Jump to content

Sprint Eagle - Bojan681

5489 replies to this topic

#4661 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,757 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 27 December 2015 - 23:59

To sam i ja savjetovao Aco...prvo karb pod konac pa onda cackati. Mislim da Boki ima problem da usvoji korisne tudje savjete, ne znam zasto. Apsurdno je ocekivati da se jedna HE masina ponasa kao neki base setup i da se moze opusteno vozati po gradu svaki dan.

#4662 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 28 December 2015 - 00:16

Ne moze da se ustroji na pilotki da bi dobro radio pod saugom, to sam vec pisao... Ako stavim pilotku 35 srafic ekstra vazduha je skroz zatvoren, ako stavim pilotku 50 srafic smese je 3 kruga odvrnut, testirao sam to sve prosle sezone i uvek dodjes na isto jer ga kasnije korigujes ekstra vazduhom.

Ovako sa vecom pilotkom sam bar na 2 kruga a u uputstvu za keihin savetuju da se pilotka bira tako da srafic smese bude izmedju 2 i 3 kruga odvrnut.

Igrao sam se cele godine sa ovim karbom, imam i pilotke i dizne i igle, sve zivo sam testirao i zato kazem da je saug prica za sebe, ne mogu oni to pogoditi za sve motore u fabrici, kao sto se ne moze pogoditi ni pilot dizna i srafic smese.. Ta saug dizna ce morati dole 5 ili 10 brojeva da bi to dobro radilo.

Treba prvo ubosti motor na svim otklonima a onda prilagoditi saug diznu da ne bude prevelika i da sa upaljenim saugom obrtaji malo porastu.

@Petko nemam taj bijaks, ima da se kupi ispod 10e na ebay-u ali mi ne treba, uzecu burgijicu u nesto i samo se par puta rukom okrene i ta rupa je vec prosirena.

#4663 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 28 December 2015 - 00:43

Imas samo 35 i 50 pilotku? Znaci sve ovo zato sto nemas pilotke 40, 45 ili nesto izmedju da probas..

Sve sto je prosle godine bilo, vise ne vazi. Nov cilindar, potpuno druga koncepcija, nova pravila. Nije vise ni isti ugao paljenja ako se ne varam?

Pitaj Maria koji cilindar mu trazi vecu diznu, 2+ ili mhr? Takodje, pitaj sta se njemu dogodilo sa postavkom karba kad je dobro poznati setup osvezio samo zamenom klipa. Pitaj slobodno, niko se nije naucen rodio, a Mario nista ne krije i hoce da pomogne!

#4664 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 28 December 2015 - 14:43

Isti je ugao paljenja.

Imam ceo set pilotki, znaci od 30-55, 2 seta dizni, set igli, set powerjet dizni, set za reparaciju komplet karba, zato karb ostaje ovaj ili ako ga ikad budem menjao uzecu original keihin ali jedino veci..

#4665 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 28 December 2015 - 14:56

A neces da uzmes set za prosirivanje dizni...pricao sam ti da je taj alat zlata vredan...Ne znam kakve su ove burgijice sto uzimas al ne verujem da su u nekom kvalitetu za 3usd...

Kako oces, ja sam ti rekao davno...

#4666 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 28 December 2015 - 15:18

Pita ne treba mi za dizne, ovo je da izbusim tu saug diznu kad dodje na red... Za dizne mi ne treba, imam 2 seta. Inace ja imam neku drugu metodu kojom prosirujem dizne u koraku od 1 broja, tako sam stelovao za mitrovicu prosle godine i dobro se pokazala moja metoda..

Uzmem samo burgijicu pribliznu rupi na dizni, stavim kroz diznu, diznu na sto i uzmem za burgijicu, malo pritisnem na dole i guram napred dok dizna ne napravi 2-3 kruga kako se kotrlja po stolu. Posle tu diznu stavim na iglu od karburatora i izmerim koliko je precnik igle odma na vrhu dizne, tako mogu u 1 broj da prosirim diznu..

#4667 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 28 December 2015 - 16:39

Imas metodu kazes, to su krojacke metode bojane da ti budem iskren...To sto ti tamo stisnes i pritisnes, zakotrljas i zaglavis,na kraju ne mozes da tvrdis koji broj si napravio...Al ako je po tebi to ok samo nastavi...ja ipak volim da izmerim nesto kad radim i da budem siguran u to!!

I onda kazes tvoje motode pale...pa to mi zvuci isto kao da kazes da si posuo motor babavanga vodicom i da je metoda upalila...

Valjda nesto treba izmeriti...

#4668 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 28 December 2015 - 16:46

Moze se utvrditi, na kraju se natakne na iglu iz karba i sublerom premeris precnik igle odma iznad mesta gde je upala dizna.

Tako se ne zna tacan broj dizne ali ako sam prvom prilikom udvrdio da treba 1 broj veca dizna, nataknem je na iglu i izmerim 1,51 i onda burgijicom malo prosirim i merim dok ne dobijem 1,52mm i to je to.. Ne kosta nista sto je najbolje..

