mi je 789 malossi,iste je sirine kao i serijski koji je 788,a moje polutke nisu ovolike,mnogo,mnogo su manje,ja mislim da bi jedna ili 2 platne spustile kais na bolcnu,sad mi je prioritet karb,nznm sta vise da mu radim,a za prenos cu lako

#71 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 10 January 2012 - 18:24

problem starta ti je prenos, ako ti dobro radi na punom gasu karburator onda su finese u pitanju samo, moraš rešiti da ti kaiš bude ok.. pročitaj cveletovu temu, niko se nije naučen rodio

#72 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 10 January 2012 - 19:18

A ne ne ne,kad podignem iglicu,nema vise gusenja,tj ima lep start ali nema svecica lepu boju,sa diznom 80 i kad idem 10kmh pokazuje da je mnogo vazduha,strasno,daj boze da mi nije klip lepio,a kad mu stavim diznu 86 trokira i jedva ide i opet je boja svecice losa

#73 Dragan NS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 609 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCPI Oliver city

Posted 10 January 2012 - 20:16

View PostPetko, on 10 January 2012 - 19:18, said:

A ne ne ne,kad podignem iglicu,nema vise gusenja,tj ima lep start ali nema svecica lepu boju,sa diznom 80 i kad idem 10kmh pokazuje da je mnogo vazduha,strasno,daj boze da mi nije klip lepio,a kad mu stavim diznu 86 trokira i jedva ide i opet je boja svecice losa

Ovo, Petko, nema veze jedno sa drugim: glavnom diznom stelujes smesu na punom gasu a na 10 kmh (mali gas) vijkom za vazduh/gorivo na karburatoru. Obicno je na malom gasu malo bogatija smesa ali to nije problem jer se ne vozimo na cetvrt gasa ili manje. Podigni iglicu i vozi kontinuirano par stotina metara na pola gasa pa onda pogledaj svecicu. Ali, prvo nadji glavnu diznu (pun gas) pa onda iglu i na kraju vijak. Jesi pogledao onaj tekst o karburatorima sto sam ti dao link, tamo imas lepo objasnjen rad (i stelovanje) karburatora na raznim otvorima gasa.

#74 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 11 January 2012 - 14:01

Evo ovako,dizna 86,lulica 20mm,na punom gasu svecica je svetlo braon boje,tj kao rdja,kao da je svecica zardjala,a na pola gasa je malo tamnija,iglica mi je na 1. zarezi odozgo,bas malo na startu zastane i onda konstatno ubrzava,ali na svecicu ne mogu bas da se oslonim posto je nova,dok sam ga stelovao presao sam 9km i potrosio je 1,5l,aaaaaa kao da je busan rezervoar

#75 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 12 January 2012 - 16:45

Dns sam ga opet vozio,presao sam 15km i potrosio je 1,2l,dok stoji dam mu pun gas on krene i dalje drzim gas i on jedva ide,trokira krene pa uspori i tako do 50kmh i onda udje u rezonanciju i ide do 95 i na toj brzini radi kao ves masina,i kad idem 50kmh i kad mu odjednom zavrenem pun gas ugusi se i pocne da usporava

#76 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 12 January 2012 - 16:53

Ajd ako mozes snimi da vidimo i cujemo kako radi to tvoje cudo...

#77 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 12 January 2012 - 17:13

Snimio sam,al nznm kako da ubacim

#78 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 12 January 2012 - 17:46

View PostPetko, on 12 January 2012 - 17:13, said:

Snimio sam,al nznm kako da ubacim

Prvo na YouTube pa onda ovde...al moras i tamo da napravs account...
https://accounts.goo...outube&hl=en_US

#79 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 12 January 2012 - 18:51

prvo sam snimao cajger ali se bas nista ne cuje zbog promaje pa sam telefon drzao blizu auspuha, non stop sam drzao pun gas i tek od 9sekundi tj od 50kmh pocinje lepo da vuce i cujete kako radi na max brzini kao ves masina

#80 Rade

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 454 posts
  • MestoApatin

Posted 12 January 2012 - 19:47

Ovde je nesto debelo van balansa http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/hate-megaball.gif

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users