evo koliko je silikona izbilo u unutrašnjost od onoliko malo namaza... to sam počistio sa dugim šrafcigerom i krpom
dalje rešio sam da se pozabavim ovim stock usisom, u načelu PUG ima carbonske lamelice debljine 0,35mm, koje su u mom slučaju neoštećene.. malo je falilo da počistim ovu skramu sa gornje polovine piramide dok nisam primetio da je to fabrički naneta neka zaptivna masa....
jednom prilikom sam pogrešno kupio lamelice za minareli te su mi sligle ove, sad vidim da je najdeblja sa zelenim tačkama 0,34mm i da u kompletu imam 0,30mm žute i 0,25mm bele, međutim kada stegnem dobijem blago zevanje prve i treće
na kraju sam spakovao ove koje je malossi dao u kompletu sa cilindrom, za sada mi te odlično zaptivaju, vreme će pokazati kakva im je trajnost..
dalje sam krenuo u optimizaciju zaptivača ispod cilindra, zeleni je malossi a plavi neki athena koji sam kupio posebno jer su mi trebali i zaptivači za ispod prirubnice, katastrofa je taj malossi, toliko bi trebalo da se seče i radi na njemu da sam jednostavno odustao i prešao na optimizaciju ovog plavog athena, oba su debljine 0,5mm
sklopio sam paljenje, i magnet da mogu kulturno da upravljam sa pozicijom klipa
i prionuo na dalje sklapanje termogrupe, malo sam se pomučio sa ovim C seger osiguračima, baš su tvrdi, a zaboravio sam da ih malo ugrejem... ovde su slike klipa u DMT i GMT
pritegao sam cilindar i merenjem sam utvrdio da mi je DMT u meri 39,84 mm što znači da mi je
C parametar 39,84-39,10= 0,74mm
upust squish band-a u glavi je 0,33mm
zapremina glave, merenjem metodom pleksiglasa je 6,5 ccm
zakrivljenje čela klipa nisam ponovo merio, on je identičan svakom sport klipu i iznosi 2,7mm
http://forum.pyrothe...ssi-sport-70cc/
ovde sam još malo mučio muku, jer je Malossi ostavio rupe na glavi 6,1mm za brezone odnosno šrafove debljine 6mm, a ovde su u gornjem delu navoja oni malo deblji pa je bilo potrebno bušenje na stubnoj
i proverio sam ispravnost termostata pre sklapanja