#4669 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 31 December 2015 - 23:27

Sa novom felnom mi ventil kaci o celjust tako da sam mislio da nece biti novogodisnje voznje ali sam se ipak snasao i imacemo najjaci "vatromet".
Posted Image

Sam sam nabacio gumu, sve dobro podmazao i naisla guma relativno lako.

#4670 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 12 January 2016 - 23:16

Provozao motor tek drugi put a vec padaju ponude za motor.. Danas probao jedan sa volkswagenom nekim da me stigne a nema sanse, flekam ga sa pola gasa kao da stoji u mestu i kasnije na semaforu spusti prozor i kaze dal bi prodao motor, oce da uzme nesto cerki do 1500e a ja mu rekao nije na prodaju...

Imam osecaja da ce biti jos takvih ponuda, mozda ode motor ove sezone ako mi se svidi ponuda, pa mozda predjem na nesto jace i ozbiljnije a mozda sklopim komplet nov HE skuter, npr aprilia sr2 oko 500e i uzmem HE blokove iz nemacke preko neke aukcije za oko 400-500e i jos mi ostane 1000eur u dzepu..

Temp napolju bila oko 8-10 stepeni i temp mi ne prelazi 45 kako cepam motor a cim popustim gas padne na 40 stepeni i tako u krug. Karb je bogatije namesten, puca na pocetku gasa al bitno mi da nije siromasan..

Edited by bojan681, 12 January 2016 - 23:18.

#4671 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 20 January 2016 - 18:59

Konacno sve kompletirano, dugo nisam mogao montirati kiesler zadnju felnu jer je kacila sa svakim ventilom o kocionu celjust, pa cak i sa ovim cnc ultra kratkim.

Posted Image

Na slikama izgleda da sam bas dosta odsekao glavu srafa ali sam je samo skinuo do bakarne podloske mozda 2-3mm tako da sad izmedju ventila i srafa kocione celjusti ima oko 3mm lufta i ne kaci, nadam se da ce to biti dovoljno posto vise ne smem skidati, necu previse da stanjim zid ventila a necu ni glavu srafa vise da skracujem da bi to kasnije po potrebi mogao odvrnuti ako zatreba..

#4672 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 20 January 2016 - 22:27

Stvarno je nezgodno koliko blizu prilazi...dobro si se snasao...

...a i da nisi, sve i da kaci za ventil opet drugi nemaju sanse protiv tebe...

#4673 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 21 January 2016 - 00:25

Prilazi blizu jbg, nadam se da felna ne pravi neke oscilacije 3-4 mm pa da moze zakaciti..

Interesantna stvar je da sa starom felnom iz starta ne dize tocak, kineska guma je stvarno za bacanje, malo proklizne guma i malo se uvije masina i ne digne tocak a sa ovom kiesler felnom i novom gumom iz starta kad sedim normalno i dam pun gas podigne prednji kraj, za ne poverovati...

#4674 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 21 January 2016 - 00:25

Dobro si se snasao, mada mi izgleda da je sada sraf neupotrebljiv?
Od cega su ova kljesta, deluju mi veliko? Mozda je moglo da se namontiraju neka manja?

#4675 SingeNS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 387 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr Replica

Posted 21 January 2016 - 00:42

Ako su fabricke celjusti sa sprinta jasno mi je zasto je cesalo...jednostavno felna je pravljena za aerox blok,celjust,sve....
Al ako su sa aeroxa onda je njihova greska,definitivno

#4676 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 21 January 2016 - 08:33

Celjust zadnja je brembo za aeroxa, sraf je upotrebljiv, ima 3 ravne strane tako da bi trebao da moze da se uhvati vilastim kljucem ili gedorom..

#4677 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 21 January 2016 - 09:50

pobrisao sam off u zadnjih 10-ak stranica, premestio temu u HE projekte, obratite pažnju da tema bude fokusirana na Boki-jevu mašinu i probleme oko nje..

#4678 SingeNS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 387 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr Replica

Posted 21 January 2016 - 14:17

Stvarno mi nije jasno dati tolike pare za felnu i onda ovako nesto da nisu resili...Ne znam samo kako drugi pakuju,jel imaju isti problem.

Bojane moras sad neki snimak da stavis da opravdas prebacivanje teme u HE :ziveli:

Edited by SingeNS, 21 January 2016 - 14:23.

#4679 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 21 January 2016 - 21:42

Nisam jos ispunio uslov da krajnja bude preko 115 po gps-u al cemo pribaviti dokaz, zato sluzi fiat.. :D

Eto ni meni nije jasno kako ne odgovara, upozorili su kupce da more ultra kratki ventil al je meni cak i sa njim kacila felna dok nisam pobrusio sraf.

Edited by bojan681, 21 January 2016 - 21:51.

#4680 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 21 January 2016 - 22:00

Mozda su ta klesta malo veca od brembo tipa

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users